用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: Rachethew
go

校際音樂節 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

係呀, 驚同唔驚差好遠架
我見到有d真係一路震一路彈, 都幾慘.....老師話佢d學生都係咁架, 有d平時好掂不過會"發台瘟", 真係唔抵呢!
原文章由 YanYan0116 於 08-2-22 02:33 PM 發表

其實咁細個好叻架, 起碼都合格(75分先合格), 我個女grade 1個場我都見到有2個幼稚園生參加.

其實上台有無"疾"真係要睇臨場時的狀態, 最重要係可以攞到上台的經驗, 琴晚同琴老師傾開, 佢話如果上台唔驚, 考試會較 ...

醒目開學勳章 王國長老

我上次12點零鐘完, 算遲了
原文章由 jazzmama 於 08-2-22 02:37 PM 發表
咁我都著 PE 衫去算 lu
我囡星期一第一場
如果等埋分紙..唔知幾點有
怕返學遲到 (下午班幼稚園)

原文章由 sofina 於 08-2-22 16:17 發表
我仔仔今日比賽完,終於鬚一口氣
佢今日攞到第一名90分.
事前真係諗吾到,因為有時係家裹驒有時都會(疾)嫁!
相反今日佢驒得好順.以家比賽完真係輕鬆曬啦! ...

亞女個場, 有2個中學生, 佢地都好"滕", 可能愈大個就愈驚同緊張.

簽名被屏蔽

Hi Sindy,

Long time no see.  Guess you are very busy this Music Festival looking after two kids ?  Best wishes to your kids and waiting to hear their good news too.  

Our next competition is marimba on Monday.  This is the first time competing in marimba - there's only 16 candidates and guess it will be very competitive because all primary students are playing the same song.  

原文章由 Sindy 於 08-2-21 21:38 發表
恭喜晒elise呀,跟住有仲邊場呀?應該陸續有再好消息喎,記得第一時間post上黎分享下呀

Congradulations to Daisy 媽咪.  91分is very high marks and she must be singing very well.  

原文章由 Daisy媽咪 於 08-2-22 13:30 發表
亞女第一次參加 vocal solo, 91分, 第三 !

Hi jazzmama,

Sports uniform may not be too elegant for piano performance.  Consider normal uniform or a dress/西褲 (for boy).  Your child can take photos with the adjudicator after the competition.

原文章由 jazzmama 於 08-2-22 13:37 發表
是否多數人著校服去比賽 ?
因當日是 PE 衫, 好唔好著便服呢 ?
唔知有無人影相嫁 ?

Hi Sofina,

Congradulations to your son.  90 mark is very high and he must be very musical.  How old is he ?

原文章由 sofina 於 08-2-22 16:17 發表
我仔仔今日比賽完,終於鬚一口氣
佢今日攞到第一名90分.
事前真係諗吾到,因為有時係家裹驒有時都會(疾)嫁!
相反今日佢驒得好順.以家比賽完真係輕鬆曬啦! ...

多謝你既祝福呀........阿女話最遺憾係無張紅色cert,佢話拎唔拎到奬都唔緊要,最緊有儲齊三隻色...好似儲閃咭咁,比佢激死呀... ,我女呢場都係星期一呀,祝elise又有好消息呀

原文章由 gogochurch 於 08-2-22 23:55 發表
Hi Sindy,

Long time no see.  Guess you are very busy this Music Festival looking after two kids ?  Best wishes to your kids and waiting to hear their good news too.  

Our next competition is marimb ...

醒目開學勳章

原文章由 Sindy 於 08-2-23 10:43 發表
多謝你既祝福呀........阿女話最遺憾係無張紅色cert,佢話拎唔拎到奬都唔緊要,最緊有儲齊三隻色...好似儲閃咭咁,比佢激死呀... ,我女呢場都係星期一呀,祝elise又有好消息呀

...

Sindy

你女女都幾攪笑呀,
想問吓你,紅色cert係咪最高分(90-100)果張呀 ???
可否講吓係邊三集色,tks!!!

我女女有張藍色

[ 本文章最後由 洛婷 於 08-2-23 11:04 編輯 ]

75-79 綠色, 80-89 藍色, 90 or up 紅色......早幾年佢因為一個minor mistake 差一分拎到架啦,所以心有不甘囉......
原文章由 洛婷 於 08-2-23 11:03 發表

Sindy

你女女都幾攪笑呀,
想問吓你,紅色cert係咪最高分(90-100)果張呀 ???
可否講吓係邊三集色,tks!!!

我女女有張藍色

醒目開學勳章

原文章由 Sindy 於 08-2-23 11:09 發表
75-79 綠色, 80-89 藍色, 90 or up 紅色......早幾年佢因為一個minor mistake 差一分拎到架啦,所以心有不甘囉......

Sindy

Thank You

唔緊要啦,你女女咁叻,一定得既,
預祝你女女成功,快D儲齊全套閃卡

今日聽到一個媽咪說, 佢阿囡個piano老師話今年一定要背譜,唔可以拎書, 係唔係真呀?? 考左個d 媽咪可唔可以報料...

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原文章由 BO_BO 於 08-2-23 11:16 發表
今日聽到一個媽咪說, 佢阿囡個piano老師話今年一定要背譜,唔可以拎書, 係唔係真呀?? 考左個d 媽咪可唔可以報料...

好似係7/8級果D要背呀,1/2級果D就唔洗,

希望有其他媽咪更正

我個女未夠班用個'叻'字黎形容佢.....過獎啦 ......我女今年認真左,呢件事我最開心

原文章由 洛婷 於 08-2-23 11:15 發表

Sindy

Thank You

唔緊要啦,你女女咁叻,一定得既,
預祝你女女成功,快D儲齊全套閃卡

原文章由 Sindy 於 08-2-23 11:09 發表

哦, 我仲以為1st, 2nd, 3rd prize唔同顏色tim, 因為我個女第一年參加, 所以我唔係好清楚.

Sindy, 你小朋友參加過幾次, 係咪e+上台唔會怕同驚, 我都祝你囡囡順順利利.

[ 本文章最後由 YanYan0116 於 08-2-23 11:41 編輯 ]
‹ 上一主題|下一主題