用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?
樓主: 月希
go

有幾多人...琴日第一日就去交自行表格?   [複製鏈接]

bb560 發表於 15-1-10 09:25
Anyway,都祝你好運啦!睇嚟今年個個都搏得好盡,你個自行一應該有D機啦!

...
THX...我都十萬分希望我仔自行一成功....自行二我地都好LIKE...

總之自行1或2成功..我都開心到震...

醒目開學勳章 王國長老

fionakong2008 發表於 15-1-10 11:40
攞出去影嘛,呢張彩色會好吸引
晏少少買套新墨再 print 過, 唔得拎去畀人print
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

月希 發表於 15-1-10 12:17
唔係21號截咩?
係, 但個比賽係 25/1
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

回覆 avbee 的帖子

唔好講笑啦,全港幾多間小學?要幾多人手先可以睇完一科嘅考卷?重要評定各試卷高低?邊個夠權威話呢份卷100 分等如嗰份卷95 分?區與區之間真係大分別到band 2 中可以等如另一區嘅band 1? A 學校考50 banding 高過另一學校考20. 甘就唔奇。banding 拉晒全區,區與區差異係有,但通常係for好 邊緣嘅case.

miriam 發表於 15-1-10 12:55
但可以遲咁多交表?還是補交比賽證書?

miriam 發表於 15-1-10 12:55
可註明有參加這個比賽,結果於25/1 公布,到時結果再補回給學校。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-1-10+12:55+係,+但

原帖由 月希 於 15-01-10 發表
但可以遲咁多交表?還是補交比賽證書?
交左表後真係仲有獎咪做後補資料

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+15-1-10+12:55+係,+但

原帖由 Anniemun 於 15-01-10 發表
可註明有參加這個比賽,結果於25/1 公布,到時結果再補回給學校。
係啵!

多謝你提我加埋呢場比賽落去。

引用:Quote:fionakong2008+發表於+15-1-10+11:40

引用:Quote:原帖由+Anniemun+於+15-01-10+發表可

KT0603 發表於 15-1-10 20:01
我之前仲大單,原本我仔所有資料,一向在公司整理得妥當。咁岩我仔升小六那年暑假我唔撈,咪將資料 ...
點解你地有咁多野要整?
我仔升中..我乜都冇野整喎...

係填左2張FORM咁大把.

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-10+20:01+我之前

KT0603 發表於 15-1-10 20:32
因為我們是緊張大師囉!
我都緊張架..不過我仔根本冇野比我整

引用:Quote:KT0603+發表於+15-1-10+20:01+我之前

點解你地有咁多野要整?
我仔升中..我乜都冇野整喎...
整理自我介紹,但求學術,體,音,藝,服務樣樣有啲,由構思去到邊間學校用咩顏色file我都有考慮,所以我都整咗好耐,學校要家長整好內聯send比班主任過目,班主任要逐個學生睇,要我改為中文格式(原先份表抄我姪仔)及修改部份資料,再send過比佢再睇亦都搞好耐,所以有啲家長十一月已提交比班主任過目喇。

月希 發表於 15-1-10 20:40
我都緊張架..不過我仔根本冇野比我整
點都有啲交流團呀,風紀,或義工探訪之類寫吓掛。

fionakong2008 發表於 15-1-10 20:48
整理自我介紹,但求學術,體,音,藝,服務樣樣有啲,由構思去到邊間學校用咩顏色file我都有考慮,所以我都 ...
下?我交表的學校都寫本唔要個人PROFILE....唔要膠FILE...
一間要公文袋入面就OK...
另一間連公文袋都唔要...一疊用萬字夾夾住就OK...

文件只要入學申請FORM,小五,小六成績表,ID COPY...同相關獎狀...

要比班主任睇的PROFILE...我仔自己做...
只係功課一份.可能將來去叩門要用...但係依家自行交表..完全冇用囉

Anniemun 發表於 15-1-10 20:50
點都有啲交流團呀,風紀,或義工探訪之類寫吓掛。
入學申請表有格格填左就係囉...冇EXTRA的要寫落去...

其實...係咪我做得太少...
太跟足學交網頁要求呢

引用:Quote:fionakong2008+發表於+15-1-10+20:48

下?我交表的學校都寫本唔要個人PROFILE....唔要膠FILE...
一間要公文袋入面就OK...
另一間連公文袋都唔要.. ...
咁我都有交魚尾夾嘅學校(將所有證書編有頁碼,另加一張目錄喺證書第一頁,呢張就係我喺份portfolio內抄製嘅囉),但另一間亦有收咗我個file,所以我地有整定多份,每間帶埋去面試。

我諗唔整都唔緊要嘅,但我怕到時真係睇或者對証書散收收咁攞出黎唔好睇嘛

fionakong2008 發表於 15-1-10 21:10
咁我都有交魚尾夾嘅學校(將所有證書編有頁碼,另加一張目錄喺證書第一頁,呢張就係我喺份portfolio內抄製 ...
我本來有諗過用仔仔整左既PROFILE再整靚DD....但係見學校話唔要....
所以咪乜都冇整...就咁一疊交囉....

面試時我會叫仔仔帶PROFILE,證書正本同COPY...
方便再睇真D
‹ 上一主題|下一主題