用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~
樓主: ballball411
go

瑪利諾修院(小學部) 升 P.3 啦, 埋位啦~ [複製鏈接]

回復 1# ballball411 的帖子

我都唸住可以盡情去玩,點知咁快就quiz, 原本以為放完新年假先考呢!

係啦, quzi 左中,英 對我都好既, 因為我新年去旅行, 如果唔係就玩到心掛掛...... 咁樣下次長假都唔知仲出唔出trip 好.......

回復 1# ballball411 的帖子

我哋未派英文quiz的時間及範圍, 只知中文(10/1) 同數學 (13/1), 可否提供給我呢?謝謝!

GE quzi 16/1 (Mon), 不過無理由無喎, 因為係同hoilday 功課, reading quzi 同一張紙貼係hand book 架喎, 你再搵下

回復 ballball411 的帖子

我哋英文只寫了功課( 2 book reports & penm 1) 在手冊,沒有GE & Reading Quiz 日期同內容的貼字喎! 睇埋星期一有無先.

回覆:clarachel 的帖子

眨下眼又term2 啦,過得真係快,小學後不停測驗,考試,測驗,考試又一年,希望所有女女都努力讀書,穩穩當當

請問有家長可送出P1中英數課本嗎? 小女想7月報考P2插班試。

回覆:hy2012 的帖子

中文我地用啟思,英文用my pal , Maths 係文達出版

請問P1係用番P1 level? 不是教高一級? thanks

回覆:hy2012 的帖子

無教高一級,全部書都係邊級就用番邊級

回覆:ballball411 的帖子

終於考完試啦,大家暑假有咩攪呀?我地二年級都靜左好耐

大家終於可以休息一下,開開心心地迎接悠長的暑假, 餘下每個星期都有一兩日唔駛返學,得閒可以一齊去迪迪尼玩下(其實我個女都開始話無咩好玩了,前日仲去玩埋space mountain!) 而我個女呢幾日係咁玩同睇電視,實行睇番夠本呀!

今日都未派晒主科的試卷,所以仲有d擔心,希望快d派完就好了.  

我地昨天已經派左中,英,今日已派埋數,常science, PE.....總算鬆口氣

我哋仲未派數學同常識,希望唔好再有'驚嚇'啦!

放心,定D黎,唔好將個回報定咁高,或者會有驚喜呢

我的期望已經低了很多很多, 已經唔會想'EX'好耐, 但求見到個'G'字吧了! 可能P3要再降低d先得,如果唔係會變咗做'顛婆',哈哈! 好彩今日d成績係'驚喜',唔係'驚嚇'.

今年暑假仲有無去跳舞呢? 記得佢哋上年跳得好好呢!  

今年無跳啦,你地揀左咩野ECA? 咁就安樂曬啦,三年級先算啦,有時D野都預計唔到⋯

羽毛球,你哋呢?

佢原本想玩田徑(太鍾意跑步了),但我見到要上兩日,即刻唔比.其實羽毛球d時間都唔係咁好,要星期三上,我驚佢唔夠時間做功課同溫書(如果星期四要默書的話),不過想佢有樣運動專長,所以都係選咗羽毛球,但係見到好多人都參加,唔知要唔要抽籤呢!

田徑係PE堂揀左人啦,如果老師揀中你,你無揀都一樣得架⋯今次我地揀左乒乓球,因為我話只可以揀星期五個D,好彩你住得近,上完飛的返屋企都好早姐

我個女抽唔到入羽毛球會了,妳哋入唔入到乒乓球會呀? 咁佢係咪要星期五上免費的課外活動呢?
‹ 上一主題|下一主題