用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦!
樓主: VVbaby
go

07約克升L2 - 快d入黎傾傾啦! [複製鏈接]

原文章由 Alien 於 07-10-3 00:32 硐表
Hello Andybebe,
我計劃緊今個月27日搞個"萬聖節野火燒烤晚會",我已經問左有幾個mami都會join啦,如果你有興趣,pm你個聯絡電話比我啦,到時可以識多幾個mami,交流下呀!
另外,各位mami,我遲d會post資料上黎,到時有興趣 ...

Hi Alien,

多謝你的邀請! 但囝囝逄星期六學嘢的scedule 都好tight, 所以嚟唔到啦...好可惜! 下次希望有機會見啦!

Andybebe

原文章由 Alien 於 07-10-3 00:10 硐表
Hello Andybebe,
迪迪係L2E AM架,我係自己接送架,Andy係咪坐校車呀?迪迪係蜜蜂組wor,Andy邊組架?我日日放學都會問下Miss Kwong迪迪上堂的情形 煩死Miss Kwong  

Hello Alien,
我囝囝都係蜜蜂組, 你囝囝係唔係文迪呀? 如果係咁我哋星期六已經見過啦! 我係Andy媽咪呀!

1027  "萬聖節野火燒烤晚會"
日期 : 10月27日(星期六)
時間 : 晚上6:00 - 9:30
地點 : 太子警察會
收費 : 大人每位暫收$50(不足的尾數,會再通知大家), 4歲或以下小童免費
(收費包括燒烤食物, 開爐費, 雜費, 但不包括飲品, 可去到場地自行購買!)

請各位mami注意, 因場地所限, 現在除了以下已報名的mami外,只可以加多3個家庭, 有興趣參加的mami, 請盡快報名,及把聯絡電話PM我。Thanks!

報名處
mannok媽咪 (1大1小) ~ $50 ~paid
Kylie1c (1大1小) ~ $50 ~paid
yiumami (2大1小) ~ $100 ~paid
芷欣mami (2大2小) ~ $100 ~paid
楠楠mami (2大1小) ~ $100
alien (1大1小) ~ $50 ~paid
梓軒mami (1大1小) ~ $50 (to be comfirmed)

請各位mami勇躍報名參加啦

[ 本文章最後由 Alien 於 07-10-8 18:19 編輯 ]

Hi andybebe,
係呀,我個仔係叫文迪呀!mug你見到我咩 ?個日咁多人,我都真係認唔到你喎,唔好意思呀 !下個星期六你仲會唔會送你仔仔返劍英呀?到時再remind我多一次啦 !
原文章由 andybebe 於 07-10-7 23:08 硐表

Hello Alien,
我囝囝都係蜜蜂組, 你囝囝係唔係文迪呀? 如果係咁我哋星期六已經見過啦! 我係Andy媽咪呀!

原文章由 ChunNgaiBB 於 07-9-28 10:13 硐表
Hi 全日班Mummy.

These 2 weeks, my son cannot finish all the
homework at school. Then have to back home and
complete it .  

He said , not enough time to do it. How about yours BB.

ChunNgai Mami ...

ISAAC每日都起學校做晒所有功課架! 但星期五就會返黎屋企先做, 因佢話係先生叫架喎!!

Alien, 唔該加埋我吖 (AgnesMam 1大1小) $50幾時比?

原文章由 Alien 於 07-10-8 01:24 硐表
收費 : 大人每位暫收$50(不足的尾數,會再通知大家), 4歲或以下小童免費
(收費包括燒烤食物, 開爐費, 雜費, 但不包括 ...

AgnesMam,
Please check PM!
(收費包括燒烤食物, 開爐費, 雜費, 但不包括飲品, 可去到場地自行購買!)

請各位mami注意, 因場地所限, 現在除了以下已報名的mami外,只可以加多2個家庭, 有興趣參加的mami, 請盡快報名,及把聯絡電話PM我。Thanks!

報名處
楠楠mami (2大1小) ~ $100 ~paid
alien (1大1小) ~ $50 ~paid
梓軒mami (2大1小) ~$100
AgnesMam(1大1小) ~ $50

請各位mami勇躍報名參加啦

[ 本文章最後由 Alien 於 07-10-9 01:10 編輯 ]

請各位注意, 因場地所限, 現已額滿!
報名處
楠楠mami (2大1小) ~ $100 ~paid
alien (2大1小) ~ $100 ~paid
梓軒mami (2大1小) ~$100
AgnesMam(2大1小) ~ $100 ~paid
[/quote]

[ 本文章最後由 Alien 於 07-10-24 00:47 編輯 ]

原文章由 Alien 於 07-10-8 01:42 硐表
Hi andybebe,
係呀,我個仔係叫文迪呀!mug你見到我咩 ?個日咁多人,我都真係認唔到你喎,唔好意思呀 !下個星期六你仲會唔會送你仔仔返劍英呀?到時再remind我多一次啦 !
...

Hi Alien,
會吖, 我下星期六會接Andy放學, 到時再同你傾!

Andybebe

Hi Dear All,

Long time no chat la, how's your kids?  Please update my son Jan's (尚瑧) info, let me know if you have any gathering.

L2E
Chunmanma ~ 尚瑧~囝~沙田~6A校車

Hello Chunmanma,

你好! 我囝囝Andy都係讀L2E, 佢成日都有講比我聽佢d同學仔的名, 尚瑧就係其中一個啦!
你有無報名去學校的旅行呢? 如果有, 到時見啦!

Andybebe

原文章由 chunmanma 於 07-10-21 22:12 硐表
Hi Dear All,

Long time no chat la, how's your kids?  Please update my son Jan's (尚瑧) info, let me know if you have any gathering.

L2E
Chunmanma ~ 尚瑧~囝~沙田~6A校車

Dear all,

1027  "萬聖節野火燒烤晚會" 經已結束啦 !各位有出席的大小朋友,唔知你地玩得開唔開心呢?我就知道迪迪玩得好開心:D ,又唱又跳,完全忘晒形啦,返到屋企,一沖完涼,上牀不出五分鐘就訓着 ,好累!

另外有件事想同大家交代番 ,原本我們預備了$20用作加碳,但最終都沒有加碳 ,所以現在有$20剩下來,要退回給你們又都幾煩下,如果大家唔反對的話 ,就將呢$20於3/11我校賣旗籌款日捐出來吧 !

唔知今年大家有無參加公益金賣旗呢?
我同isaac仔將會起旺角區
大家努力呀!!

hi, beloved_hei,

你好,我是n1的家長,我收到有關的通告,但我想問吓點參加,因為沒有回條問你參加或不參加...又話會影相...  但星期六上午仔仔要回校上興趣班,到底是什麼一回事,請指教!!

thanks!

原文章由 beloved_hei 於 07-10-30 22:07 硐表
唔知今年大家有無參加公益金賣旗呢?
我同isaac仔將會起旺角區
大家努力呀!!

回覆 #132 Alien 的文章

其實今次呢個 "萬聖節野火燒烤晚會" 真係要好多謝 Alien & mannok媽咪 , 因為得到妳們悉心安排之下, 大家都玩得好開心,  小朋友有得玩有得食又有禮物, 真高興!

Alien剩下來的$20就麻煩妳去處理啦! Thanks!:D

現在天氣開始有點冷,請大家小心身體!

Yiumami, Rebeccalo, Andybebe, Jujumama, Agnesma, Mannok, Kylie1c,

Please check e-mail.

Hi Alien,
Have checked the e-mail. Thanks very much for your arrangement! Let's enjoy the BIG day!

Andybebe

原文章由 Alien 於 07-11-24 01:08 硐表
Yiumami, Rebeccalo, Andybebe, Jujumama, Agnesma, Mannok, Kylie1c,

Please check e-mail.

friend 喎

Hi, 我係 Izzac Lam 媽咪. 仔仔同我講佢同 shaun 好好朋友,
知道Shaun 住係黃埔. 我仔仔都係 L2E AM, 亦都係16號校車. 我個仔話同Shaun 係坐係隔離(校車度)
還有多謝你張Christmas 卡, 好靘, 有音樂的, Izzac好鍾意
P.S. 留低我e-mail,多多聯繫呀. [email protected]

原文章由 somesex 於 07-7-12 16:03 發表
hi hi,

我個仔仔 shaun shaun 都係坐 16 號車架喎, 係黃埔上車架, 你個小朋友叫咩名呀 ? 等我問下我個仔先 ...

好想加入

我太遲才找到這網站.
我仔仔係 Izzac lam L2E AM 蜻蜓組 16號校車, 可否加埋上去個List度呀, Thx
希望再有聚會我都可以參加到...
p.s. my e-mail [email protected]

原文章由 Alien 於 07-10-29 00:06 發表
Dear all,

1027  "萬聖節野火燒烤晚會" 經已結束啦 !各位有出席的大小朋友,唔知你地玩得開唔開心呢?我就知道迪迪玩得好開心:D ,又唱又跳,完全忘晒形啦,返到屋企,一沖完涼,上牀不出五分鐘就訓着:s ...

HI,
我係L2E 翟雅媛媽咪,好耐無上黎喇! 已經考左英文oral,你地小朋友ok嗎? MS Luk話雅媛都ok哦,咁老師話ok,我都無咁擔心..........,

‹ 上一主題|下一主題