用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 順德聯誼總會何日東小學 屯門何日東小學交流會(1)
樓主: happymother123
go

屯門何日東小學交流會(1) [複製鏈接]

Re: 屯門何日東小學交流會(1)

各位靚太:

下星期一(7月10日), 返學校買書呀!

上午 10:00 - 12:00 及 下午  3:00 - 5:00

anson, 個英文老師只係同我講係英文水平有相差, (一年至年半) , 我都覺得相差幾大..不過因為我不在鄭任安讀, 亦都係未能確實。

anson, 留返d paper 同worksheet 黎copy 下得無ah?

happymother,

haha.... 你都好緊張喎... 唔知以為係你讀小一添....    ok, 無問題, 不過..... 要搵搵先, 唔知擺左去邊  

各位....
今日番去攞校服喎......你地攞左未呢??
noniki

anson, ha  我自己讀就懶到死  未有咁好準備   

noniki, 我未買校服ah 書包就買左spi

happymother,

haha.... 我都係咁o架  

noniki,

我都未買校服呀, 上次錯過左......皆因我自己大懵。

Kristy555,

我剛剛在小學雜談的 "屯門區小學" 見到有人提及鄭任安呀。

copy 如下:

引文:
--------------------------------------------------------------------------------

津媽 寫道:
健朗媽咪 :

happymother

何日東有冇用指定顏色的書包? tks!

mavis1231, 我在學校派D 通告見唔到佢有指定顏色, 所以我事旦選色jar, 因佢有指定通告就實有, 因我見佢通告話     *會嚴格執行校服標準*  , 書包就無提過  

原來我地小一新生輔導日就=小一新生家長會,8月30日先有...會唔會遲左少少  

我已經去了鄭任安登記了..............不過我都會時常走入來傾下計嫁. 第日食tea記住叫埋我 如果唔係殺死你地

作天帶住亞仔由我屋企經柏麗商埸, 再經市鎮公園去何日東取回入學証, 用左好似15-20分鐘(可能我大肚慢慢行掛). 擔住把"姐", 曬同熱到想死, 去到校務處大汗細汗o甘. 我想我沒有選擇錯. 選一間學校好唔好係好重要, but 方唔方便都係因素之一, 我住o個度如果一打風落雨一定要call 的. 如果個仔成績跟得上, 其實鄭任安都唔差. 鄭任安校務處個姐姐講, 可能係2000年, 今年佢地只有十幾個位可以加倒出來, 差唔多要十幾選一個. 我知道我間幼稚園好多媽咪都落選左...... 其實我無o念住佢會收我個仔, 因為佢地面試唔係見家長, 而係小朋友以小組形式一班班上房面試, 父母要在1.5個鐘之後回來接小朋友, 之後等消息. 我仲要o甘o岩o個一日發緊燒, o係佢地講解緊既時候, 比佢地個主任見倒我"閉目養神" ........既然仔仔o甘爭氣......我都覺得個天幫我選既.

好野, 唔駛煩. 開開心心放暑假 個校長好鬼nice.   

下個星期一記住買書呀.......我唔到喇

Kristy555,
好la , 決定左就不用15/16, 有第2間學校既家長  我地又可以交流下 呵呵  也不錯。     

Kristy555,

決定左就唔使煩啦, 一天光晒, 記住得閒就入黎搵下我

何日東無指定o架!

mavis1231 寫道:
happymother

何日東有冇用指定顏色的書包? tks!

是, 鄭任安指定用深藍色嫁. 我仔仔一向有學畫, o甘o岩我暑假有報彩色掃描同文法比佢玩.

Kristy555,

係喎, 咁用邊d書呀, 同唔同我

唔知, 佢無比書單我, 只係比我簽左一張同意書交比佢地幫我一次過訂書. 開學至知.  

又會咁O既, 咁開學至話我

几日无入离嗒咀添!

Kristy555,
恭喜你终于选定了学校,真替你高兴!

Anson,
你的囡囡在哪里学普通话,是不是私人教授?

dingdong88,

做乜呢幾日唔上黎呀? check pm pls!
‹ 上一主題|下一主題