用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇 08-09 入讀 york o既媽咪
樓主: pearjadema
go

有冇 08-09 入讀 york o既媽咪 [複製鏈接]

Hi,

我仔都係今年8月k1,你點解k2插班,你仔仔而家係邊度讀k1呀,係唔係讀得唔好呀,未要他重新適應o羅!

York Summer Course

請問有沒有今年L2嘅小朋友參加過上年york d 暑期英文班呀, 好唔好呢?  Please kindly advise.  Thanks a lot!!

平讓york-約克幼稚園校服

1. 夏季PE衫 - 6號碼 (30cm x 45cm)

2. 男裝夏季校服 - 6號碼

3. 夏天白色學校logo外套

4. 男裝夏季校服 - 7號碼 (全新)

5. 另有書包、茶杯袋

6. 另有N1教學課本, 書簿雜項

有意請PM

回覆 #2 lbb 的文章

我都想知york 暑假班好唔好!
我呀仔今日第一日返york (L2), 就收到好多通告, 暑假期班都幾貴, 如果唔好重要安排接送就煩 lar! 重有一套CD-ROW (2隻) 成$180蚊, 話介紹小一入學事項, 如叩門信, Portolio and 學生履歷表. 想問吓有無人買過, 好唔好?
CatCat

各位好,

雖然暫時都未決定會唔會讀york, 不過有九成都係架喇.. 所以報左名先..  不如大家都加返網名, 同埋住邊上去呀...

臻臻............囝囝...0509...am
昊藍............囝囝...0503...am...青衣...天藍
家曦............囝囝...0509...am
Adrian.........囝囝...0616...am
欣晴Anson...囡囡...0504...am
匡匡............囝囝...0510...am...大窩口...Hongmimi
子瞻............囝囝...0726...am
子謙............囝囝...0509...am
德建............囝囝...0616...am
綽嫣............囡囡...0504...am
高爾............囡囡...0506...am
Charlotte....囡囡...0501...am
鈞渝............囡囡...0510...am...大窩口...pcdogxx

[ 本文章最後由 pcdogxx 於 08-5-12 20:57 編輯 ]

啱啱睇完今年讀緊york k1的家長話學校好鬼亂, 同埋d老師成日轉.......老師同家長又唔夠溝通得.. 小朋友唔交功課又無人理..... 睇完真係好担心..... 因為佢收生又多, 一班30幾人, 全校幾百人, 老師真係睇唔到咁多, 攪到我而家都唔知點算好,, d mami 話佢哋收到通告, 話唔係每日都有外籍老師教英文,,攪到我而家唔知重讀唔讀好.........

pcdogxx,

真係唔該晒你幫我加番個網名同住處, Thx!!!
好開心係到見到你, 你已經比咗答案我啦~
原文章由 pcdogxx 於 08-5-12 20:52 發表
各位好,

雖然暫時都未決定會唔會讀york, 不過有九成都係架喇.. 所以報左名先..  不如大家都加返網名, 同埋住邊上去呀...

昊藍............囝囝...0503...am...青衣...天藍
家曦 ...

匡匡............囝囝...0510...am...大窩口...Hongmimi
鈞渝............囡囡...0510...am...大窩口...pcdogxx

原文章由 pcdogxx 於 08-5-12 20:52 發表
各位好,

家曦 ...

回覆 #95 koyimami 的文章

請問有冇九龍城有2間買校服地址或﹑電話
thanks

高爾   女孩子0506 上午班 26/03嗰日交錢,校園環境又舊又未清潔,到小朋友返学時候應該會企喱整潔.不过交錢先知道九龍城有2間買校服既铺頭,平好多呀.

好高興見到妳呀~歡迎~ 歡迎~

匡匡............囝囝...0510...am...大窩口...hongmimi

昌記校服 - 獅子石道62號地下(2382-2419) ~只有校服買
維多利(王美新) - 獅子石道60號地下 ~校服同運動衫都有
<兩間舖係隔離>

原文章由 yeungsan 於 08-5-15 10:51 發表
請問有冇九龍城有2間買校服地址或﹑電話
thanks

高爾   女孩子0506 上午班 26/03嗰日交錢,校園環境又舊又未清潔,到小朋友返学時候應該會企喱整潔.不过交錢先知道九龍城有2間買校服既铺頭,平好多呀. ...

回覆 #132 hongmimi 的文章

thank you! thank you!

見到妳地三個一齊真開心。

呵呵~ 以為妳又一齊讀添~

原文章由 626mama 於 08-5-19 16:32 發表
見到妳地三個一齊真開心。

hongmimi,

唔符合條件入來呀。

原文章由 hongmimi 於 08-5-19 05:02 PM 發表
呵呵~ 以為妳又一齊讀添~

臻臻............囝囝...0509...am...何文田...edvychan
匡匡............囝囝...0510...am...大窩口...hongmimi

hi joan921,

係咪真o架,我都好擔心喎,我又聽到有人話佢而家搞d cambridge 課程,係每日下午,好似成$3600,即係變相要d小朋友返全日,雖然可自由參加,但到時都唔知值唔值,好唔好,如果係咁,加埋學費,雜費,其他活動費用,咪成萬蚊一個月,好誇張喎。

原文章由 joan921 於 08-5-13 12:30 發表
啱啱睇完今年讀緊york k1的家長話學校好鬼亂, 同埋d老師成日轉.......老師同家長又唔夠溝通得.. 小朋友唔交功課又無人理..... 睇完真係好担心..... 因為佢收生又多, 一班30幾人, 全校幾百人, 老師真係睇唔到咁多, 攪 ...

原文章由 Edvychan 於 08-5-19 23:49 發表
hi joan921,

係咪真o架,我都好擔心喎,我又聽到有人話佢而家搞d cambridge 課程,係每日下午,好似成$3600,即係變相要d小朋友返全日,雖然可自由參加,但到時都唔知值唔值,好唔好,如果係咁,加埋學費,雜費,其他活動費用, ...

我都係係07/08 n1 嗰邊睇到咋....詳情可以睇返嗰邊...睇完我都好煩...我最擔心都係人多,(我上次註冊時問過, 一班有30幾人) 老師照顧唔到每一個學生...同埋我俾佢讀呢間學校,都係貪佢每日有外籍老師同佢哋上堂.....至於嗰個下午ge多元智能班..係k2先有ga...好多嘢學校到而家都唔肯定...我都有同感一個字-亂...

我都唔知點好,而家先轉又唔知轉邊間,而且好o既都唔會有位,我地揀佢都係貪佢英文教得好,不過如果太大壓力,又怕小朋友好辛苦,如果一班多人,係咪會多1-2位老師看顧o架,外籍老師方面,如果而家先話無,咁咪即係欺騙我地d家長,當時佢地好似話係每日都有外籍老師上堂o架喎?

原文章由 joan921 於 08-5-20 12:26 發表

我都係係07/08 n1 嗰邊睇到咋....詳情可以睇返嗰邊...睇完我都好煩...我最擔心都係人多,(我上次註冊時問過, 一班有30幾人) 老師照顧唔到每一個學生...同埋我俾佢讀呢間學校,都係貪佢每日有外籍老師同佢哋上堂..... ...
‹ 上一主題|下一主題