用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 95區家長大都會
樓主: MIHOLO
go

95區家長大都會 [複製鏈接]

Re: 95區家長大都會

alkyng

我都係天生曲曲地,所以我就直頭整咗大圈,不過我好長頭髮
都好難打理架,
我嗰個係msn嚟架,你嗰個hotmail都係msn,如果bk有咩事都重有得傾.

YEELI:

咁我係唔係可以add到你架.
~只要有夢想,凡事可成真~

alkyng

你可以+我.

YEELI:

我已經add左喇

YEELI & ALKYNG

如何ADD ? 教我開MSN 我公司就有屋沒有,問老公他不理我 :tongue:

MIHOLO

http://get.live.com/zh-cht-hk/messenger/overview?RevIPCountry=HK

你入去DL開個live messenger ,開咗之後,登入咗就有得玩msn架,你重要買隻眼,有d眼無咪架,就要自己買支咪,觀塘好多,又好平,大約幾十蚊都有.
同外國既朋友傾計唔洗比IDD.
我仔仔成日都同佢D同學仔玩.
我就同我細佬,阿媽,朋友成日用MSN,好方便.

alkyng
MIHOLO

今日同我仔仔,我細佬AND我細佬D朋友,一齊去咗銀線湾游水,晒太陽,宜家個個做咗燒豬,    個個黑晒,但我個仔就晒紅咗dd,家陣阿仔佢又白返晒,可能隻太陽油好勁,一d
黑都無.

yeeli,
MSN?我係電腦白痴,不過聽到你介紹都好想學呀!!!       可唔可以教埋我呀?我仲想知要啲咩配套裝置先可以做到watch & talkon line...!
我呢幾個星期都係將軍澳搵屋,但從未試過咁得人驚,啲agent居然無咩盤比我地睇,仲要一有稍為好少少嘅單位就立即比人租咗!!!我上兩個星期都無好似而家咁頭痛,竟然同一時間要同三個family十幾人係同一間屋內睇樓!!!我問agent發生咩事,佢話呢期樓價好所以人人都張自己個單位放售套現然後租樓,所以呢區一時間鬧租盤荒!!!我最初都半信半疑,但到我落番新都城商場時一路数住;真係大大話話有成八至十個family/couple揸住agent比嘅floorplan行來行去! 卒之我原本想租嘅大單位一係斷晒貨,一係就比人'浪'高晒個價 ,現在租嘅新都城單位都係好似打仗咁同人爭番嚟,仲要比個包租婆由頭scan到落腳 選美咁款先爭到呢間屋番嚟,真係此料不及!

yeeli:

我地一家人今朝一早都去左大清游龍舟水呀 , 雖然朝早十點幾, 但都好大太陽, 哈哈...好彩我用左支130度防曬太陽油 , 加盡量響太陽傘下面活動, 所以只係紅左少少 , 不過兩個女就慘d, 同佢地搽太陽油成日郁身郁態, 又唔肯比人幫佢補搽(因為我keep住補搽), 所以攪到依家個身一塊紅一塊白一塊黑咁 , 都唔知佢地會唔會痛tim呀, 細女仲衰依家仲黑過工人姐姐, 兩條手臂好似朱古力條咁呀

hayamama:

咁岩今日同細姑奶食晚飯, 佢同我講佢地馬安山個邊又係好多人睇樓, 地產話多數係d業主買左自己個單位再轉租人地個單位, 加上剛剛小學派位又結束左, 好多人會搬屋就番小朋友讀書0既地方, 所以呢段時間都會多d家庭搬遷.

不過都好啦, 總算已經搵到個合適單位, 我都係住新都城架, 我係二期, 咁你將會搬入第幾期呀, 睇下有無機會同我同一座, 咁你小朋友返小一米好近.

alkyng

係喎,今日真係好好太陽,你去大清坐咩車呀,我下次都想去大清,嘩,你用到130咁勁,不過我用50咋係日本牌子嚟茶咗好涼架,但我都係黑咗少少,我仔就好似無晒過咁,都無黑到,你兩個女晒到朱古力條,佢有無痛呀 係咪玩咗好耐.

hayamama

你要去MSN嗰個網到下載後安裝,好簡單咋,你跟住佢叫你點做就OK架,只係要買眼仔就可以傾,我就用呢個牌子logitech
係買電腦跟機送,有隻碟要裝架,佢就無咪要自己再買,隻咪就二十幾至三十幾蚊咋,不過宜家壞壞地,可能太耐.
而出面既電腦商場就有d好平都好清架,
嘩咁多人要租樓, 不過我朋友就係你講個d買樓跟住去再租樓住,佢地租大圍都無咩盤,一有大單位就立刻去租,真係轉行做地產經紀先,發囉   

yeeli ,
你好叻呀!都唔知我呢啲working mom點攪,啲電腦真係'C'到死! 另外,想知你嗰只晒唔黑嘅太陽油係咩排字架???
alkyng,
我地住一期呀!如果你小朋友唔轉學校,話唔定到時同一班tim?

yeeli ,
你好叻呀!都唔知我呢啲working mom點攪,啲電腦真係'C'到死! 另外,想知你嗰只晒唔黑嘅太陽油係咩排字架???
alkyng,
我地住一期呀!如果你小朋友唔轉學校,話唔定到時同一班tim?

hayamama

你唔好笑我啦,我都係自己慢慢摸學識咋,安裝咗就揾朋友同我試下得唔得,其實好簡單,唔好以為好難.
隻太陽油係我仔仔晒唔黑,我就黑咗少少啦,你重要唔要個牌子名呢?

yeeli,
要呀!因為上次幫呀女搽咗SHEIDO都藍色系列太陽油34號但都晒黑晒,最慘仲係呀女塊粉臉出咗幾粒黑斑仔,應該都唔會脫色架啦... 所以咪想試第二啲排字囉!

hayamama

我係藥房買架,omi,sun bears cool spf50+pa,你試下,但都唔好晒太耐, :wink:

yeeli

hi
1) 請教妳如何上網做妳的公仔呀 ? 及如何放入去  

2)     馮晴失敗了     今天下午收到電話, 剛我又不方便在公司說話, 我大約5:10左右再致電查可否介時再查有沒有位, 她說 沒位不用再打了,如真有曾有人聯絡的....唉我一聽到她的聲音都知什麼都不行. :tongue:

3) 為何我裝msn會是我老公的email address ? 而不是問我的   故我裝了又沒有用 ..... 是否我出錯什麼 ??

yeeli,
你成日轉signature嗰公仔,我真係一啲都唔識!有時見人地link up 啲相片,自己都好羨慕...呢兩項絕技你識唔識呀?唉...真係唔可以比你見到我個真身,肯定你唔會相信我原來係咁低B...

‹ 上一主題|下一主題