用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園2007 K1
樓主: mya
go

宣道幼稚園2007 K1 [複製鏈接]

Re: 宣道幼稚園2007 K1

我住油塘!我打電話去問她們叫我等多一兩日!

今日收到信...............waiting list !     
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

17/3 收到宣幼的信................得

昨日收到了,後備生     

收到信, 後備生. 這樣便一條心, 讀禮賢AM CLASS.

Junecoffee 寫道:
收到信, 後備生. 這樣便一條心, 讀禮賢AM CLASS.

me too  
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

我都收到信, 都係後備生. 好失望.   

Me too... waiting list, 好傷心     

我估都有好多人waiting,都排不到我了

係呀, 我打電話去學校問的。老師都叫我等下,可能會有機會,大家不要灰心。

Junecoffee 寫道:
Jans,

妳點知呀? 係唔係打左電話問呀! 而我係仲未收到信, 不過如果有心讀宣道的後備生不用灰心, 因我睇番上年的媽咪話, 好多後備生都有位, 仲會係4-5月不停通知, 即是話在交留位費後一有位都即通知, 這點給我印象最好, 所以不用擔心, 希望在明天呀.
Adrian Growth Timeline

各位以宣道為第一志願的媽媽不用灰心。我相信有很多家長現在有多於一個選擇, 而到最後他們始終要放棄某些學位。我的小b也是後備生, 不過已決定讀聖三一中心幼稚園。祝各位媽媽好運!   :

等我整理一下個list先,如有錯漏請更正:

ABCDFamily .......Ava  .....女......AM......住??
ABCDFamily .......Bryce  .....仔......AM......住??
VincentKenneth....Kenneth...仔......Am......住??
OO記 ..................Yuki  .....女........AM......荔枝角
梁師傅 .................???? .....????.....????......????

yomi ...................???? ......女.......PM.......藍田
happybaby&mom..???? ......仔.......PM.......????
Duggie'sMom......????.......????....PM.......????
PimPimBo............????.......女........PM.......????

請各宣幼後備生家長唔好放棄,記得求位啊.
尤其是mya,等你主持大局啊!

我是藍的
錯錯錯
我是男的

OO記

首先,恭喜唒得o左o既媽咪,雖然好傷心,但係我未放棄o家! 希望有好消息.

我都是後備生! 請問大家知吾知如果收後備生, 是否機會都是下午班多呢 ?  

我囡囡都係後備生~

Rexwin

我相信係! 可能有好多pm正取生都想入am,我估會排次序o甘安排

我個囡正取生am

可以話比你知都難、機會好少  :cry:

Hi Mya:

咁妳現在有何其他選, 如沒有正選上午班, 妳是否下午班也讀, 或是會有其選擇 ?

hi famlam,

Congulation !  

你是否基督徙 ?  你個小朋友當日是否表現好好 ?

Hi Rexwin,

是基督徙 ,小朋友當日是表現好好.

你呢?
‹ 上一主題|下一主題