用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! ...
樓主: 可愛QQ
go

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!! [複製鏈接]

原帖由 HelloDicDic 於 09-10-29 14:32 發表
大家有冇興趣搞個K1F Christmas Party?

好呀....好提議,不過都要睇吓多唔多人參加先攪得成喎。

Agree 同埋要有場地。如果有家長可以book到club house咁其它野就會比較2 安排....

各位,有冇suggestion 呀?

原帖由 HelloDicDic 於 09-10-30 09:52 發表
Agree 同埋要有場地。如果有家長可以book到club house咁其它野就會比較2 安排....

各位,有冇suggestion 呀?

可惜我搬咗後無club house,不過我嘗試睇吓,好似有d中心有地方租ga。

原帖由 可愛QQ 於 09-10-30 11:39 發表

可惜我搬咗後無club house,不過我嘗試睇吓,好似有d中心有地方租ga。

Please count my daughter too.
My daughter , Yan Yan, will be excited if she can see her classmates in Christmas Party.

For the "venue" of the party, Any requirement for the District ?

原帖由 GoodDady 於 09-11-2 01:23 發表

Please count my daughter too.
My daughter , Yan Yan, will be excited if she can see her classmates in Christmas Party.

For the "venue" of the party, Any requirement for the District ?

其實都無特定區分,你有無好提議呀。
我搵到係灣仔-循道衛理中心,可參考吓。
http://www.methodistcentre.com/fss/2_2_1.htm

個場地好似好好呀,不過係灣仔會唔會遠左d呢,因為我唸大部份同學仔都會係九龍or新界人.....

原帖由 可愛QQ 於 09-11-2 11:39 發表

其實都無特定區分,你有無好提議呀。
我搵到係灣仔-循道衛理中心,可參考吓。
http://www.methodistcentre.com/fss/2_2_1.htm

原帖由 HelloDicDic 於 09-11-4 09:50 發表
個場地好似好好呀,不過係灣仔會唔會遠左d呢,因為我唸大部份同學仔都會係九龍or新界人.....

咁又係.....

秋高氣爽, 有無興趣 organize 秋冬郊外野餐旅行活動

在 christmas party 之前

把握秋高氣爽, 享受郊遊樂的日子

大家有無興趣 organize 秋冬郊外旅行活動 for K1F 小朋友?

比D家長同小朋友見下面先?

我的提議如下:
日期: 22 Nov, 09 or 其他星期日
時間: 10:00
地點:
Option 1: 大潭水塘
Option 2: 迪欣湖
Option 3: 粉嶺香薰園
Option 4: 大家隨便提議

原帖由 GoodDady 於 09-11-4 13:41 發表

大家有無興趣 organize 秋冬郊外旅行活動 for K1F 小朋友?

我的提議如下:
地點 ...

都好呀,我又有d提議大家參考吓....
1)假日農莊 http://www.hkhfarm.com/
2)錦田俱樂部 http://yl.com.hk/ktcc/

11/22我唔得呀,因為之前個日去飲,驚好搞到好夜!
你地11/15 ok 嗎?
地點no problem, 我邊度都ok!

原帖由 GoodDady 於 09-11-4 13:41 發表

我的提議如下:
地點 ...

原帖由 HelloDicDic 於 09-11-6 12:41 發表
11/22我唔得呀,因為之前個日去飲,驚好搞到好夜!
你地11/15 ok 嗎?
地點no problem, 我邊度都ok!

11/15 我都OK, 星期一(11/16) 是學校假期.
有無其他K1F小朋友的家長 OK?

2009-2010 K1F (Kent Road)一齊入嚟傾吓,分享吓!

大家攪個活動真係好啦, 我相信Christy見到咁多同學仔都會好開心。15/11我口地 都ok, 不過早上我們要返教會, 可能要2:00pm後才join到大家, 唔知到時活動已經完了未呢? 因為都怕地點太遠, 來到都很晚了。

把握秋高氣爽,不如去秋冬郊外遊

原帖由 Lams 於 09-11-7 15:59 發表
大家攪個活動真係好啦, 我相信Christy見到咁多同學仔都會好開心。15/11我口地 都ok, 不過早上我們要返教會, 可能要2:00pm後才join到大家, 唔知到時活動已經完了未呢? 因為都怕地點太遠, 來到都很晚了。 ...

似乎大家K1F家長都有興趣秋冬郊外遊.

我地先暫定15/11 星期日 出發
時間和地點可以慢慢再提議討論 .

目前有三位家長在 15/11(星期日)都OK.
1) 樂恩家長
2) Dic Dic 家長
3) Christy 家長

歡迎大家邀請其他小朋友參加. 同時我地可以繼續邀請其他K1F家長.

凱喬家長如果活動在15/11(星期日)OK ? 可以再提議另一個日期.

我的提議如下:
日期: 15/11
時間: 暫定14:00 (可以再提議討論)
地點: 香港科技大學 or 大埔海濱公園 (http://www.lcsd.gov.hk/parks/tpwp/b5/index.php)
原因: 有自然生態, 大草地比小朋友玩(風箏, 跑, 玩吹bubble bubble ...etc)

大家有無意見?

還可選擇的地點:
選擇 1: 大潭水塘
選擇 2: 迪欣湖
選擇 3: 粉嶺香薰園
選擇 4: 假日農莊 http://www.hkhfarm.com/
選擇 5: 錦田俱樂部 http://yl.com.hk/ktcc/
選擇 6: 香港科技大學
選擇 7: 大埔海濱公園
選擇 8: 大家隨便提議

原帖由 GoodDady 於 09-11-8 02:58 發表

1) 樂恩家長

歡迎大家邀請其他小朋 ...

其他無親子王國 account 的K1F家長, 又有興趣加入今次"秋冬郊外遊"的家長, 可以send mail 比我個女. "[email protected]"
報名.

原帖由 GoodDady 於 09-11-8 02:58 發表

1) 樂恩家長

我哋都無問題,地點都無所謂,最緊要有大草地比小朋友跑/玩。

1) 樂恩家長
4) Hoi Kiu 家長

K1F 2009(第一次) 秋冬郊外遊 - 15/11(星期日) 出發

原帖由 可愛QQ 於 09-11-8 22:58 發表

我哋都無問題,地點都無所謂,最緊要有大草地比小朋友跑/玩。

1) 樂恩家長 ...

Good.
等到星期三收集完其他家長意見,然后決定時間和地點.

大家可以先send你地的email address 或聯絡電話比以下email address or PN比我.
[email protected]

我會再send其他家長email address 或聯絡電話比你地.

Christy 家長, 請問你地星期日會在邊區離開教會?

原帖由 GoodDady 於 09-11-9 02:09 發表

Good.
等到星期三收集完其他家長意見,然后決定時間和地點.

大家可以先send你地的email address 或聯絡電話比以下email address or PN比我.
[email protected]

我會再send其他家長email address 或聯絡電 ...

HI,YAN YAN MAMI

我PM咗我聯絡資料給你。THANKS!!

回覆 2# GoodDady 的文章

Hello GoodDady,

謝謝你的安排,星期日我会在九龍區離開教會的。

另外,我亦PM了聯絡資料给你了。

count me in pls (Wing Kiu's family)!

繼續-K1F 2009(第一次) 秋冬郊外遊 - 15/11(星期日)

原帖由 qqbaba 於 09-11-9 22:48 發表
count me in pls (Wing Kiu's family)!

目前有 5位家長在 15/11(星期日)都OK.
1) 樂恩家長
4) Hoi Kiu 家長
5) Wing Kiu家長

未比電郵地址或聯絡電話的家長, 可以先PM比我.
星期三之后再PM其他家長的電郵地址或聯絡電話比大家.

歡迎大家邀請其他小朋友參加. 同時我地可以繼續邀請其他K1F家長.

時間: 暫定14:00 (星期三之后再確定)
地點: 暫定-香港科技大學 (星期三之后再確定)
原因:
香港科技大學 (LG7那層: 有冷氣canteen、噴水池(小朋友玩水都得)、大草地比小朋友玩(風箏, 跑, 玩吹bubble bubble ...etc)
(G/F那層有酒樓 China Garden)
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?action=printable&tid=2317939

歡迎家長提供其他可選擇的活動地點.
‹ 上一主題|下一主題