用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 唔該!!有無人知GC呢兩套First Steps to Reading 定 Rich ...
樓主: 菜菜子
go

唔該!!有無人知GC呢兩套First Steps to Reading 定 Richard Scarry's 邊套好d呢?? [複製鏈接]

Re: 唔該!!有無人知GC呢兩套First Steps to Reading 定 Richard Scarry's 邊套好d呢??

菜菜子

我屋企的電視機係裝飾品, 係朝早食早餐時看新聞, 同埋阿女8:00鐘要看'趙蕉'就不開的啦.  我mug vcd/dvd都收起晒, 不比佢地看, 只係聽cd.

+MaMiAKiRA+:

佢有一日識得拿住罐奶粉+奶樽 講奶奶, 我不敢肯定佢d bb話, 但老公都聽到.

佢今日開始見言語治療師(私人), 希望幾個月後有進展啦.  同埋佢9月返nursery希望會好d啦.  上次去見政府果個言語治療師, 原來係了解軒軒的情況, 再決定比mug野訓練佢, 要排期半年, 等得黎都蚊訓.

有時諗起都好心淡, 我們呢d中產(所謂), 要供樓(我就好d, 不駛供), 要比家用父母, 奶奶, 比學費, 課外活動費.....好多好多, 扣扣埋埋都無mug錢淨, 又要交稅.

但係一有起事上黎, 等政府醫院去醫, 排期都有排等, 好似我爸爸隻眼要做手術, 等左一年, 都排不到期.  不同等住囝囝wrose落去都不比錢去做treatment?  反而拿xx果班人, 有d私人機構對佢有寬免, 但我們就要大拿拿, 拿900元黎上一堂.

我有個朋友叫我遲左份工返屋企湊仔, 但係我最需要錢的時侯, 多d收入好過無?? 或者我都可以考慮下, 遲左份工, 去拿xx, 係屋企湊仔?

Re: 唔該!!有無人知GC呢兩套First Steps to Reading 定 Richard Scarry's 邊套好d呢??

菜菜子,

我先生都係......... 一番到屋企換好衫就搵個remote開
電視先坐低~~ 我發現已經變成一個習慣~~ 佢自己都
覺得好笑~~ 所以我成日都要睇實佢, 唔比佢亂開電視
o架~~  

hinhinmummy,

政府o既o野都係o感o架啦~~ 咁多人都等緊....... 係要
等耐o的o架啦~~ 我奶奶o個陣有cancer........ 排期做
手術都要排半年~~  

唔好唔開心~~ 自己有能力賺錢係好值得驕傲o架~~
proud of you!!  

akira
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]
‹ 上一主題|下一主題