用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利曼小學 08-09年2C班過來傾下啦喂!!!
樓主: ckckcktina
go

08-09年2C班過來傾下啦喂!!! [複製鏈接]

原帖由 KarenMame 於 08-10-6 23:28 發表
Dear all,

may I ask if there is any English Workbook homework today?  or just correction for p.7-8?  Anyone can help?

我個都係寫 correction 7-8 only!  有冇其他 mami 知多 D ar?

if無錯就唔駛corr囉. 不過我女都要做corr, 因為佢寫得衰, 老師當佢寫錯左, 要佢再寫多次.

回覆 # 的文章

我都想知會唔會考1年級所學過的?

咁又真係唔清楚哦.
不過就算係, 都係考小小姐. 應該唔難呱?

原帖由 ckckcktina 於 08-10-8 14:24 發表
咁又真係唔清楚哦.
不過就算係, 都係考小小姐. 應該唔難呱?

唉! 幣咗亞囡放完暑假, 好似失咗憶咁!

hi ckckcktina, please check PM.

can anyone confirm if the Eng dict on 14/10 is for PC p.13-16 only?  any add-value dict like Chinese? thank you.

karenma,

check pm, 係架, 今次dict eng lit係 only第2課之麻, 其實溫晒佢張ws就ok架啦.

都唔係好多字.

咁多位, 你地阿女尋日有無8d野過你地知呀? 我女話尋日放學之後, 有人被老師罰留堂呀, 因為未做晒功課, 唔走得, 佢地全部帶晒野, 落去office到做完先準走.

真係慘啦, 校車又唔等埋佢地, 都唔知佢地點走呢?

bbqueen,

check pm啦.

個個女放完個假, 都係咩都唔記得晒架啦.

原帖由 ckckcktina 於 08-10-9 09:51 發表
bbqueen,

check pm啦.

個個女放完個假, 都係咩都唔記得晒架啦.

ckckcktina

Pls check pm!

我諗最大機會係 Maths 會測返一年級的課題, 例如 : cubes, measurement, position 等. 其他中文英文都冇話特別課程, 都係作句, 生字, 文法之類.

原帖由 twu_hk 於 08-10-9 14:41 發表
我諗最大機會係 Maths 會測返一年級的課題, 例如 : cubes, measurement, position 等. 其他中文英文都冇話特別課程, 都係作句, 生字, 文法之類.

識唔識 e + 讀緊 P3 ge 家長 ar?  我怕唔夠時間温埋 p. 1 ge 書 ?

原帖由 bbqueen 於 08-10-9 20:47 發表

識唔識 e + 讀緊 P3 ge 家長 ar?  我怕唔夠時間温埋 p. 1 ge 書 ?

唔洗咁緊張啦, 都係好小範圍, 唔洗成本書溫啦, 抽D大路課程就可, 小朋友好快回復記憶的.

bbqueen, twu_hk,

真係唔駛咁緊張哦, 都仲未開始, 不過我諗都係好淺既. 好似一年班咁, 都係好easy之麻. 俾d信心阿女啦, 佢地應該掂既.

bbqueen,

check pm啦. 等到你 已經

原帖由 ckckcktina 於 08-10-9 23:46 發表
bbqueen,

check pm啦. 等到你 已經

ckckcktina

唔記得 tim! pm 咗比你 la!

bbqueen,

check pm啦.

bbqueen,

保重身體呀! 快d好返! twu_hk話你係唔係見到佢先受驚過度哦.
你女好乖呀. 我叫佢食左好多野先俾佢玩架. 佢係咁問我係唔係食完呢樣就可以, 我話你每樣野都要食先得. so佢都食左好多.

原帖由 ckckcktina 於 08-10-12 00:08 發表
bbqueen,

保重身體呀! 快d好返! twu_hk話你係唔係見到佢先受驚過度哦.
你女好乖呀. 我叫佢食左好多野先俾佢玩架. 佢係咁問我係唔係食完呢樣就可以, 我話你每樣野都要食先得. so佢都食左好多. ...

bbqueen,
保重啊, 下次我帶個MASK, 或者你飲定定驚茶先 .

ckckcktina,
多謝晒, 我好開心呀, 有一種 '回家'的感覺, 又食又拎, 不過下次記得買定鮑魚魚等我.  

twu_hk,

唔駛咁客氣啦. 最緊要係大家食得開心姐.
下次輪到你啦. 鮑魚就買唔起啦, 食住鮑魚菇先啦.
‹ 上一主題|下一主題