用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

醒目開學勳章

elysemama.

第一組其餘 2 個老師即蘇老師同莊老師都好好架!!

原文章由 elysemama 於 07-8-29 16:43 硐表
Oscar媽,

我都覺得邱老師好親切、好専業 囡囡好幸運; 入到好學校, 遇到好老師, 囡囡今日放學都唔捨得走  聽日第1日自己搭校巴, 希望佢 小D (唔敢奢望唔 )

...

你地係唔係有人仲想買多套校服? 如果係快d 打去校服商, 因為佢會9月3或4 去開學校, 可以送校服去, 我岩岩打左去訂多左2套.

比埋電話你地先 , 27154782

我有番呀, 不過我係返 3:15pm個班, 我初時都以為同你地一個時間, 係學校仲掹望d名, 睇下搵唔搵到政慧, 到最後我去鞋櫃個度搵, 先知你地返 1點個班, 你地個組有個弱聽? 我個組都係喎, 咁即係白兔組有2個弱聽小朋友?

原來你係返3:15pm果班,我重以為你今日無返添 唔緊要啦還有機會同你相認~
原文章由 ballball411 於 07-8-29 18:14 硐表
我有番呀, 不過我係返 3:15pm個班, 我初時都以為同你地一個時間, 係學校仲掹望d名, 睇下搵唔搵到政慧, 到最後我去鞋櫃個度搵, 先知你地返 1點個班, 你地個組有個弱聽? 我個組都係喎, 咁即係白兔組有2個弱聽小朋友? ...

頭先有d火 , 因為校車個嬸嬸打黎約我聽日返學既時間.
基本上都冇乜問題. 但最大問題係我之前兩次見佢都問佢返學路程同時間.
我住深井係坐1號車, 第一次佢話會由汀九去3號再返學校, 而我地係尾二站; 第二次佢就話3號入觀塘果條路好危險, 會由屯門公路出, 但一定唔會入荃灣麗城接其他小朋友.
之前佢咁回我都奇怪, 因為點計佢都應該唔夠學生搭佢架車.
頭先打黎就唔同晒囉. 我囝囝要坐第二架1號車 (同一個聯絡人), 架車係一定入麗城接其他學生, 返學時間仲要早過之前講果兩次添...   真係激c我...

惠惠轉咗去上午班呀

上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮禮.................青衣
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣
10) sweetman.......惠惠...............青衣 ...(第三組-小兔組)

1) patBmom......Samuel()......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) ernestfu..........柏天................荔枝角
8) tracy..............hoho...............
沙田
9)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
10)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)
11)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
去個人網頁睇吓有冇嘢要買, 如有可pm我代買。

香港創價幼稚園 » ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦

Hi 各位媽媽,

我今日送亞仔坐校車,有D唔捨得,重想 ,反而亞仔冇 ,覺得佢大個咗好多,好勇敢。個跟嬸嬸好好,好親切,落車就叫亞仔個名,又氹佢,我都放心D。

我仔仔叫灝謙,上午班第二组(青蛙组),跟馬叔叔車(青衣):loveliness:

Elyse出乎我意料之外, 今日自己搭校車無   今晩返去要比個叻佢  我兩老都算老懷安慰:  難為我地兩個尋晩都瞓得唔好

原文章由 bosco 於 07-8-30 09:35 硐表
Hi 各位媽媽,

我今日送亞仔坐校車,有D唔捨得,重想 ,反而亞仔冇 ,覺得佢大個咗好多,好勇敢。個跟嬸嬸好好,好親切,落車就叫亞仔個名,又氹佢,我都放心D。

我仔仔叫灝謙,上午班第二组(青蛙组),跟馬叔叔車(青衣):loveliness: ...

Oscar媽、

無錯!! 唔好話我地賣花讚花香  創價既全体員工都好好:)  果然名不虚傳!!  我相信我和囡囡都會一日比一日喜歡呢間學校

原文章由 Oscar媽 於 07-8-29 17:18 硐表
elysemama.

第一組其餘 2 個老師即蘇老師同莊老師都好好架!!

原文章由 elysemama 於 07-8-30 12:38 硐表
Elyse出乎我意料之外, 今日自己搭校車無   今晩返去要比個叻佢  我兩老都算老懷安慰:  難為我地兩個尋晩都瞓得唔好

熙熙今日搭校車都無 ,返屋企都話學校有好多小朋友同佢玩,好開心: : .

Hi, Dorothy,

熙熙都好叻仔呀   希望D同學仔個個都開開心心上學去:loveliness:  有一個學習生涯的好開始:)

原文章由 DOROTHYFAN 於 07-8-30 12:59 硐表

熙熙今日搭校車都無 ,返屋企都話學校有好多小朋友同佢玩,好開心: : .

今日下午送亞女上車時她好開心同我講byebye又無 ,反而我同bosco一樣有d唔捨得同想
o岩o岩接她放學時她個樣好開心,而我就問校車姨姨她有無 ,姨姨話無,後來我又問亞女今日開唔開心=開心,有無=無 ,有無同學仔=有 ~我問她係學校做左嘜野>她話做工課 又話有食茶點,還同我講係學校有去小便  
(昨晚我都好擔心她坐校車會 ,始終她o甘大個女第一次坐車而父母又唔係她身邊)今日見她o甘叻,我真係好開心,希望她係這間學校會讀得開開心心

今日我有工作在身所以就由爸爸同嫲嫲負責送個仔去搭校車,
但我就一路做野一路心掛掛,
又好擔心!(其實佢爸爸仲擔心過我呀! )
好彩嫲嫲返嚟回報話Samuel仔好乘完全冇 ,
放學之後都好開心,
我諗我哋真係同啲仔女揀啱學校喇!

janetngan2,
噚日返到屋企好鬼多野做,
今日又要出街做野,
所以都冇時間上嚟八咁添

patBmom:你仔仔都好叻呀
你講得岩我地真係揀岩一間好學校~
你而家係在職媽媽嗎?(好八添 )

原文章由 janetngan2 於 07-8-30 22:34 硐表
patBmom:你仔仔都好叻呀
你講得岩我地真係揀岩一間好學校~
你而家係在職媽媽嗎?(好八添 )

都算係啦,
不過有時有part-time做吓咁囉!:)

上午班:
1) pink............sunny(
).........將軍澳
2)
咕怪媽媽......寧寧()............將軍澳坑口站
3) annie926.....
柏禧.................荃灣...(第三組-小象組)
4) dorothy.......
逸熙.................彩虹
5)
天使兒 .........Ryan................深井
6) abebe .........
玟穎.................青衣
7) pinocchio......
禮禮.................青衣
8) elysemama...
巧妤.................沙田...(第一組)
9) Yanbb...........容容.................青衣
10) sweetman.......惠惠...............青衣 ...(第三組-小兔組)

下午班
1) patBmom......Samuel(
)......太子...(第一組-紅蘿蔔)
2)
小阮子媽媽......晴晴.................深水埗
3) janetngan2....
政慧.................大角咀(第三組-小象組)
4)
小王子popo.....祉悅................黃大仙(第一組-蕃茄組)
5) Michelmcy.......Alex...............
將軍澳(第一組-粟米)
6) Salina..............Ki Ki...............Tsuen Wan
7) sweetman.......
惠惠...............青衣
8) ernestfu..........
柏天................荔枝角
9) tracy..............hoho...............
沙田
10)ballball411......
蔚蔚................沙田...(第三組)
11)angelmeiyee...
家淇................何文田(第三組-白兔)
12)mkklee........祐祐................何文田(第一組-栗米)
13)applemary.....uegi..........荃灣(第一組-粟米)

[ 本文章最後由 applemary9527 於 07-8-31 03:47 編輯 ]

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦

今曰帶亞仔坐校車,我同佢都習慣D啦!佢重話我大個仔啦,自己坐校車:) 。我諗佢都好鍾意學校,琴曰落車好開心,佢話學校茶點食餅乾,又有細维他奶帶返嚟。

終於都可以放心D啦!

希望你哋嘅小王子、小公主都好快適應啦!:)

噚日要做野唔得閒接送個仔,
放學落車時囝囝就問嫲嫲點解唔係媽媽嚟接我既,
搞到我鬼咁內疚!
今日終於唔駛出去做野可以自己送個仔搭校車喇!
架車臨開走時都有啲唔捨得,
不過見到個仔好開心同自己揮手,
同埋有個女同學仔同佢一齊上車一齊坐,
我就放心晒!

臨上車前我同個仔講話媽媽約定你陣間嚟接你放學呀,
點知個仔話<媽媽咁你要等好耐喇,
因為我要返學返好耐呀!
要五分鐘呀!>
當時個心好開心因為証明佢都好想返學,
咁我就答佢話唔緊要媽媽一定會等你既,
囝囝就話咁好啦!:loveliness:

applemary9527,
你好呀!我個仔都係第一組,不過佢係蘿蔔組呀!

[ 本文章最後由 patBmom 於 07-8-31 13:41 編輯 ]

applemary9527 ,

你好呀   alex 都係下午班第一組粟米組架

邊個係你女女呢 (短OR長頭髮呀?)  

各位同學仔o既媽咪,

你地o既仔仔女女就好啦, 個個都開開心心咁返學, 肯上車.  唉.......  alex 成日都問:"我地做咩要返學啫 "  唔係咁開心, 好似唔係咁鍾意囉.......  唔知佢係咪仲好掛住以前間學校個班主任&佢d同學仔呢 .......   最慘就係呢兩日食完飯(已經食得麻麻地, 唔想食), 食完仲要嘔番晒出來 唯有等佢上車之後, 即刻急 call 蘇老師同佢講下 alex o既情況, 等老師注意下, 食茶點時比多少少餅乾佢食吓囉..... 唉, 搞到我有d想

[ 本文章最後由 Michelmcy 於 07-9-27 01:30 編輯 ]

醒目開學勳章

Michelmcy,

慢慢黎,唔係個個小朋友既適應力咁強架!!
其實有好多小朋友都會係咁,你放鬆 d..

原文章由 Michelmcy 於 07-8-31 14:49 硐表
applemary9527 ,

你好呀   alex 都係下午班第一組粟米組架

邊個係你女女呢 (短OR長頭髮呀?)   :  

各位同學仔o既媽咪,

你地o既 ...
‹ 上一主題|下一主題