用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 學之園Second in 揮手區 (歡迎Little habs家長一齊討論 ...
樓主: Vercatcat912
go

學之園Second in 揮手區 (歡迎Little habs家長一齊討論)   [複製鏈接]

Glamsa 發表於 19-3-16 21:22
VE 2nd in5月B
Non lit hab
希望有機啦

你是那日in啊?

回覆 tiktikrorobb 的帖子

23/3上午😊好好彩係星期六唔使請假,我哋會兩個家長都去

pegbee 發表於 19-3-17 11:53

23/3上午😊好好彩係星期六唔使請假,我哋會兩個家長都去

有3日咁多。。。真係一關又一關
First in 我哋大角咀呢邊要答四條問題,似乎隔離分校淨係填一條咁多

我都係大角咀填四條問題,而且不容易。

pegbee 發表於 19-3-17 12:27

我都係大角咀填四條問題,而且不容易。

點解我果日得3條問題填既?(emoji)(emoji)

回覆 pegbee 的帖子

填四條咁多?仲要顧住個小朋友真不容易。五間分校有所不同?

LittlemBB 發表於 19-3-17 12:53

一樣,佢地話只需填是但一填便可

LittlemBB 發表於 19-3-17 12:53

一樣

loktingting 發表於 19-3-16 09:07
回覆 Jasmine1012 的帖子

我都一樣收哩個

回覆樓主

咁即係冇second in 就係bye bye 啦? 唉~
重諗住LH係最後希望

我都係大角咀, 嗰日我聽到個老師講左兩次話問卷有兩頁前後都要答
呢個1st IN真係好難呀, 一關過一關 ....

Glamsa 發表於 19-3-16 21:22
VE 2nd in5月B
Non lit hab
希望有機啦

好叻!小朋友表現好好?

回覆 rracheltang 的帖子

我都係大角咀,冇second-in,3月b,果日interview 其實對小朋友來講不容易,另外我大仔全程一個人係playground等我,學校唔比大仔跟入去,所以當日我都冇心機in,只想快d走,覺得亞仔自已一個人等我唔好意思。。第一round用英文問答,我同小朋友只講廣東話,所以小朋友唔識聽,做唔到放動物等指令。
第二round用中文,老師好快咁叫小朋友拎杯,書同毛巾。由於講得太快,小朋友只拎到杯,之後書同毛巾等老師再問先拎到,但都答到哂所有問題。
第三round 問卷,基本上用極速答完就走,小朋友全程自己坐定定畫畫,走時佢仲比問卷校長,校長話佢好有耐性,送禮物就走。
由於round 2感覺唔好,老師木口木面,講野又快,基本上唔係一個2歲小朋友可以catch up到的程度,所以我覺得我小朋友做得好好!

julilee 發表於 19-3-18 11:54

我都係大角咀,冇second-in,3月b,果日interview 其實對小朋友來講不容易,另 ...

我仔得2本圖書咋。。紙筆都無。

julilee 發表於 19-3-18 11:54

我都係大角咀,冇second-in,3月b,果日interview 其實對小朋友來講不容易,另 ...

Round 3 點解有筆畫畫既?

Round 2 我囡同你小朋友一樣,只攞到杯。但老師問佢黎個咩黎?佢有答毛巾、筆筆。之後問枝筆可以做咩,我囡就拎左黎畫畫,再問枝筆咩色,我囡答綠。跟住老師叫囡比枝筆佢,然後畫左太陽、花、花,問咩黎,我囡答左 sun, 花、車,問佢最鍾意咩?我囡指住架車!

其實真係好難

其實我都冇,紙我係用當日學校比果張黃色紙,筆我有,我地係同小朋友親子閱讀,基本上佢唔會自己睇,但佢有自己畫畫~

TKO 2nd interview on 30/3
can anyone share the content of 2nd interview if they will attend earlier than the date?

回覆 julilee 的帖子

你個小朋友剛剛兩歲真係做得唔錯呀 ! 我囡係12月B, 中文嗰part都係唔答問題
不過英文就主動出去match動物
可能哥哥在出面一個你真係好擔心都真係無心機再快快走

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

bwife 發表於 19-3-18 12:48
TKO 2nd interview on 30/3
can anyone share the content of 2nd interview if they will attend earlier  ...

30/3 too! LH LP有幾多日second in?
‹ 上一主題|下一主題