用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 創價 2007 K1家長入來傾下^。^
樓主: janetngan2
go

創價 2007 K1家長入來傾下^。^ [複製鏈接]

Re: 創價 2007 K1家長入來傾下^。^

下午班
ballball411---------- 蔚蔚
Michelmcy --------- Alex
pinkcheung---------sunny仔

好開心呀,有咁多媽咪一齊!但點解好似咁多下晝班??係吾係上晝班跟本已經留番d位??

mimi2004:舊年我都好似你咁徬徨,但親身去過咁多間幼稚園後,創價比我既印象真係好nice。我覺得小朋友咁細,老師既身教好重要,創價無論姨姨,老師,校車嬸嬸全都好親切。而且我識個小朋友係入面讀k2,拒媽咪話d課程雖然吾算好深,但好有啟發性,令小朋友自己去思考。而且聽講創價d舊生去到喇沙都適應到。我覺得係因為學校教得小朋友d態度好好。希望幫到你

AngieTinna :
下午班番1:40-4:40。原來你都住將軍澳!sunny仔都讀下晝班,會搭校車番學,吾知有無機會一齊搭?我5:50係樓下見過創價架校車,希望今年吾使咁耐……

Hi, all,

你地聽日會唔會帶埋囝囝囡囡返學校註册呀?

elysemama,
聽日要買校服bor, 一定要同佢地返去的.

醒目開學勳章

買校服最好帶小朋友返去試呀!!

買完可以企埋一邊試校服唔啱 size 可以即換..

Hi, 天使兒,

我都會帶囡囡返去, 等佢對學校多D印象 一定唔駛為左買校服帶佢返去, 因為佢一定至細碼

醒目開學勳章

elysemama,

買校服要買大少少好 d
因為由今年夏天著到出年夏天架!
如果你買啱啱好出年夏天會唔啱著.
校服 D SIZE 好得意
OSCAR 著開中碼但要買大碼先啱著

Oscar媽,

係噃! 差D唔記得要買大D, 我真係好希望套校服出年唔啱着; 因為阿囡真係好細粒, 真係好希望佢快高長大.  

如果第日開學, 你係K1見到最細粒既女仔, 個個一定係我個囡
Oscar媽 寫道:
elysemama,

買校服要買大少少好 d
因為由今年夏天著到出年夏天架!
如果你買啱啱好出年夏天會唔啱著.
校服 D SIZE 好得意
OSCAR 著開中碼但要買大碼先啱著

我都諗住買大少少,
可以著到下年唔駛咁浪費,
大啲鬆鬆哋咪當係滑板衫著囉!
大家諗住幫小朋友買幾多套校服呢?
我就諗住每樣(夏/冬/工作)買兩套,
因為我個仔好大汗,
真係要日日洗校服至得!

醒目開學勳章

patBmom,

我個仔仔都好大汗架!!
因為夏天每日都係著運動服,所以我買左 3 套...
冬天唔駛咁快買住,因為係冬季前學校會再次買冬季校服..
記得買定"冷"外套..天氣轉涼可以著...

冬季得 2 日著校服..不過冬季校服係著短褲架!!
所以基本上我仔仔每天都係著運動服..   
所以冬季運動服都係 3 套
我連工作袍都係 3 件因為日日都要著

patBmom
其實KI買合身才好,日日洗都會舊
兩套足夠啦
因為他們D自理能力,未掌握大啲鬆鬆去尿尿唔方便
太大自已好難扣樓 工作抱  
因為頭兩个月都會學扣工作抱

黃校長喜愛王子公主稱身

醒目開學勳章

mimicheng,

你忙記了頭兩個月係胥小朋友係屋企著住工作袍返學..
11 月先開始放入書包自己返到學校著..

patBmom,

尿尿學校嬸嬸會幫幫忙架!!
我同仔仔買大一個 size 唔係大好多咋!!我都覺只係合身咋!!
所以今年仔仔好 fit...
不過你自己喜歡 2 套/ 3 套
我買 3 套我方便自己唔需要洗得咁密而亞仔又好大汗
加上嗰時我冇賓賓,放工返屋企先做家務.  

我都諗住買2套先....唔知遲d覺得唔夠,或太污穢,學校有冇得補買呢?

醒目開學勳章

肥司拉,

校服供應商係愛民邨,補買校服要去校服供應商...

我就買左3套,日日都穿,好易舊架! 而且我仔成日整濕個身架!

gary媽:我只買2套運動衫/圍裙,但又無check清楚所有衫既size,明日要拎一條褲去門市換size :cry: ,係呢,你有無買冬季運動衫?我見有好多媽媽都買,但我就無買,不過稔住明日去門市買一件長袖外套

我都買左2套夏天運動衫同2件工作袍, 一件長袖外套, 一套冬季運動衫, 我問過, 冬季衫既size, 如果到時都唔岩著, 可以等校服商遲d黎做冬季衫再換, 我無買件背心外套, 好似無咩用咁, 不過個校服商就話背心係而家著, 因為開冷氣, 但我覺得而家夏天咁熱, 應該都唔駛點著, 同埋我問過老師, 佢話學校冷氣係恆溫, keep 住23-24 度, 咁應該都ok卦......你地有無買背心同外套?

Oscar媽,

今日confirm上車時間係7:30am呀!

ballball411 寫道:
我都買左2套夏天運動衫同2件工作袍, 一件長袖外套, 一套冬季運動衫, 我問過, 冬季衫既size, 如果到時都唔岩著, 可以等校服商遲d黎做冬季衫再換, 我無買件背心外套, 好似無咩用咁, 不過個校服商就話背心係而家著, 因為開冷氣, 但我覺得而家夏天咁熱, 應該都唔駛點著, 同埋我問過老師, 佢話學校冷氣係恆溫, keep 住23-24 度, 咁應該都ok卦......你地有無買背心同外套?

請問長袖外套幾$$?
‹ 上一主題|下一主題