用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有去聽荃浸的簡報會嗎? 荃浸/士德 15/16..... ...
樓主: wingmama04
go

有去聽荃浸的簡報會嗎? 荃浸/士德 15/16..... [複製鏈接]

Re: 有去聽荃浸的簡報會嗎? 荃浸/士德 15/16.

wingmama04,
我岩岩係果邊睇倒個message...thx..

可能我黎到時你就in 完啦...有緣既我地會見...   
不過唔知邊個係你...     

潮流媽咪 寫道:
fungyee
要先交$30報名費,因為我排左荃浸先去聖母,去到聖母唔洗
排隊,不過得番下午班.....

荃浸我係1/F 11:50呀!

潮流媽咪,
係呀..我排到去先知要比$$..   
我地有無機會見面呢?

ha ha, will PM you my daughter's pix after back to office on Tue.

fungyee 寫道:
wingmama04,
我岩岩係果邊睇倒個message...thx..

可能我黎到時你就in 完啦...有緣既我地會見...   
不過唔知邊個係你...     

wingmama04,
好呀...我下星期都send 呀仔張相比你睇下...認倒佢記住叫我..     

收工啦...88..have a nice weekend..

hi,
係bk個網到,都有關於士德同荃浸既討論~~你可以睇上,相信會令你認識更多~~
另外,我個女係讀緊士德k.2,有咩可以問我既,我會盡量答~~

hi,
士德個網
http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=554504&forum=6&717

sorry,我唔識點link~~

kyk,
   係喎, 我地個login好似  
st cat 要in 10/11, 星期五, 又要請假, 同埋荃浸8/11已經知結果, 我諗如果荃浸收我一定唔去in st cat, 如果唔收, 就到時再認真諗諗去唔去in...........之不過我又真係99%唔會讀

婥蔚媽咪
我想問面試形式係點嫁?

wingmama, fungee, 潮流媽咪,
我都係in G/F, 不過in 早d, 9:30am呀  
我冇去聖母, 我唔鍾意派表都要限額/先到先得

wingmama,
hi, 今朝有緣見到, wing wing好醒目呀, 你睇下我個仔, 講野超細聲, 我老公話wing wing好靚女 我跟住問軒軒, 係學校有冇同你個囡玩架 ? 佢答有, 玩 "射籃球"     嘻, 到3/11果日, 邊記咪好多人請假 以我所知都5個啦     

我就有d漁翁撤網...

聖母拎左上午班表,荊冕堂就下星期四面試、荃浸見星期五、全元堂就星期六,十一月仲有根德園...

查實我都唔知揀邊間,荃灣區我住得唔耐,都唔知邊間好,俾你地揀的話,會點揀呀?
§ 吾家三寶 §
Trevor※Marcus※Arianna

tsznok

如果睇你報果幾間選, 我選荃浸

婥蔚媽咪:
我想問士德係咪太活動教學, 上小學會否唔憤, 因為聽講冇書本 ? 另k幾才要寫字 ?
另外我想問interview唔知係咩形式 ?

婥蔚媽咪 寫道:
hi,
係bk個網到,都有關於士德同荃浸既討論~~你可以睇上,相信會令你認識更多~~
另外,我個女係讀緊士德k.2,有咩可以問我既,我會盡量答~~
:wave:

點解呢?我除左知佢師生比例1:9好d外,唔知點解佢咁多人話好傢...吃吃吃,我係個非常無知o既媽咪。

kyy 寫道:
tsznok

如果睇你報果幾間選, 我選荃浸
§ 吾家三寶 §

I wanna ask about the AM/PM class, did anyone click the box said they won't consider PM class, even the AM is full?  

我本身tick左,但老公去交表時職只同老公講:"如果你tick左唔考慮下午班,就等如得番50%機會入讀。"咁我老公本住"到時多個選擇",就改左意願。

不過,之前聽聞荃浸會留晒d上午班俾教友/舊生,好似我呢d乜得connection都冇o既人,只可以讀下午班。
§ 吾家三寶 §

有無人可以幫忙比意見我??排位1至4, 因為未必會間間收!

我就報左荃浸, 綠楊, 吳國偉, 及士德荆冕堂!

荃浸, 唔易入, 我個囡囡仲係細女, 未戎片, 亦都不打算唔攬片, 都時賴左仲c, 所以係陪跑,

綠楊 - 收左 ---11月3 日要比留位費???未肯定比唔比留位費, 私校無學卷

我聽人講, 吳國偉好, 又不知好在那裏? 知校舍大, 不知升小學的學生過往是否能升上好學校!

錯就要認, 打要企定 ________________!

我今日去交表, 老師都問我改唔改番願意pm class, 佢話若果收左, 但抽籤抽左pm, 咁if not consider pm class, 就會等於無左個位, 咁就梗係改啦.

至於荃浸, 就真係師資最吸引... 但學校真係太太細, 若果唔介意就無問題.

tsznok
我同你一樣漁翁撒網,荃浸,士德,聖母及領報堂等
我最想入士德及荃浸,但我個女9月先岩岩兩歲,而家先開始學講多少少野,但都未識對答,我唸呢4間邊間收就讀邊間,唔到我選擇
tsznok 寫道:
我就有d漁翁撤網...

聖母拎左上午班表,荊冕堂就下星期四面試、荃浸見星期五、全元堂就星期六,十一月仲有根德園...

查實我都唔知揀邊間,荃灣區我住得唔耐,都唔知邊間好,俾你地揀的話,會點揀呀?

tsznok & nicking,

Oh, I only selected AM, caused my personal problem (no one take care of my daughter in AM).  what should I do, should I chang back to "AM/PM" at the interview?

Do you think the Principle will see I don't really want to study there if I only tick AM?  

Anybody help .......  

tsznok 寫道:
我本身tick左,但老公去交表時職只同老公講:"如果你tick左唔考慮下午班,就等如得番50%機會入讀。"咁我老公本住"到時多個選擇",就改左意願。

不過,之前聽聞荃浸會留晒d上午班俾教友/舊生,好似我呢d乜得connection都冇o既人,只可以讀下午班。

wingmama04
多謝開心, 不過阿囡都仲有少少發燒, 不過 e 生都話會燒到星期日, 希望聽日就好番 la.
我見香港浸信會聯會小學好似係活動敎學, 我都好鐘意, 但對我嚟講又好似遠咗少少 (我住青衣).
我報咗 kln tong 果幾間, 如果收都幾頭痛. 你之前提過你想報又一村, 你有冇打去問想報名, 因為我之前問過佢哋冇話幾時 deadline, 一係試吓直接 send application 去, 當唔知. 唔好放過任何機會.
我囡 in 9:50am, 我老豆話佢尋日 8:45am 左右到, 係佢之前都有百幾人, 到佢攪掂走又有百幾人係佢後面, 我諗同上年差唔多 1/4 機會啩!
我都揀 am, 亦有 tick pm 都會 consider, 因為在我嚟講上下晝都冇所謂. 但如果你上晝先可以, 咁就算比咗 pm 你, 你都唔得, 咁咪索性一條心, am 得都得, 唔得就算, 或是如果真係 pm 收咗, 你再寫信轉 am, 可能都有機會. hold 咗個位先 lor

kyy
st cat 你 in 10/11, 你個小朋友係大仔, 我個囡係細仔, 佢 in 11/11. 所以我唔駛請假, 果日會 in 埋劍嗚 tim.
‹ 上一主題|下一主題