用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會青山聖彼得堂兆麟苑幼稚園 兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 ...
樓主: accsu118
go

兆麟苑聖彼得堂 07-08 升k2家長朋友入來傾吓 [複製鏈接]

非女

我唔認得你仔仔呵
原文章由 accsu118 於 07-7-25 15:14 發表
Celia

我見到昊一啦, 同我囡囡一班呀同一張枱, 不過我囡囡說沒有同他們傾過計呀, 因為唔識囉 , 我囡囡今天坐在昊一對面的隔離位, 即放書包位的那一個 唔知他明唔明呢 ...

accsu118,

咁都俾你認得出添....  今日 昊一 帶咗盒新顏色筆返學, 點知佢話有個小朋友唔記得帶顏色, 就同佢 share 一齊用, 佢話o個個同學仔每人借d, 可能借到亂晒.點知放學唔見咗一支呀  仲要係紅色 俾佢激死呀....
  我問 昊一 今日係咪個女同學坐佢對面著長今衫, 佢竟然記得呀, :loveliness: 不過都係話唔識,

原文章由 accsu118 於 07-7-25 15:14 發表
Celia

我見到昊一啦, 同我囡囡一班呀同一張枱, 不過我囡囡說沒有同他們傾過計呀, 因為唔識囉ops:" />ops:" /> ops:" />ops:" /> , 我囡囡今天坐在昊一對面的隔離位, 即放書包位的那一個 唔知他明唔明呢 ...

[ 本文章最後由 celia_ip 於 07-7-26 07:44 編輯 ]
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

今日派咗本"英語活動" 的習作簿, 我一打開本野睇, 原來成本野都係迪士尼美語度 copy 出黎, 早知唔駛報啦, 囝囝都全部做過晒....
[url=http://www.baby-gaga.com/][/img]寶寶,願你身體健康,心靈快樂,向美麗前景踏出信心的步伐.</b>

我仔仔咪係一入課室係咁喊果個羅,好彩陳老師係到,如果唔係都唔知點算 ,比佢激C:evil: ,下次見
我仔仔叫銘堯(Hugo),已經3歲半返學啦,好開心呀 :-) :-) :-) :-) :-) :-)

是不是一入去有老師拖住手仔那個呀
原文章由 非女 於 07-7-26 20:21 發表
我仔仔咪係一入課室係咁喊果個羅,好彩陳老師係到,如果唔係都唔知點算 ,比佢激C:evil: ,下次見

oh! 因為之前我比個女上過, 我覺麻麻地, 同時我又幫她在出面bc報了呢, 所以在出面學囉, 一學就要3hrs , 美語那set我都有呵 好在now她還是很喜歡看:D :D
原文章由 celia_ip 於 07-7-26 00:58 發表
今日派咗本"英語活動" 的習作簿, 我一打開本野睇, 原來成本野都係迪士尼美語度 copy 出黎, 早知唔駛報啦, 囝囝都全部做過晒....

我個女只係說借了一支粉藍色比她隔離位個女仔咋, 同借了一支黑色比老師囉, 我都係之前在吉吉島成份用品新買比個女+畫袋, 因為學琴都可以用 她畫了一隻rabbit在吃早餐, 我第一次見她畫得有版有眼咋
原文章由 celia_ip 於 07-7-26 00:56 發表
點知佢話有個小朋友唔記得帶顏色, 就同佢 share 一齊用, 佢話o個個同學仔每人借d, 可能借到亂晒.點知放學唔見咗一支呀  仲 ...

昊一 今個暑假要返五樣課外活動, 初時我都驚佢太多, 應付唔黎, 會辛苦, 點知而家佢仲嫌少 , 問我點解仲有二日無得返學 婆婆話佢尋日仲去摷番"珠心算"個環保袋, 走去打電話, 婆婆問佢打俾邊個, 佢話要打俾珠心算個MISS, MISS叫佢哋有咩唔明, 可以隨時CALL 佢, 點知個蠢豬就真係想打俾MISS

係呀, 昊一 都畫咗一隻兔仔係度食早餐呀,   好Cartoon 化, 個咀仲要係 x 咀 , 佢話係miss俾幅圖佢哋照住畫 不過半空就有舊石頭, 佢話陣間會跌落兔仔個頭度, 跟住暈咗
佢尋日又扮畫班個miss, "好啦, 時間都差唔多啦, 各位小朋友, 快d執好你哋d筆啦", 扮到似模似樣
我都係吉之島買顏色筆&畫簿 咋, total : $30有找:loveliness: 畫袋就用番學琴個袋.

原文章由 accsu118 於 07-7-27 09:24 發表
我個女只係說借了一支粉藍色比她隔離位個女仔咋, 同借了一支黑色比老師囉, 我都係之前在吉吉島成份用品新買比個女+畫袋, 因為學琴都可以用 她畫了一隻rabbit在吃早餐, 我第一次見她畫得有版有眼咋   

今個暑假的英語活動應該係同平時星期六上的一樣, 但我都估唔到係完全 copy 迪士尼美語的課程, 因為囝囝已經用到 basic abc book 10, 所以相對佢而家教的, 會係好淺  無辦法啦, 而家先知, 就當同佢溫故知新啦
你會唔會幫囡囡報world family 的活動架 有機會我哋可以join 埋一齊玩喎

原文章由 accsu118 於 07-7-27 09:19 發表
oh! 因為之前我比個女上過, 我覺麻麻地, 同時我又幫她在出面bc報了呢, 所以在出面學囉, 一學就要3hrs , 美語那set我都有呵 好在now她還是很喜歡看:D :D  

你個仔好可愛呀!!

我都有諗過比個女學珠算, 你覺得難嗎?
原文章由 celia_ip 於 07-7-28 07:29 發表
昊一 今個暑假要返五樣課外活動, 初時我都驚佢太多, 應付唔黎, 會辛苦, 點知而家佢仲嫌少 , 問我點解仲有二日無得返學 婆婆話佢尋日仲去摷番"珠心算"個環保袋, 走去打電話, 婆婆問佢打俾邊個, 佢話要打俾珠 ...

我沒有得join+因為我係幫個朋友買二手的 , 如果想join是不是又要攪好多手續先得呢 , 等我有時間問吓先.
原文章由 celia_ip 於 07-7-28 07:43 發表
今個暑假的英語活動應該係同平時星期六上的一樣, 但我都估唔到係完全 copy 迪士尼美語的課程, 因為囝囝已經用到 basic abc book 10, 所以相對佢而家教的, 會係好淺  無辦法啦, 而家先知, 就當同佢溫故知新啦: ...

昨天婆婆湊Marco返學校學跆拳,見都K1班主任,她介紹了Marco給下2C新班主任認識,我問番Marco和婆婆新班主任姓咩呢?他們話唔記得了! 但婆婆話從未見過她喎.....27號家長會我未必去得到,請各位下2C同學仔媽媽可否報報料呢 ?Thank you

manlyyuen

Pls check Pm

原文章由 manlyyuen 於 07-7-28 12:09 發表
昨天婆婆湊Marco返學校學跆拳,見都K1班主任,她介紹了Marco給下2C新班主任認識,我問番Marco和婆婆新班主任姓咩呢?他們話唔記得了! 但婆婆話從未見過她喎.....27號家長會我未必去得到,請各位下2C同學仔 ...

我岩岩先介紹咗個bk 媽咪買教材呀, 佢原本都係諗住幫朋友買二手, 之后原來轉名都要 $4000 , 咁加加埋埋都要二萬六, 最后咪買套新囉.  
依套教材都幾好, 訓練到佢listen 方便, 我成日都開住cd 俾 昊一自己做練習, 有時我都未聽得切佢講乜, 昊一 就已經做咗.

原文章由 accsu118 於 07-7-28 11:14 發表
我沒有得join+因為我係幫個朋友買二手的 , 如果想join是不是又要攪好多手續先得呢 , 等我有時間問吓先.   

珠心算我覺得好難呀, 唔係好明佢本書講乜, 咁快就有乘數, 學多二堂睇吓 昊一 點先, 如果唔係真係要打去問吓 miss 要點做呀.

原文章由 accsu118 於 07-7-28 11:12 發表
你個仔好可愛呀!!

我都有諗過比個女學珠算, 你覺得難嗎?

saw 我就有教個女念乘數表, 她都學識晒啦, 咁等我下次有機會試下幫個女報先
原文章由 celia_ip 於 07-7-28 13:22 發表
珠心算我覺得好難呀, 唔係好明佢本書講乜, 咁快就有乘數, 學多二堂睇吓 昊一 點先, 如果唔係真係要打去問吓 miss 要點做呀.

好貴呵!我二手買回來都不平的了
原文章由 celia_ip 於 07-7-28 13:20 發表
我岩岩先介紹咗個bk 媽咪買教材呀, 佢原本都係諗住幫朋友買二手, 之后原來轉名都要 $4000 , 咁加加埋埋都要二萬六, 最后咪買套新囉.  

celia & 非女

我send了囡囡那天在school劃的畫在my blog呀, 一齊分享吓 !

maggie

sat我見唔到你呀
‹ 上一主題|下一主題