用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: walker
go

KIM [複製鏈接]

咁可能Daniel坐我個仔隔離附近,所以一齊玩,成班同學之中佢成日提起Daniel, 反而我有時提起Johnny,佢就無乜反應,可能唔同組無咁friend .....

"范逸熹"有印象好似阿仔提過,等我一陣再問下我個仔先(因為食左藥 左),我會幫手問埋有無女同學叫"xx桐"先, 問左話你知!

我個仔今日又無返學啦,無啦啦又發燒, 呢掛d天氣真係...上個月已經斷斷續續病左成個月,而家又黎料 ...

仲有呀,你睇下Johnny識唔識畫"花花" & "聰明豆豆",因為我個仔有一次放學返黎係咁畫"花",畫得似模似樣,應該老師教左佢地畫!

有無發覺佢地揸筆既手勢呀,有板有眼架,阿仔話好似揸"嘭嘭搶"咁

仲有仲有呀,星期一(12/11)係holiday唔洗返學呀!

原文章由 walker 於 07-11-9 08:23 硐表
更正並不是范卓熹,范逸熹才真。

今日問仔仔,班係唔係有個同學仔叫 Daniel,
仔仔話佢同曾煒榮玩的,是白兔組的。
同學中應有個女同學叫xx桐,仔仔有日突然之問講了一次她的名字。

waiwing, 幫手問吓你仔仔 ..。
...

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-11-9 16:44 編輯 ]

我問左阿仔啦,真係有個同學叫"范逸熹", 係熊貓組,Johnny都係熊貓組,而我個仔就同Daniel係白兔組,佢話"桐桐"係hello kitty組,不過唔識講佢個全名,唔知係咪叫"鄺x桐"???

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-11-10 09:43 編輯 ]

唔該哂!

我都知你仔仔無返學,因為講開同學問仔的名字時,佢突然話曾煒榮和Daniel都無返學。仲有一個女同學叫嘉嘉, 我問仔仔桐桐同嘉嘉邊個靚d,佢話桐桐 !

佢哋派咗worksheet, 已經教咗 "F" a flower ...
仲有派咗兩本圖書,仔仔話 "friday" 還!
唔知係唔係老師教 monday ... friday,試吓問吓煒榮,
相信係老師教的:D !

下星期一我都放假,陪仔仔溫書 ..,盡吓自己的責任 !

[ 本文章最後由 walker 於 07-11-10 10:09 編輯 ]

sorry, just 路過.....

[ 本文章最後由 鬼馬呠呠車 於 07-11-10 10:30 編輯 ]

咁細個都識得分邊個靚d, 好搞笑!

Johnny好叻喎,識得同你講邊個無返學,原來daniel都無返呀,佢2個真係好friend喎,連病都一齊病

Let me ask ask my son about "Monday ~ Friday", 佢實唔識答我 ...

原文章由 walker 於 07-11-10 10:08 硐表
唔該哂!

我都知你仔仔無返學,因為講開同學問仔的名字時,佢突然話曾煒榮和Daniel都無返學。仲有一個女同學叫嘉嘉, 我問仔仔桐桐同嘉嘉邊個靚d,佢話桐桐 !

佢哋派咗worksheet, 已經教咗 "F" a flower ...
仲有派咗兩 ...

仔仔卒之都頂唔住d細菌病了,醫生說是惹回來的;
禍不單行,星期日上音樂堂時,唔小心跌親,
咀唇跌損,食唔倒嘢!

又輪到你仔仔病呀? 咁佢今日咪無得返學囉?

原文章由 walker 於 07-11-13 08:46 硐表
仔仔卒之都頂唔住d細菌病了,醫生說是惹回來的;
禍不單行,星期日上音樂堂時,唔小心跌親,
咀唇跌損,食唔倒嘢!

有呀!星期六已經看了醫生,keep 住食藥,但仲未全部好得翻哂!

奶奶唔主張唔返學,所以想佢偷懶都唔得 !

原文章由 waiwing 於 07-11-7 09:33 硐表
我今日都照比阿仔著冬季呀, 因為今日真係又涼左少少!

范卓熹佢就無提過, 不過佢成日話Daniel打佢, 唔想返學喎...

K1F d媽咪搞gathering (should be for X'mas), 不過仲未confirm去邊玩,我想join佢地一齊玩,因為我地呢 ...

X' mas ? 都可以諗下.
范逸熹就是肥dodo, 我囡囡都有講過.
今天我囡囡都請左病假.

原來范逸熹就是肥dodo!
回到家問仔仔,他說係,佢俾 miss au 責罰時,佢會大喊叫媽咪...,仔仔扮拒,都幾搞笑 !!

你囡囡是否叫"徐頌恩"或叫"佩軒",因為我問仔仔今日係唔係有個女同學無返學,他說係,之後就說有2個女孩子無返,就是"徐頌恩"同"佩軒"。

原文章由 walker 於 07-11-14 08:27 硐表
原來范逸熹就是肥dodo!
回到家問仔仔,他說係,佢俾 miss au 責罰時,佢會大喊叫媽咪...,仔仔扮拒,都幾搞笑 !!

你囡囡是否叫"徐頌恩"或叫"佩軒",因為我問仔仔今日係唔係有個女同學無返學,他說係,之後就說有2個女孩子無返,就是 ...

walker,

我囡叫"徐頌恩"
你仔仔好叻, 記得同學名.
我聽過囡囡講佢同"佩軒"傾計, 我提過你講的同學名字, 佢先話係同學xx組....但如果問佢同學叫麥名, 佢就講唔出

我都唔主張唔返學, 不過如果阿仔流哂鼻水, 又係咁咳, 如果仲比佢返學, 咁樣會好容易傳染比其他小朋友做成交叉感染囉, 佢病左都好需要休息, 訓下架嘛, 所以我請左咁多病假囉

原文章由 walker 於 07-11-13 13:40 硐表
有呀!星期六已經看了醫生,keep 住食藥,但仲未全部好得翻哂!

奶奶唔主張唔返學,所以想佢偷懶都唔得 !

阿仔話尋日Miss Au病左無返學呀,得返Miss Tam一個...

我想你地個2本圖書係咩名呀? 我阿仔個本係"黃葉"&"拍打針的嘟嘟"

原文章由 waiwing 於 07-11-14 14:09 硐表
阿仔話尋日Miss Au病左無返學呀,得返Miss Tam一個...

我想你地個2本圖書係咩名呀? 我阿仔個本係"黃葉"&"拍打針的嘟嘟"

我都唔想囡囡請假, 但病就無法, 因為如無休息, 好難好番, 仲煩.
我囡囡本書都是"黃葉"&"拍打針的嘟嘟"

我仔仔那本圖書都是一樣,咁巧合 !

昨晚聽仔仔和表哥傾計,表哥問仔仔有冇做listening ?
詳細問真,原來仔仔已經做了評估 .. ,
大件事...之後問仔仔識唔識,佢就話識 .. ,
佢愈話愈識我就愈驚  ....!

Miss Au 冇返 ,仔仔冇講,因為昨晚一直圍繞評估的問題!!

吓...已經做左評..估 ??? 你仔仔點講比你知做左評估呀?? 評估d咩呢?問左d咩問題呢?? 阿仔提都無提過呀,今次實死啦

咁我地可唔可以知道評估結果架??

原文章由 walker 於 07-11-15 08:33 硐表
我仔仔那本圖書都是一樣,咁巧合 !

昨晚聽仔仔和表哥傾計,表哥問仔仔有冇做listening ?
詳細問真,原來仔仔已經做了評估 .. ,
大件事...之後問仔仔識唔識,佢就話識 .. ,
佢愈話愈識我 ...

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-11-15 09:39 編輯 ]

佢話每人派張紙,跟著老師會讀,之後圈圖畫 ...,
類似是這樣... ,唉!總之看仔仔做化 !

咁樣呀,死啦,我仔坐唔定架喎,點會肯乖乖地坐係度聽老師講,然後圈圖晝呢,就算佢肯坐定都唔會聽老師講野,我好sure佢見到張圖畫,跟住非常自我地想點畫就點畫  

原文章由 walker 於 07-11-15 13:47 硐表
佢話每人派張紙,跟著老師會讀,之後圈圖畫 ...,
類似是這樣... ,唉!總之看仔仔做化 !

[ 本文章最後由 waiwing 於 07-12-11 18:56 編輯 ]

原文章由 waiwing 於 07-11-15 17:03 硐表
咁樣呀,死啦,我仔坐唔定架喎,點會肯乖乖地坐係度聽老師講,然後圈圖晝呢,就算佢肯坐定都唔會聽老師講野,我好sure佢見到張圖畫,跟住非常自我地想點畫就點畫...我真係好驚佢升唔上K2

...

我囡病沒有上學, 都唔知點好

你阿囡呢個星期都無返呀?

原文章由 sweet2004 於 07-11-15 17:27 硐表

我囡病沒有上學, 都唔知點好
‹ 上一主題|下一主題