用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 08年K1~各位小公主小王子 ^o^
樓主: WHY2005
go

08年K1~各位小公主小王子 ^o^ [複製鏈接]

原帖由 nibikalea 於 08-9-10 17:45 發表
咁就好喇~
係呢, 你架校車準唔準時?我架車由開學到依家未準時過. 仲要係等好耐tim. 下午班130上堂, 佢今日居然可以135先到我屋企樓下囉, 放學話510到, 但由開學到依家都係530先到. 唉, 唔係大肚真係唔想比佢坐校車!
...

我架校車算係準時,話1245到但1253先見影,
放學就好準時515到~~
甘要向學校投訴下,如果唔係以為我地遲到tim!!!
未收到通告唔知要唔要帶燈籠呢??

hi~~你們好呀.我係wyatt媽咪.好高興認識你地

原帖由 WHY2005 於 08-9-9 14:31 發表
等我排一排班別先

名                       地區               班       別
why2005           沙田               上午幼愛班
lukluk213           沙田               上午幼愛班
purplerabbit        調景嶺  ...

wyattmami        觀塘               上午幼愛班

老師冇提, 我估唔駛啩. 但我問囡囡"老師有冇話要帶燈籠?" 佢就話有, 都唔知真定假? 一陣我送囡囡時問吓再話你地知.
校車的問題攪到我禽晚瞓唔倒覺. 你住邊架?咁晏先上車嘅? 以前學校的校車遲到係唔計的, 但依家校車唔屬於學校就唔知佢點計喇. 我想暫時唔比囡囡坐校車喇.真係太離譜, 其實屋企離學校好近, 我想問吓朱主任有冇其他車可以車埋囡囡, 因為我2月就生, 之後湊住咁細個b唔方便再送囡囡返放學的.

原帖由 AgnesBB 於 08-9-10 20:56 發表

我架校車算係準時,話1245到但1253先見影,
放學就好準時515到~~
甘要向學校投訴下,如果唔係以為我地遲到tim!!!
未收到通告唔知要唔要帶燈籠呢??

你真係好有心思, 而家囡囡冇喊, 你都唔駛擔心勒!

原帖由 AgnesBB 於 08-9-10 14:20 發表
好多謝你地ga安慰呀!!!
今日有好消息啦!! 上校車冇喊啦~~
尋晚我和c6,囡囡玩了坐校車遊戲,
囡囡就做ma ma,c6就做囡囡,我就做司機ee,
重有數個公仔做同學,甘囡囡扮我送c6上校車,
話而家去買菜菜啦,一陣來接 ...

我囡囡返上午班, 但校車同我約既時間就唔同, 一早去等, 等足15分鐘呀, 每日都係喎, 而家我遲5分鐘落去, 起碼等都唔駛太耐, 而家等5-7分鐘就上車!
你2月生呀, 我就1月尾呀, 你幾時預產期呀?
11月佢地有旅行, 唔知係咪可以家長陪同呢! 我見好多學校都可以, 到時可以陪的話都想去, 太我驚我肚大又論盡!

原帖由 nibikalea 於 08-9-11 10:18 發表
老師冇提, 我估唔駛啩. 但我問囡囡"老師有冇話要帶燈籠?" 佢就話有, 都唔知真定假? 一陣我送囡囡時問吓再話你地知.
校車的問題攪到我禽晚瞓唔倒覺. 你住邊架?咁晏先上車嘅? 以前學校的校車遲到係唔計的, 但依家校車 ...

你好呀, 得閒一齊傾下!

原帖由 wyattmami 於 08-9-11 00:07 發表

wyattmami        觀塘               上午幼愛班

原帖由 nibikalea 於 08-9-11 10:18 發表
校車的問題攪到我禽晚瞓唔倒覺. 你住邊架?咁晏先上車嘅? 以前學校的校車遲到係唔計的, 但依家校車 ...

我住油塘ka!!如果你而家體能應付得倒,就自己送個囡返學,或留意下附近其他校巴(街車)問下詳情,ok ga 咪轉校車law!!放鬆下,重有個細b,小心身體~~

原帖由 WHY2005 於 08-9-11 14:59 發表
你真係好有心思, 而家囡囡冇喊, 你都唔駛擔心勒!

唔想佢喊都要想下辦法,乜野都要試下

原帖由 wyattmami 於 08-9-11 00:07 發表

你好呀!!多d一齊傾下

各位mami唔好意思, 因為上唔倒bk依家先留言, 問咗老師明天唔需要帶燈籠.

所以我覺得禮賢的校車做得唔係太好. 佢地唔係自己學校的車, 仲要車埋其他學校的學生. 加上唔係同一間公司營運, 所以可能質素真係差d.

我book咗2月頭的手術室開刀喇. 相信佢地咁細旅行應該會叫埋家長啩. 唔係老師都幾辛苦的. 未必睇得住咁多小朋友.

原帖由 WHY2005 於 08-9-11 15:05 發表
我囡囡返上午班, 但校車同我約既時間就唔同, 一早去等, 等足15分鐘呀, 每日都係喎, 而家我遲5分鐘落去, 起碼等都唔駛太耐, 而家等5-7分鐘就上車!
你2月生呀, 我就1月尾呀, 你幾時預產期呀?
11月佢地有旅行, 唔知係咪 ...

原帖由 nibikalea 於 08-9-11 22:53 發表
各位mami唔好意思, 因為上唔倒bk依家先留言, 問咗老師明天唔需要帶燈籠.

所以我覺得禮賢的校車做得唔係太好. 佢地唔係自己學校的車, 仲要車埋其他學校的學生. 加上唔係同一間公司營運, 所以可能質素真係差d.

我bo ...

唔該哂你呀!!我仲想明天打去學校問下tim!!

請問~~校車會車其他學校的嗎??我以為全部都係禮賢的.
唔知旅行會去邊呢??

原帖由 nibikalea 於 08-9-11 22:53 發表

我bo ...

之前打過幾次同朱主任傾校車的問題, 佢係咁提過的, 話呢d校車仲要車埋其他學校的學生.

原帖由 wyattmami 於 08-9-12 00:27 發表
唔知旅行會去邊呢??

你果邊校車接埋其他學校呀?
因為我果邊就見到住部都自己學校, 返學見到好似得5-6個小朋友, 係得9月4-5號放學時就另外一部車, 我見有小學生同其他學校勒, 9月8號開始就轉左校車, 我見都好似得禮賢學生!

你BOOK左2月頭開刀, 我生個女時都係開刀, 之後驚左(因為早產, 失血太多), 所以今胎我好小心同埋同醫生講想自己生, 果時開完刀到而家都未回氣, 希望今次一次過補返!

我bo ...

第一及第二日接放學都見到有小學生同埋其他學校, 8號之後就冇勒, 我果邊得自己學校!

我都好想知去邊樹旅行, 到時我都想一齊去, 你會唔會去呀?

原帖由 wyattmami 於 08-9-12 00:27 發表
唔知旅行會去邊呢??

我同你相反, 之前原本想自己生, 後來有朋友順產時有危險, 姑奶因為佢冇力生谷到bb成塊面成星期都黑晒....我反而開刀未痛過, 朋友都話我唔似生完bb, 好精神面色又好. 係呢, 點解你話早產?點解會失血過多?

原帖由 WHY2005 於 08-9-12 13:49 發表
你果邊校車接埋其他學校呀?
因為我果邊就見到住部都自己學校, 返學見到好似得5-6個小朋友, 係得9月4-5號放學時就另外一部車, 我見有小學生同其他學校勒, 9月8號開始就轉左校車, 我見都好似得禮賢學生!

你BOOK左2月 ...

係呀, 其實我都驚O家, 因為有朋友話順產都好痛, 果次我都唔明點解早產, 私家同政府都CHECK唔到, 到新年時, 我食飽飯諗住休息下, 點知就見紅, 但唔痛, 之後入急症, 都冇事O家, 諗住第二日可以出院, 點知第二日就流血不止, 大醫生又未到, 細醫生就唔敢做手術, 我流左3個鐘頭血, 已經半死, 但冇痛楚, 之後好在有個阿姐同醫生講我有幾危險, 就即時連床推落做手術, 做完之後話我係第4期胎盤前置,但之前一O的都CHECK唔到, 真係唔明, 好在補返條命仔! 所以而家我好小心!

原帖由 nibikalea 於 08-9-12 21:58 發表
我同你相反, 之前原本想自己生, 後來有朋友順產時有危險, 姑奶因為佢冇力生谷到bb成塊面成星期都黑晒....我反而開刀未痛過, 朋友都話我唔似生完bb, 好精神面色又好. 係呢, 點解你話早產?點解會失血過多?

...

今日放工返去見到個女, 第一時間睇下工作袋, 見到佢地學校做既功課, 好開心呀, 加上見到佢地自己整既燈籠, 由心笑出黎添!

即係你開刀係政府醫生嗎?點解會有大細醫生之分? 又會阿姐同醫生講都有? 其實如果係預期內的開刀的估冇咁慘的. 我有朋友都係一作動時就入院, 個陣都未係好痛. 之後call醫生去醫院即刻開刀都好順利. 可能你係緊急開刀?不過好似話第一次開刀第2次順產風險大d的.要考慮清楚.

原帖由 WHY2005 於 08-9-12 23:59 發表
係呀, 其實我都驚O家, 因為有朋友話順產都好痛, 果次我都唔明點解早產, 私家同政府都CHECK唔到, 到新年時, 我食飽飯諗住休息下, 點知就見紅, 但唔痛, 之後入急症, 都冇事O家, 諗住第二日可以出院, 點知第二日就流血 ...

係呀, 我係政府開刀, 幫我做手術個醫生好好呀!
因為個新仔見到我唔敢決定任何野, 而個阿嬸見我流血好耐, 所以同個醫生講, 我流左好耐血呀, 咁醫生至俾我簽紙, 講埋有幾危險, 我唔理咁多, 簽左就推去手術室, 果時有成廿幾個人維住我, 我果時都暈暈地, 就死咁, 所以差少少踏入鬼門關!因為果時唔係預料之內, 所以冇家人陪我, 我老公又返工, 我打俾佢, 佢就即時趕黎!
所以 好多野都預計唔到!
今次我同醫生講, 佢話順產冇問題, 如果到時有咩都會即時開刀!

原帖由 nibikalea 於 08-9-13 23:22 發表
即係你開刀係政府醫生嗎?點解會有大細醫生之分? 又會阿姐同醫生講都有? 其實如果係預期內的開刀的估冇咁慘的. 我有朋友都係一作動時就入院, 個陣都未係好痛. 之後call醫生去醫院即刻開刀都好順利. 可能你係緊急開刀? ...
‹ 上一主題|下一主題