用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 ...
樓主: Marcus媽
go

2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集 [複製鏈接]

Re: 2006年8月入(藍田)啟思幼兒園既媽咪大召集

係啦! 如果帶去,一陣又要搵mami, 一陣又要去weewee.,都係唔帶好d。

99話今日好似少o左好多人返學o甘,係唔係呢?係咪又分上下part呀?
老師話我bb今日終於肯聽話坐低啦!   我知道o左,爭d感動到喊 : 希望可以keep住就好啦!

My daughter is sick today.  She take a rest at home.  My Indo. helper said that many children was having cold last Friday and found that no teacher will help children to wear the white jacket in indoor.  Do your 99 found the same situation when she pick your BB to school?

我翹翹今日都係請左SickLeave,佢星期六個日開始有running noise,不過應該唔係學校嘢返0黎,星期六我帶左Marcus去Disneyland,個日超熱,但入面玩game又超Cold,可能係咁所以發燒,見佢成晚都有running noise及小小發燒,所以都想佢係家休息。 :cry:  :cry:

Tong C 9,
其實我上次見你囝囝個時都已覺得佢好叻同乖,佢已開始習慣學校生活了very good Boy。     你應俾多幾個kiss俾佢啦!  

TongSzeLai 寫道:
99話今日好似少o左好多人返學o甘,係唔係呢?係咪又分上下part呀?
老師話我bb今日終於肯聽話坐低啦!   我知道o左,爭d感動到喊 : 希望可以keep住就好啦!

gkmyeung 寫道:
My daughter is sick today.  She take a rest at home.  My Indo. helper said that many children was having cold last Friday and found that no teacher will help children to wear the white jacket in indoor.  Do your 99 found the same situation when she pick your BB to school?

都有聽99話今日多o左小朋友咳,可能真係多o左小朋友病啦!其實,我BB昨日都有running noise,不過好小事, 我即刻俾佢食o左兩次藥,今朝都無哂事,可以返學。

gkmyeung,你唔講開我都唔記得我冇提姐姐帶件外套返學! 99佢地無為意miss有冇幫小朋友穿外套啊!因為我BB係個小暖爐加大汗豬。
gkmyeung and Marcus媽,祝你地BB快D好番啦!

Do you receive the call from Ms. Leung today?
She told me to let Ching Ching to have lesson
up to 11am.  Are you same?

Marcus媽:
上星期日,我們是否在時代廣場page one見過面?

早晨呀!晉燁爸爸,
上星期日我同Marcus去左太古城食午飯,你見到o個人應該不係我地o黎Ka!  

晉燁爸爸 寫道:
Marcus媽:
上星期日,我們是否在時代廣場page one見過面?

我翹翹今日都仲係發燒,所以我都冇俾佢返學,成晚咳,咳到唔0訓得,小朋友一病就真係好慘。  照Ching ching mama 咁講係唔係依家開始都會返2hr 學呢?

今早收到老師電話,老師話星期四都係返到10:30woh.  

o岩o岩同miss講o左個電話,傾過BB近排的表現,雖然老師都話BB有D進步,但就冇叫BB返2個鐘wor。係咪miss見你BB適應得唔錯,所以加鐘?

其實,BB見到姐姐走都仲係會 lur 下同少少眼濕濕  加上佢仲未識自動自覺叫去toilet, 加鐘我會有DD擔心。

I guess Ching Ching can add to 2 hours may be because she don't cry at school up to now.  But her cough still haven't recover yet and have sick leave for 2 days already.  Luckily, tomorrow is school holiday, I can let her to have one more day rest.

Ching Ching 真係叻女,我Marcus有時候都會諗起我,所以老師話翹翹有時都會o咸!  今日翹翹好了好多,好彩今日唔哂返學,可以俾佢在家休息多一日。

Ching Ching is not "叻女", just because she is too naughty and love to play.  The school have what she love to play la.....
You are the 1st one said that she is  "叻女" la, thank you so much ^_^

我BB都naughty and love to play 但都冇你晴晴o甘叻唔喊又快適應
o矣!o岩o岩老師先話佢進步d聽話o左。今朝開始毅毅有少少咳,我唔敢怠慢即刻帶佢see doctor,但今晚BB仍然咳緊 睇怕聽日應該唔可以比佢返學 lu。隔幾日再返,唔知佢使唔使由頭適應過呢?!

我bb今日返學超勁o咸  ,一見到學校就話要走,又唔俾我走,O咸得好鬼0妻涼,可能o岩o岩好返,又3日冇返學,又要再適應過    ,我見今日都真係好少小朋友返學,得個5-6個,有2-3個都係0咸緊。

BBo岩o岩病好都係會o爹D ,我都估到有機會要再warm up,不過相信過程應該會快好多;放心啦Marcus媽,Marcus叻仔應該好快無問題o架啦!

我早兩日已經將老師俾佢張心意咭掛在BB床頭,等佢成日望住,佢間唔中見到張咭都會叫"miss";希望佢見慣呢幾張面孔再返學時唔會有陌生ge 感覺啦!仲有老師好似話可以試下貼張爸媽相在name badge後面,等佢覺得我地成日陪住佢。唔知work唔work o架, 不過一試無妨o丫!

有啊!我開學個日都貼左我同我先生張相係bb個 name badge 到,不過唔知老師有冇用到,我覺得作用可能唔大,我依家覺得如果我囝囝搵媽媽,而媽媽又唔係到,只是看到照片會唔會仲想諗媽媽呢!

TongSzeLai 寫道:
BBo岩o岩病好都係會o爹D ,我都估到有機會要再warm up,不過相信過程應該會快好多;放心啦Marcus媽,Marcus叻仔應該好快無問題o架啦!

我早兩日已經將老師俾佢張心意咭掛在BB床頭,等佢成日望住,佢間唔中見到張咭都會叫"miss";希望佢見慣呢幾張面孔再返學時唔會有陌生ge 感覺啦!仲有老師好似話可以試下貼張爸媽相在name badge後面,等佢覺得我地成日陪住佢。唔知work唔work o架, 不過一試無妨o丫!

Marcus媽,
Marcus今日點呀?我毅毅今日無喊,不過又故態復萌,老師叫極都唔肯坐低, 仲呱呱嘈嫌miss 好話佢, 曳曳
C啦!又歇兩日,星期一又耍再train過啦!而且星期一開始會返到12點,都唔知佢掂唔掂tim ?!

今日都有老師打俾我,今朝我冇同佢返,老師話囝囝都0咸左差唔多15-20分鐘,不過後來老師帶佢去玩車之後就冇 o咸了,老師話囝囝都好鍾意聽歌,我都有問老師覺唔覺得Marcus脾氣差,老師都覺得都話囝囝有時都會郁手郁腳,不過如果老師見到馬上話佢,佢都知係唔可以都會停止,再加上老師話Marcus係學校唔識用Cup喝水,其實我都知,不過希望佢係學校能夠睇到其他小朋友用cup都會學下,不過這個仔真係好固執,如果唔要就唔要,老師話佢係一點一點咁喝    真係

不過老師話我囝囝下星期一都係返到11點,可能這幾天的表現,老師怕佢仲未識應到。
‹ 上一主題|下一主題