用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進
樓主: 芝娃娃
go

開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進 [複製鏈接]

Re: 開學喇!2006九龍塘宣道幼稚園K2家長請進

Hi All Mani,

請問有冇人知今年(詩歌金句)比賽,是否任選詩歌或金句,還是兩樣都要呢?

AdrianWai     

Adrian Mum,

I think you can either choose 詩歌或金句.

For those mums who are unable to join the Yum Cha gathering on April 08, hope to see you next time la... and have a good Easter Holiday...

Adrian Mum and all mami,
剛致電彭老師查詢,可選詩歌或金句其中一樣,
也可二樣,佢話照練習二樣先,到時會在課室內進行初選.

芝娃娃,Ruby and all mami,
有冇媽咪報導吓今日Fashion Show情况?
柏森話今日好多公主(白雪公主,灰姑娘,睡公主,美人魚...)
全部出哂嚟!   
柏森一時話彥彤扮白雪公主,一時又話扮睡公主....

YCWPS  

Hi Adrian mum,

Pls see the details of our gathering tomorrow :)

酒樓名稱/位置和時間

Date /Time: April 08 (1:00 pm)

映山紅
地址 馬鞍山廣3樓338-340號
電話 26422133
Transportation : 馬鞍山火車站

We will goto Ma On Shan Park after Yum Cha and maybe to their indoor activity room afterwards.

See you tomorrow la....  :  :  

Hi heiyanhei,
Pls check e-mail & pm !

YCWPS

Hi Adrian Mum,

Pls check PM.

Hi Adrian Mum,

Pls check e-mail !

YCWPS

YCWPS ,我都有同感,小朋友都有壓力,但都是一種練習,我哋睇住佢哋,真係好開心,好感動.晴晴很叻,只學了很短時間,但跟得很好,又會唱那些歌,要多讚賞她.很期望下次再次睇呢!去澳門d相好靚,佢哋兩兄妹很可愛,玩得很開心呢!希望第時有機會一齊又去玩!hei yan hei

版主

[size=medium]Hello

卒之放完兩星期長復活節假期 lu

Hi julia,

Long time no see

BB乖唔乖呀?

知唔知幾時要背金句?

Julia,

好耐冇見!

恩彤開唔開心?就快做家姐!  

芝娃娃,

天軍話今日老師已經叫識的同學可以舉手,並在課室裡背金句or兒歌!

版主

大家校服換季未呀??恩彤好心急,尋日已經換左,不過婆婆就不停"鵝"

彥彤媽咪
Hello

佢好曳呀 :-|

唔知喎

天軍媽咪
佢最開心,一早已週圍同人講
天軍幅畫好靚呀

JuliaCheng,
Hello  
恭喜哂!幾時預產期呀?
我哋尋日都已經換咗季.

芝娃娃,
彥彤有冇聽到柏森唸詩歌/金句?

YCWPS

天軍媽/YCWPS,

我相信今天已經開始背金句, 但彥彤留意唔到. 你們可以報料嗎?

Hi all
  各位宣道家長,請問你地知唔知學校會否收今年九月k2插班生呢?thx

版主

YCWPS
Thanks 9月27號

天軍媽咪,你係咪响文叔叔到學畫畫呀,見到張長頸鹿作品,浠浠都有類似的呢!欣浠媽媽

浠浠話唔肯一個出來背金句或唱詩歌,如果同小朋友一齊就制,真係比佢激親.

heiyanhei,

喺呀!我和Dominic都在文老師度學畫畫,你是不是都在那裡學?文老師教的畫,天軍都很鍾意,又很喜歡上課!

天軍都話怕醜,不大願意背誦詩歌和金句,因怕要出來一個人誦讀!

heiyanhei,

喺呀!我和Dominic都在文老師度學畫畫,你是不是都在那裡學?文老師教的畫,天軍都很鍾意,又很喜歡上課!

天軍都話怕醜,不大願意背誦詩歌和金句,因怕要出來一個人誦讀!

我知道如果k1學生退學, k2才有位
‹ 上一主題|下一主題