用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 放榜在即有冇心情緊張的家長入嚟傾吓? ...
樓主: Annngan
go

放榜在即有冇心情緊張的家長入嚟傾吓? [複製鏈接]

係就可以安心唔去啦, thanks ziyi!

原帖由 ziyi 於 10-11-19 15:25 發表
25分都唔得
未聽過,就算是協恩,Maryknoll, Marymount, LS等
25分都差不多sure入

醒目開學勳章

下個星期一就係啦.雖然我明知今次入到的機會好微, 但係我都真係好擔心.
我真係唔明白點解唔可以早d 攪埋第2輪大抽獎呢? 係要等到1月才再填表, 再而等到6月份大抽獎放榜呢? 呢段時間簡直係痛苦及煎熬.

可能唔駛等到六月,星期一有好消息呢!祝大家好運!

醒目開學勳章

多謝你 (Blessings ) 成你貴言啦..........

原帖由 ync_224 於 10-11-19 15:34 發表
係就可以安心唔去啦, thanks ziyi!

聽人講 La Salle, St. Joseph 25分都唔一定入, 女校就唔係太清楚。

呵呵,不過唔好太擔心喇,或者22號係慶祝日呢!!

其實星期一早上就可以公佈結果, 咁即係話今日或明日已經收到結果啦, 點解係要人等多幾日先公佈?  何解呢?

原帖由 LoveCJ 於 10-11-19 19:12 發表
其實星期一早上就可以公佈結果, 咁即係話今日或明日已經收到結果啦, 點解係要人等多幾日先公佈?  何解呢?

我估計學校方面其實已經知道結果,不過EDB唔比佢地公佈住,只係比資料佢地做下paperwork先。

[quote]原帖由 ync_224 於 10-11-19 15:14 發表
嘩!你有25分係手仲唔sure win?請問你報邊間?另外聽你講有間你不太喜歡的私校要見,八掛吓!係邊間因很多私校已完成面試了。Thanks

LoveCJ       

因為,星期六.日係學校假期。

2boysmami,

我都知你講邊間, 我仔又係參加個佢地搞既一次朗誦
比賽亂到暈, d分紙係私人野, 無理由無人理好似廢紙
咁放晒係檯到係咁比人巢自取架! 真係講起都勞氣,
所以好明白你心情!
仲有佢地話總決賽時要交$150入場費, 係話捐比乜
乜基金, 做慈善我覺得無問題係好事, 但我要求佢地
比收據and捐比慈善機構的証明也沒有, 真很不喜歡
他們的用心, 是否真的捐款還是以此名義廉財, 故經
一事長一事, 參加活動時真的要了解舉辦團體的性
質, 不要給他們利用家長的心理去廉財。
而大會給我兒的証書也是我再三催促打電話去, 他們
才叫我上去取回, 而且我們在外參加比賽會有評判or
大會合辦的團體盍印証明, 但他們什麼也沒有, 又說
評判時什麼廣x主播, 又說是什麼普通話乜乜大學的
的知名人, 什麼都沒証明只是口說, 不同我地在外參
加的有條理, 有証明, 有實據, 証書上有盍印有簽名,
不是老作!
所以各家長帶小朋友參加活動和比賽也要小心, 看
清舉辦的團體信譽問題, 不要給貪財者捉家長心理
而去行騙。

原帖由 2boysmami 於 10-11-17 15:49 發表
講開真係想"生"下.... 我小朋友8月時參加講故事比賽, $250一項, 初時又無話有初賽決賽, 點知初賽完先即日係門口有個女仔話, 我地會通知你地有冇得入決賽我先知... 初賽時, 已經係亂到爆, 係就係全部係英文組, 但lee ...

各位家長放榜在即, 各位也心情緊張, 希望大家
仔女入到心儀的小學!

原帖由 Annngan 於 10-11-20 01:09 發表
[quote]原帖由 ync_224 於 10-11-19 15:14 發表
嘩!你有25分係手仲唔sure win?請問你報邊間?另外聽你講有間你不太喜歡的私校要見,八掛吓!係邊間因很多私校已完成面 ...

我都為大家打個氣, 希望大家有好消息!!

論心情緊張, 今晚可算高峄, 想當年, 自己會考放榜前一晚都無gum擔心, 因為今次知道機會有幾渺茫!!

既然你認為今次機會渺茫,為甚麼還要擔心呢?難道多點擔心就會有奇蹟嗎?

我報那間學校,相信20分入到的機會也相當低,所以完全沒有期望,如果它不收,我反而少一件事牽掛。
原帖由 nataliepsc 於 10-11-22 01:14 發表
論心情緊張, 今晚可算高峄, 想當年, 自己會考放榜前一晚都無gum擔心, 因為今次知道機會有幾渺茫!!

早晨!預祝各位今日有消息呀!

早晨!

幾點去好
不知上網check 唔check到
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

LS - already published at their website

Marymount, St Mary's, St Stephen's, MCS - not yet

好開心!得咗啦!
‹ 上一主題|下一主題