用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 神級名校是如何煉成的
樓主: Doray
go

神級名校是如何煉成的 [複製鏈接]

ABC-DAD 發表於 18-8-3 16:39
嘻嘻哈哈又過左一曰lu.

真羨慕你!

我哋就冇返工及放工時間。
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

ANChan59 發表於 18-8-4 11:02
真羨慕你!

我哋就冇返工及放工時間。
捱騾仔,有咩咩值得羨慕?
做自己想做嘅事,自然開心。

你自己生意,安排d 時間上嚟唔係唔難啫,唔好咁投入就得啦,有時瞓瞓想搭先搭,我宜家就一面踩漫步機,一面打字,5分鐘後去游水。

ABC-DAD 發表於 18-8-4 11:07
捱騾仔,有咩咩值得羨慕?
做自己想做嘅事,自然開心。

最近好忙,要跟Trump Trump 打交道!
God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.

橫睇直睇都係想話:成績好,唔關學校事;成績唔好,你學校責無旁貸。
最後,重結論:
                         《   香港父母大多迷信,入到「神級學校」便是前途無限,這種思維正好強化「神級學校」的地位。究竟這是香港教育制度的錯,還是本地父母的錯,這已變為一個無意義的問題了!》

睇完再睇,都覺得好睇。。。過娛樂版好多。

ANChan59 發表於 18-8-4 13:00
最近好忙,要跟Trump Trump 打交道!

佢鐘意掃人 背脊同拖人地手,尤其係後生過佢嘅領導人。
‹ 上一主題|下一主題