用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 開心迎小六^^
樓主: siulisa
go

開心迎小六^^ [複製鏈接]

原來係甘, 明白晒
如果甘, 對於學緊琴既又真係幾擾民
不過我都agree一group人玩音樂, 係開心既

原文章由 Zoey 於 08-6-7 00:09 發表

Piano 當然唔係 must 吧!  我諗多學生參予管/弦/敲擊類等既樂器, 學校才可以培訓到一班樂手出黎, 為學校參予各種各樣既比賽/表演活動, 為校增光;  不過對於學生本人, 能夠參予多一種群體既活動都未嘗唔係好事, 「 ...

祝各位壽星s
生日快樂, 心想事成, 身體健康
另祝jazzmama & m&a細囡派到心儀小學呀!

原文章由 Eva 於 08-6-7 00:24 發表

6月份真是喜事重重,除了我阿女同我亞媽生日之外,原來仲有靚靚lisa 同jazzmama的囝囝

祝:lisa青春常註,老公阿仔錫哂你,生活幸福無憂

祝:jazzmama阿仔聰明伶俐,聽教聽話,孝順父母 ...

原文章由 hhma 於 08-6-7 08:48 發表
原來係甘, 明白晒
如果甘, 對於學緊琴既又真係幾擾民
不過我都agree一group人玩音樂, 係開心既

hhma>>

James needs to learn percussion after school and has been enrolled into school band. He needs to spend at least 3 hr every week at school for those activities. After those activities, he's so exhausted and was unwilling to practise piano at home!

It did affect his progress in learning/practising piano, esp. he's now learning ATCL pieces which needs more practice!

JP
原來係甘, 甘又真係幾影響佢
anyway, 努力啦!!!

原文章由 JP 於 08-6-7 09:27 發表

hhma>>

James needs to learn percussion after school and has been enrolled into school band. He needs to spend at least 3 hr every week at school for those activities. After those activities, he's s ...

第一日已經溫到人都顛呀  (係我呀)!!!

原文章由 hhma 於 08-6-7 22:39 發表

妳地星期二開始考?

阿女今/明兩日都有課外活動, 都係今晚回來才開工, 睇怕都要星期一才閉到關, 我地星期二先考聖經, 跟住星期四再開始一連四日!  唉, 大家努力吧 !

我都係星期四開始
今日甘岩黑雨, 唔洗上堂, 呢三日都無野搞
今日寫低要做既野, 都做唔晒
都唔係好得閒理細佬咋....

原文章由 Zoey 於 08-6-7 23:34 發表

妳地星期二開始考?

阿女今/明兩日都有課外活動, 都係今晚回來才開工, 睇怕都要星期一才閉到關, 我地星期二先考聖經, 跟住星期四再開始一連四日!  唉, 大家努力吧 ! ...

我都係剛放工,明天又要出去做節,又一日。我諗要星期一才可以坐定定溫書,真係諗起都心寒。

原文章由 anguswongkid 於 08-6-7 23:49 發表
我都係剛放工,明天又要出去做節,又一日。我諗要星期一才可以坐定定溫書,真係諗起都心寒。

我地尋晚已經去左奶奶那邊, 自己媽咪個邊推左唔做住 (係咪好衰 ~~ ), 因為加埋改唔到期既課外活動, 真係冇咁多時間再走黎走去, 自已友容易話為唔會詐型 . . .

我都係度作戰緊呀....都唔知點解
咁早考試0既.. 仲一拖二添...

原文章由 hhma 於 08-6-7 08:50 發表
另祝jazzmama & m&a細囡派到心儀小學呀!

M&AMom>>

Any good news about your girl??

接招

原文章由 hhma 於 08-6-7 22:39 發表

我都叫晒救命啦 !!!
唉....有無血輸呀 !!

日日都嘔晒血....
真係無晒人生樂趣 !

仲有我同 MANSON 呀 !

我 6月6日生日, 今年呢個生日好唔開心
5號果日, Manson 班主任打電話黎話 manson 電腦科唔合格
好大機會要留班
唉...我真係無咁既 $$$ 比佢 Repeat 多一年
所以, 今年我既生日係好唔開心

Lisa, manson 都係端午節生日.
佢今年舊曆 8號, 新曆 9號
日日都食生日 cake ...食到濟晒

jazzma, 妳個仔係米都係 6月9日....唔太記得tim
manson 舅父原本想帶佢聽日去 Ocean Park
因為生日免費

我話 "side" 氣啦....佢年年生日都要考試
都係無得出去玩

原文章由 Eva 於 08-6-7 00:24 發表

6月份真是喜事重重,除了我阿女同我亞媽生日之外,原來仲有靚靚lisa 同jazzmama的囝囝

祝:lisa青春常註,老公阿仔錫哂你,生活幸福無憂

祝:jazzmama阿仔聰明伶俐,聽教聽話,孝順父母 ...

醒目開學勳章

原文章由 JP 於 08-6-8 14:00 發表

M&AMom>>

Any good news about your girl??

多謝關心

多謝各位 mami 嘅祝福!

細女可以做 Eva 個女嘅師妹啦!

派到第一志願--協恩!不過不失就唔洗太擔心升中啦!
我有一顆夜空中最閃耀的星星,我有一個墮入凡間的小天使,還有一個祇能容下我的宇宙。多謝恩賜津津樂道

原文章由 M&A Mom 於 08-6-8 18:24 發表

多謝關心

congratulationsssssssssssssss!!!!!!!!!!!!!

原文章由 M&A Mom 於 08-6-8 18:24 發表

多謝關心

恭喜哂呀!有排都唔駛煩喇

super super 恭喜您呀!!!
yeah

多謝關心

各位壽星仔, 壽星女生日快樂呀 ) ) )

M & A Mom,

Congratulations ) ) ) 飲得杯落喇 !!!!~

小 lisa,

8 月又有麥兜, 前幾日開始售票 !

happy birthday ah!!!!

btw, 一科唔合格就留班, 唔係化

原文章由 mansonwai 於 08-6-8 17:57 發表
仲有我同 MANSON 呀 !

我 6月6日生日, 今年呢個生日好唔開心
5號果日, Manson 班主任打電話黎話 manson 電腦科唔合格
好大機會要留班
唉...我真係無咁既 $$$ 比佢 Repeat 多一年
所以, 今年我既生日係好唔 ...
‹ 上一主題|下一主題