用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

Zoe mame,

I have some photos to share with. Please PM me your email.

Hayley04

原文章由 zoe媽咪 於 08-5-15 09:27 發表

婷婷都頗開心。嗰日影的相現在在整理中,很快就有得睇!

我聽婷婷講桸桐好似有些唔舒服,真的嗎?現在好些嗎?

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位,

我剛查詢上校網問題, 回覆(有問題, 現正維修)

維尼bb

恭喜晒 [/quote]

Thank you, 我都係一直上唔到, 原來壞了!!

原文章由 kylie_mom 於 08-5-16 15:00 發表
各位,

我剛查詢上校網問題, 回覆(有問題, 現正維修)

醒目開學勳章 貢獻勳章

補祝周晴同學......生日快樂!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

多謝晒 果日晴晴去左迪迪尼玩得好開心呀
原文章由 kylie_mom 於 08-5-19 10:50 發表
補祝周晴同學......生日快樂!!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-5-19 11:09 發表
多謝晒 果日晴晴去左迪迪尼玩得好開心呀

咁一定好開心啦, kylie2歲生日, 我地都係去迪迪尼玩, 之後到而家總共去過4次, 但4次都唔肯玩室內的活動, 可能黑啦.....上年聖誕囡囡話去同mickey影相去啦, 我話side . 我諗等佢大d先去啦!!!

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴唔會驚黑囉, 佢只會驚無得玩咋
原文章由 kylie_mom 於 08-5-19 11:25 發表

咁一定好開心啦, kylie2歲生日, 我地都係去迪迪尼玩, 之後到而家總共去過4次, 但4次都唔肯玩室內的活動, 可能黑啦.....上年聖誕囡囡話去同mickey影相去啦, 我話side . 我諗等佢大d先去啦!!! ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-5-19 11:46 發表
晴晴唔會驚黑囉, 佢只會驚無得玩咋

咁咪好囉, 第時可以保護BB

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴似晒我囉(膽生毛), 不過我驚晴晴第時唔係保護BB, 係搶埋BB啲玩具自己玩
原文章由 kylie_mom 於 08-5-19 12:14 發表

咁咪好囉, 第時可以保護BB

[ 本文章最後由 monkey妹 於 08-5-19 12:36 編輯 ]

原文章由 monkey妹 於 08-5-19 12:35 發表
晴晴似晒我囉(膽生毛), 不過我驚晴晴第時唔係保護BB, 係搶埋BB啲玩具自己玩

上FRI"親子共讀"講座,你偶然擰轉3/4面望後,見你"臉色"好似幾好,沒有浮腫,但睇唔到個body&留意唔到其他大肚媽咪...

SRLKd小朋友真是不得了,反應超熱烈,esp.K1...
這是很好嘅現象!

醒目開學勳章 貢獻勳章

托賴暫時各樣都ok, 係夜晚要起下身去toilet, 希望keep住唔好太辛苦我就開心囉
原文章由 srl 於 08-5-20 09:13 發表
上FRI"親子共讀"講座,你偶然擰轉3/4面望後,見你"臉色"好似幾好,沒有浮腫,但睇唔到個body&留意唔到其他大肚媽咪...

醒目開學勳章 貢獻勳章

代晴晴多謝kylie份禮物

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-5-20 10:04 發表
代晴晴多謝kylie份禮物

唔好客氣, 應承左小朋友既野就要做, 唔係的話, 佢地就有籍口話返我地D大人ka啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

晴晴有時都會話我, 你應承左我咩咩喎, 點解無嘅, 不過多數係d玩嘅野/睇電視之類, 咁晴晴都成日應承我唔亂發脾氣會乖, 又唔見佢做到嘅
原文章由 kylie_mom 於 08-5-20 11:15 發表

唔好客氣, 應承左小朋友既野就要做, 唔係的話, 佢地就有籍口話返我地D大人ka啦

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 monkey妹 於 08-5-20 12:54 發表
晴晴有時都會話我, 你應承左我咩咩喎, 點解無嘅, 不過多數係d玩嘅野/睇電視之類, 咁晴晴都成日應承我唔亂發脾氣會乖, 又唔見佢做到嘅

小朋友既說話聽完就要算啦

原文章由 kylie_mom 於 08-5-20 13:08 發表

小朋友既說話聽完就要算啦

我贊成 kylie_mom 的說話,但大人應承小朋友的說話,就要做,否則他們會話我們冇口齒。

醒目開學勳章 貢獻勳章

啱嘅, 所以我都少應承呀囡呢樣果樣, 都驚自己唔記得

原文章由 zoe媽咪 於 08-5-20 13:59 發表

我贊成 kylie_mom 的說話,但大人應承小朋友的說話,就要做,否則他們會話我們冇口齒。

祝周晴同學......生日快樂!!

Rebecca

Rebecca
‹ 上一主題|下一主題