用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黑人憎的怪獸家長
樓主: YokoS
go

黑人憎的怪獸家長 [複製鏈接]

回覆:LedTV 的帖子

我囡都好中意,不過真係幾鬼悶

回覆 LedTV 的帖子

我係老師都唔會收D小朋友個家長係鐘意投訴啦....真係前世未煩過咩?!!

引用:對付食品呢樣野,+第一日IN果時中過招之后,+

原帖由 renewdanny 於 14-11-28 發表
對付食品呢樣野, 第一日IN果時中過招之后, 每次IN我都有所準備了, 袋定出奇蛋, 你唔食我一定唔會拎出黎, 但 ...
你咁樣還拖,帶頭食野果個都仲有野食頂得住,但你應該係知道會搵埋其他小朋友陪葬!人地可能冇心、但你就肯定係黑心囉!

laupig    發表於 14-12-3 10:30

我囡係課室跟其他3個小朋友坐係同一張枱group interview,家長坐係小朋友椅子後面. 其中一位小朋友全程攞kinder蛋出來欣賞,除左砌lego時媽咪會收起隻蛋,之後又會再比佢個囡。我囡開始時問我點解佢有禮物,又想要。好彩我細聲話比佢知見完老師後會送一隻frozen蛋(好好彩我有帶來放係手袋),阿囡無扭計,順利完成面試。

引用:我覺得interview家長處理手法都計分。去年i

原帖由 Annbaat 於 14-11-28 發表
我覺得interview家長處理手法都計分。去年in一間幼稚園,阿女一入group in課室就爆喊,我問老師:唔好意思, ...
我覺得係你嘅表現令老師收你女女,佢地揀好嘅家長

醒目開學勳章

YokoS 發表於 14-11-27 13:00
我諗大家都interview得7788,係到好想講下我係今次k1面試中見過最討厭的家長,唔知大家有冇見過同樣的家長 ...

嘩, OK, 你想要車呀, 好呀, 咁大家交換玩具玩啦, 用LEGO交換啦, 要4粒LEGO交換, 分別係紅,黃,綠,橙. 你有張良計我有過牆梯

回覆:黑人憎的怪獸家長

我去york interview,有一 part係入個小禮堂玩遊戲,見有個呀媽包住條圍巾喂人奶,都無乜野,跟住佢仔飲完人奶走左出去玩。點知,我地一班家長跟住老師搭lift去課室in時,入去見佢企係個lift度喂人奶lol真係超騎呢

引用:我去york+interview,有一+part係入個小禮

原帖由 lady_princess 於 14-11-28 發表
我去york interview,有一 part係入個小禮堂玩遊戲,見有個呀媽包住條圍巾喂人奶,都無乜野,跟住佢仔飲完 ...
真係大開眼界

引用:Quote:renewdanny+發表於+14-11-28+10:21+

原帖由 kiu_kiu 於 14-11-28 發表
我都覺得去得interview, 要知己知彼, 自己都要準備以備不時之需, 你無得阻止人地帶食物, 你自己咪都帶定小 ...
有時候等個幾鐘
過了食飯時間
我個仔肚餓一定會扭計

見工等多過一小時,我一定走
好3rd in 見GM都未試過等一小時見一陣

但為了孩子見K竟然要這樣等

引用:我諗大家都interview得7788,係到好想講下

原帖由 YokoS 於 14-11-27 發表
我諗大家都interview得7788,係到好想講下我係今次k1面試中見過最討厭的家長,唔知大家有冇見過同樣的家長 ...
借問声in 邊間有啲甘極品嘅阿媽呀 ?

引用:對付食品呢樣野,+第一日IN果時中過招之后,+

對付食品呢樣野, 第一日IN果時中過招之后, 每次IN我都有所準備了, 袋定出奇蛋, 你唔食我一定唔會拎出黎, 但 ...
呢招叫「以牙還牙 百倍逢還」堅!

引用:我諗大家都interview得7788,係到好想講下

原帖由 YokoS 於 14-11-27 發表
I will say "okay! 可以等等嗎?我地都剛剛開始玩,我地玩多一陣傳比你啦!,"

引用:Quote:LedTV+發表於+14-11-28+11:58+學到嘢

下,,,, 我囡都係日日睇YouTube d 拆旦片呀, 佢背已經背得出邊隻蛋出邊樣玩具, 有時仲玩野叫我估係咩野.  :h ...
My daughter is the same too... Always say" Mama I want eggs!"

回覆 renewdanny 的帖子

哇,以為只有我女係咁,原來都有其他b係咁,真係好有心機睇,一隻隻咁拆開,我同我c6講有咩咁好睇,唔明

未經歷過真係唔信, 有D家長咁差.
上星期去面試, 因是午睡時間小朋友累要抱住. 後面有個家長讚完自己個女, 就不斷"話"我的小朋友: "點解要人抱架, 自己行啦, 咁大個仲要人抱". 本來我唔為意, 但見小朋友嬲爆爆咁樣, 我轉身同那位家長"解釋". 好心啦, 大人大姐, 影響小朋友面試心情, 黑心D講, 都唔知係咪想影響埋老師觀感. 真係...

引用:我同女女in+香港民生時一排学生(7~8個)繞住

原帖由 Read 於 14-11-27 發表
我同女女in 香港民生時一排学生(7~8個)繞住張長枱坐,家長坐係小朋友後面,对只有一位老師坐(一位老師in晒7 ...
so cheap

日防夜防, 暗箭難防.

回覆:laupig 的帖子

好pk....影衰自己

回覆:黑人憎的怪獸家長

我尊登揾返呢個post ,講下我同囡囡in培正既所見所聞!
初時我睇完你們所講,心諗,唔會有咁攻心計的家長挂!
點知,我in培正當天,就俾我見到,唔知係未我多心!
大家都知培正,規則第一條!不可哭,一哭連in都無機會的!
當日我同囡入到waiting rm等叫名,我囡玩玩具,其間隔離家長同我囡玩,我坐享佢隔離,無理,由他自己表現!當聽到我囡的no要排隊入interview rm了,我當然叫囡clean up然後排隊啦!
此時,排後面既家長話我囡得意,跟住拎一粒硬糖出黎,仲幫我個囡meat埋,話請佢食!!
幸好我個囡一向唔食糖!所以無攞!
但我後來諗諗下,入去in前先食硬糖????
咁入到去點講嘢?如果果刻我囡扭計係要粒糖!又起不是不能入去in?
諗下立即心寒呢位家長!!!

引用:我尊登揾返呢個post+,講下我同囡囡in培正既

原帖由 nor.nat. 於 14-12-10 發表
我尊登揾返呢個post ,講下我同囡囡in培正既所見所聞!
初時我睇完你們所講,心諗,唔會有咁攻心計的家長挂 ...
吓!好攻心計喎!知你個小朋友係勁敵想整屎佢

‹ 上一主題|下一主題