用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08-09 K1上午幼愛班大招集!
樓主: suklaic
go

08-09 K1上午幼愛班大招集! [複製鏈接]

我個女係蘋果組! 我尋日問個女, 今日邊位老師照顧你呀?佢話係MISS LEE, 我估3位老師係輪流照顧唔同組既小朋友!
你仔仔習慣返學生活, 之後一定會好開心!

原帖由 purplerabbit 於 08-9-22 21:58 發表
我諗老師都好難兼顧咁多小朋友, 上次老師打電話比我話我個仔比一個小朋友撞親, 眼角有少少紅, 但已經搽咗藥膏, 我覺得老師真係都細心, 因為我放工返屋企, 我都唔覺我個仔有撞親, 跟住, 老師話我個仔這幾天好似集D中 ...

唉!你哋就好啦,小朋友們都講咁多有關學校的嘢,我個仔日日都話返學:「好悶!」
仲有就只係話李老師有一支神仙x,一點地下就個個都會靜哂!

咁都好叻叻呀~識講神仙x...都係同你分享~~哈哈

原帖由 suklaic 於 08-9-23 20:39 發表
唉!你哋就好啦,小朋友們都講咁多有關學校的嘢,我個仔日日都話返學:「好悶!」

可能你仔仔比較ACTIVE, 所以佢返學會悶, 我個女就日日話想返學, 佢又冇講神仙X喎, 等我返去問下先...嘻嘻!!!

原帖由 suklaic 於 08-9-23 20:39 發表

我囡囡第一次落水時都未夠一歲, 所以都唔知發生咩事. 可能細d開始會易d, 因為未識驚嘛.

原帖由 wyattmami 於 08-9-22 22:36 發表
好呀,多謝你~~
我仔仔第一次去swimming pool好驚
冇你既女女咁叻

佢無事, 唔係介意喎, 小朋友撞親在所難免, 我個仔都成日周圍走, 周圍撞.我問佢撞到你的小朋友是否叫淇淇,佢話唔知, 佢重未講到小朋友的名字給我聽. 你唔好怪你個女, 其實真係好小事, 況且佢唔係故意的
放咗兩日不用上課, 希望各位小朋友好快又投入學校生活啦.

原帖由 Aurea 於 08-9-22 22:38 發表
你好呀, 原來係你, 你仔仔又係香蕉組架!  
very very sorry 呀 , 我囡個日興奮&心急得滯, 撞親你仔仔tim, 佢無事嘛?
李老師個日都打電話俾我, 亦已同我囡講咗, so 我放工返去問我囡, 佢當時個樣望住我, 跟 ...

我地一齊加油努力

原帖由 purplerabbit 於 08-9-22 22:05 發表
你都唔見咗毛巾盒, 我個仔之前都返個N1, 唔晒自己帶茶點, 所以我都懷疑佢掉咗落垃圾桶.  唔識講唔緊要, 最緊要佢返學開心, 慢慢學, 我個仔講嘢都唔叻, 不過見佢一天比一天進步, 真的感到很開心, 大家一同努力.

...

我個囡話好鍾意 "山山" , 佢話老師成日講, 佢地一齊返學好開心喎!
我囡前日企係我老公面前唱晒成首"不再做 bb", 我老公好開心之如,仲攬住佢, 哈哈! 好攪笑!
她仲話 "爸爸我好鍾意你呀!"  
我老公面都紅晒

上星期五派左功課, 多過之前果兩個星期呀, 都OK喎, 今日又有另一主題書, 唔知係咪山山做主角呢?嘻嘻...

原帖由 Aurea 於 08-9-25 23:15 發表
我個囡話好鍾意 "山山" , 佢話老師成日講, 佢地一齊返學好開心喎!
我囡前日企係我老公面前唱晒成首"不再做 bb", 我老公好開心之如,仲攬住佢, 哈哈! 好攪笑!
她仲話 "爸爸我好鍾意你呀!"  
我老公面都紅晒:h ...

我想問下你地有冇訂小跳釘(唔記得個名)呀?
因為我訂左, 但到而家都未收到!

阿仔今日茶點:thomas餅餅

大家可唔可以話我知, 點去學校呀, 有無小巴係地鐵駁去架, 邊個地鐵站近呀...求求大家教下我

係"小跳豆" , 我都有訂呀, 唔知幾時有呢

原帖由 WHY2005 於 08-9-29 13:55 發表
我想問下你地有冇訂小跳釘(唔記得個名)呀?
因為我訂左, 但到而家都未收到!

我覺得九龍塘近, 果度有架巴士去, 唔記得幾號, 小巴就好似2A, 的士就16蚊, 唔駛起錶

原帖由 fc1668 於 08-9-30 17:38 發表
大家可唔可以話我知, 點去學校呀, 有無小巴係地鐵駁去架, 邊個地鐵站近呀...求求大家教下我

係呀, 就係呢本, 嘻嘻...尋日見到已過數, 但唔知幾時有, 佢話係9月-2月期, 咁而家係咪延期一個月呀???

原帖由 Aurea 於 08-10-1 23:50 發表
係"小跳豆" , 我都有訂呀, 唔知幾時有呢

想問下各位媽咪有冇參加做學校義工呀?

我只係識由九龍塘的又一城小巴站去, 坐41m(好似係), 個度有寫明去禮賢的.

原帖由 fc1668 於 08-9-30 17:38 發表

我有報話可以參加學校義工架,. 不過冇人搵過我喎, 可能見我大肚唔方便啩:p

原帖由 WHY2005 於 08-10-2 15:28 發表
想問下各位媽咪有冇參加做學校義工呀?

我都好想報做義工,但係因為自己係在職媽媽,怕自己幫不上忙,所以就無報到!

我今日請咗假,預備出門口去學校到接個仔放學,佢一定好開心的!

已收入禮賢的媽咪請教

我真係好想比女女入禮賢, 想問你們填為什麼會選呢間學校, 你們會點答架??
仲有小朋友的優點同缺點我都都係唔知點填好??
請指教!!
‹ 上一主題|下一主題