用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 禮賢好似有信
樓主: hosiusiu
go

禮賢好似有信   [複製鏈接]

回覆樓主:

我都未有,學校話23號都未有的話就打去學校。

回覆 puiyee61 的帖子

有point喎..

hosiusiu 發表於 18-11-14 18:00
重點係「應該」,因為人好我好,但唔係激動鬧人,我覺得咁樣over左

去返之前個位家長 puiyee61既討論,佢話唔明點解有人有5/6個offer仲要hold晒等到大抽獎後。其實好似間餐廳大排長龍,雖然餐廳無限你坐幾耐(i.e,幾時放位) ,你明知出面成村人等緊位(i.e.等waiting),而你又已經食飽晒(i.e. 5/ 6個offer),都死都唔走,硬要坐晒成個晚市等人打烊(開學前先放offer),咁出面排隊既自言自語講句"pk",其實好似又唔係好過份,無咩點"over左"。比我都會講句pk。
當然可能你修養比較好,咁其實亦都唔駛閣下對心急既人指指點點 (當然都唔駛咩安慰啦),你當有人嬲緊就唔好provoke人地啦...

Yang81 發表於 18-11-14 21:34
係咪寄失咗,打電話去問問好D

打咗去,學校話23/11前無先再打去。

醒目開學勳章 王國長老

版主通知

#79 已作最後通知勿再要求加入 "Whatsapp group 或任何通訊群組",再發現會直接關閉主題,此舉對守規會員不公平,因討論有參考性。

在此回覆後如再發現,一律直接給予警告牌,屢次違規者會被禁言或封鎖帳戶,敬請留意!

全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組.

鑑於近期不斷有用戶開立親子王國及教育王國以外之通訊群組,並在版面邀請其他國民加入,過往管理團隊只會在版面作出溫馨提示,但情況一直未有改善,更有不法份子通過站外群組進行宣傳活動及滋擾國民。為保障國民安全及個人資料免被外洩,由即日起,全面禁止開立/邀請/宣傳任何親子王國以外之通訊群組,一經發現,有關帖子將會移除或屏蔽,屢次或嚴重違規者,將可被警告或禁言。

再次提醒各位國民,在參與討論時,請勿隨便透露自己的個人或通訊資料,更應避免在版面公開自己的真實姓名、電郵地址或聯絡電話,以免受到不必要的滋擾。謝謝!

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

有 offer 非禮幼會放唔會 take , 祝福大家

simpson.chan 發表於 18-11-14 23:18
去返之前個位家長 puiyee61既討論,佢話唔明點解有人有5/6個offer仲要hold晒等到大抽獎後。其實好似間餐廳 ...

如果如你所言,那等的食客只係自言自語講聲 pk, 那是他的人權。

但睇番他/她所言,並非自言自語者,而是等到話店內食客,他/她才說係 “over".  

每人容忍能力唔同,但有基本的尊重人才被尊重。

carol818 發表於 18-11-15 00:05
如果如你所言,那等的食客只係自言自語講聲 pk, 那是他的人權。

但睇番他/她所言,並非自言自語者,而是 ...

完全同意

只係想有d人明白遊戲規則係咁,無需要激親自己!

我見好似都多人放禮賢, 覺得佢吾好?

Jasonc823 發表於 18-11-14 22:26
之前面試遊戲開始時,是學校揀你,家長都會好心急:點解仲未出結果既?依家出晒結果後,就係你揀學校,學校都 ...

世事都被你看透了

其實留位費個銀碼太少,做就好多家長唔介意hold多個學位。如果所有直私嘅留位費都等同一個月學費,咁就冇咁多家長集郵啦~

kudon 發表於 18-11-15 10:00
其實留位費個銀碼太少,做就好多家長唔介意hold多個學位。如果所有直私嘅留位費都等同一個月學費,咁就冇咁 ...
衣句真..係咪要加碼呢留位費...

KBN 發表於 18-11-15 09:09
我見好似都多人放禮賢, 覺得佢吾好?

好學校黎,收左我都好高興
不過4考試令我卻步了

回覆 kumasanee 的帖子

一年4次考試? 咁測默呢?

KBN 發表於 18-11-15 12:14
回覆 kumasanee 的帖子

一年4次考試? 咁測默呢?

應該是4測兩考

carol818 發表於 18-11-15 00:05

但睇番他/她所言,並非自言自語者,而是 ...

96樓:
hold 1, 2間私小做back up唔係大問題, 但係有D人, hold 好多間, 到最後8月先放手果D最PK

佢有指名道姓?定覺得話緊你呢?
你企道德高地話佢唔識尊重人,咁人地炆人地激心係人地事,你指指點點又何嘗有尊重其他人?

hosiusiu 發表於 18-11-15 00:37
完全同意

只係想有d人明白遊戲規則係咁,無需要激親自己!

不嬲佢就明個遊戲規則,佢要炆就佢既事,幫手唔好加把口provoke人地情緒,可以嗎?

simpson.chan 發表於 18-11-15 13:09
96樓:
hold 1, 2間私小做back up唔係大問題, 但係有D人, hold 好多間, 到最後8月先放手果D最PK

冷靜點同睇清楚點。佢是引用誰的msg? 佢係真係 “reply"緊我的msg. 而她亦向我講左 “sor".

係你插嘴還是我?冷靜啲啦!你何嘗不是不過過她,在她身上洒鹽?

但這是我最後一次覆這些,離晒題
‹ 上一主題|下一主題