用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 英華小學 2007 YW Channel 1-2007 上2
樓主: 010
go

2007 YW Channel 1-2007 上2 [複製鏈接]

閱讀小冊子

各位, 前兩天囝囝帶了小冊子回來, 即讀一定數量的圖書就登記上去, 可以取得獎牌..... 佢就話要直接挑戰"金牌" .  大家有無聽你地囝囝係咪咁講呢?抑或要逐級挑戰的呢?

dreamlady,

唔需要一級一級上的, 可以直接挑戰"金牌
有一次, 係學校見到圖書老師, 佢話她鼓勵的小朋友直接挑戰"金牌"的

原文章由 dreamlady 於 07-11-8 14:12 硐表
各位, 前兩天囝囝帶了小冊子回來, 即讀一定數量的圖書就登記上去, 可以取得獎牌..... 佢就話要直接挑戰"金牌" .  大家有無聽你地囝囝係咪咁講呢?抑或要逐級挑戰的呢? ...

長老,

你果然精打細算 可惜我剛續了個mobile plan , 如果唔係, 一定幫你(個sales)

010,

好忙呀  

bookclub 要 唔要幫手呀? 隨便開聲wor

RoyceMa,

我個order e 左俾你啦, 唔該晒

[ 本文章最後由 KLLP 於 07-11-8 14:23 編輯 ]

icic, thank you, KLLP.
唔怪得我前問後問反問, 佢都係係咁點頭: 係架, 真架..... 咁答我啦.

原文章由 KLLP 於 07-11-8 14:18 硐表
dreamlady,

有一次, 係學校見到圖書老師, 佢話她鼓勵的小朋友直接挑戰"金牌"的

My boy also mentioned that they start from challenging the "gold medal"
原文章由 KLLP 於 07-11-8 14:18 硐表
dreamlady,

yeah
原文章由 mcheung 於 07-11-8 13:34 硐表
bk依家正常返,可以"新的在前" la.........

係呀!亞囝都話係挑戰金牌...........

原文章由 大眼仔_媽咪 於 07-11-8 14:24 硐表
My boy also mentioned that they start from challenging the "gold medal"

我唔識個sales ga,不過,呢2年同PCCW續屋企電話線都係揾佢咋,而我每年都有5條line揾佢續,佢咪搭其他offer比我 law

原文章由 KLLP 於 07-11-8 14:21 硐表
長老,

你果然精打細算 可惜我剛續了個mobile plan , 如果唔係, 一定幫你(個sales)

原文章由 mcheung 於 07-11-8 15:24 硐表
我唔識個sales ga,不過,呢2年同PCCW續屋企電話線都係揾佢咋,而我每年都有5條line揾佢續,佢咪搭其他offer比我 law

哇!五條line咁多呀!大客來,唔駛填form都有good offer。上次我都是看了這裡的媽咪教路,填左取消用服務form,他們才offer唔記得$5X定$4X的Plan給我。

我8月已經滿左約,現在交緊正常費用!我己有form在手,但和記電訊offer簽兩年約,平均$32一個月。我又心陏陏,但又怕一旦轉了,你知啦,pccw最鍾意搭骨頭,我怕第日join唔返d special package,如果重裝,要俾四百元安裝費!
你話點揀好。
我現在用緊pccw的mobile(3條line,其中一條line又剛滿約,傾緊續約條件),now免費台。

我貪PCCW的line較stable,有朋友用唔記係有線定香港boardband竟然飛線,有人打電話去屋企無人接,但屋企電話無響過,妳話幾唔可能呀(仲不是一次tim)

原文章由 Eva 於 07-11-8 15:42 硐表
哇!五條line咁多呀!大客來,唔駛填form都有good offer。上次我都是看了這裡的媽咪教路,填左取消用服務form,他們才offer唔記得$5X定$4X的Plan給我。

我8月已經滿左約,現在交緊正常費用!我己有form在手,但和記電訊offer簽兩年約,平均$32一個月。我又心陏陏,但又怕一旦轉了,你知啦,pccw最鍾意搭骨頭,我怕第日join唔返d special package,如果重裝,要俾四百元安裝費!
你話點揀好。
我現在用緊pccw的mobile(3條line,其中一條line又剛滿約,傾緊續約條件),now免費台。 ...

原文章由 mcheung 於 07-11-8 15:58 硐表
我貪PCCW的line較stable,有朋友用唔記係有線定香港boardband竟然飛線,有人打電話去屋企無人接,但屋企電話無響過,妳話幾唔可能呀(仲不是一次tim)

...

咁都得!其實家裡電話好小用,現在用緊的有線寬頻送的免費網絡電話都夠用,不過無電就用唔到,不過有手電都唔怕!只想keep住個電話號碼就真。

麻煩你pm個sale的電話給我,等我問下同mobile一起續約的話,有無更special的offer。

[ 本文章最後由 Eva 於 07-11-8 16:25 編輯 ]

pls check pm........佢有d plan連mobile,記住cut 唔到price,就係咪都要佢送welcome coupon呀!

原文章由 Eva 於 07-11-8 16:22 硐表

咁都得!其實家裡電話好小用,現在用緊的有線寬頻送的免費網絡電話都夠用,不過無電就用唔到,不過有手電都唔怕!只想keep住個電話號碼就真。

麻煩你pm個sale的電話給我,等我問下同mobile一起續約的話,有無更special的offer。 ...

原文章由 mcheung 於 07-11-8 16:38 硐表
pls check pm........佢有d plan連mobile,記住cut 唔到price,就係咪都要佢送welcome coupon呀!

收到。剛剛打去。 busy緊,己留言。

Thank you very much.

原文章由 mcheung 於 07-11-8 16:38 硐表

原來你這個已經是最優惠的plan。全新號碼2G至有package出,3G沒有(我用緊的是3G), 等我再考慮下先。

請問你知唔知交稅有無優惠?最好有cardit card分數討,或是有免息分期

仲有,今個月邊樹食dinner buffet平靚正,因為亞仔同我都是在11月生日的

我覺得你好精靈。你推介的,我很有信心

[ 本文章最後由 Eva 於 07-11-8 17:53 編輯 ]

交稅有無優惠...........未有空閒check (due date係1月,咪唔急住),舊年用wing lung bank credit card可換cash ($200-->$1)!今年未知仲有無

食可考慮Todai,price唔算平,但choice多,妳可去以下web-site看一看
http://www.todai.com.hk/cindex.htm

另11月HK Bank credit card有special offer (低至50% off), pls visit the following web-site.

http://www.banking.hsbc.com.hk/hk/chinese/personal/card/offer/default.htm

原文章由 Eva 於 07-11-8 17:47 硐表
原來你這個已經是最優惠的plan。全新號碼2G至有package出,3G沒有(我用緊的是3G), 等我再考慮下先。

請問你知唔知交稅有無優惠?最好有cardit card分數討,或是有免息分期

仲有,今個月邊樹食dinner buffet平靚正,因為亞仔同我都是在11月生日的

原文章由 KLLP 於 07-11-8 14:21 硐表
長老,

010,

好忙呀  

bookclub 要 唔要幫手呀? 隨便開聲wor

RoyceMa,

我個order e 左俾你啦, 唔該晒 ...

KLLP,

Got your order today

亞囝話明天有jelly及壽飽食,因為校長話YW係Sunday生日

[ 本文章最後由 mcheung 於 07-11-8 20:50 編輯 ]

今日老師問亞囝想參加集誦定校運會................亞囝答左老師集誦,回家後,問我佢選得是否對,我答尊重佢選擇,佢又說其實都好想參加跑步比賽,但又不想放棄集誦,因獨誦已參加多次,唯獨集誦係第一次喎..............其實係咪去集誦就無得參加校運會呢?

Dear all,

pls check pm

原文章由 Golf 於 07-11-8 12:55 硐表
Dear all,

Tks a lot for your summary!

I will go there 1 hr later and add in red:
Golf

Sorry LittleMM,

When I am searching Sneezy's message, I suddenly see your attached chat as below, sooooooo......
我遺留了你, 如果您唔介意, 紅有五本, 我之前買了the 1st book, 預備組, 我今次入了一本'紅一', 紅total 有五本, 我先給你一本'紅一'作 trial copy. 下次我再去, 一定記得你!:loveliness: :loveliness:

Golf

原文章由 littleMM 於 07-11-7 13:19 硐表
Hi Golf,

i would like to order the "RED" series in this moment! Besides, please advise how can i pay for it?
Actually i will go to school w/my boy every morning. When is the good time to meet
with  ...
Golf
‹ 上一主題|下一主題