用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 chingmandy0705 的帖子

我估現階段唔多家長學生知,因為識得上來論盡溜冰的人不多。

一定好多家長學生唔捨得,因為RIC的教練真係好好,教練和學生氣氛好融洽。我個女跟F,我都無諗過會咁突然,我仲有個細女,仲諗住跟埋F學。

我地之前興一次過交4期學費 (我女一個星期上一堂但可以幾個月唔洗特別去記住要交學費),上星期DADDY幫佢交2期 (即10堂),咁 "橋"。

我都唔理得上唔上得晒...唔係多錢,間學校現在面對的問題/壓力不少,無理由為了頂多幾佰元走去問走去煩佢地,希望個個教練都有好好的安排。(如果上唔晒佢地唔退,都應該係真係忙唔係特登,我諗)
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

Smiile 發表於 12-5-30 17:21
回復 veroshea 的帖子

我都係估估下,不過我記得你女女跟過M.C., 佢去左CIP ? 咁如果夾唔到宜家教練時間可 ...
MC係FW教唔係CIP, 而O係MC既徒弟, 其實我女都好LIKE MC, 所以MC都係我既選擇之一, 果時佢走我女都好唔捨得, 而家最擔心係時間就唔到...
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

醒目開學勳章 貢獻勳章

MC係惡,但佢有heart,then有heart學的小朋友會感受到佢用心教。

我都想快快搞掂到教練問題,不過如果真係就唔到時間,我個女唔學lu,因為佢真係為興趣佢係唔叻,無先天條件又無天份加無火,在RIC好處係有一班都係好乖GE學生一齊學一齊練,星期日咁過半DAY好開心架 !

當然希望F有好場又有好時間比返我個女啦 !

Smiile 發表於 12-5-30 17:58

MC係惡,但佢有heart,then有heart學的小朋友會感受到佢用心教。

我女就係好鍾意, 所以暫時都唔打算放棄住, 希望佢堅持到底唔好半途而廢, 可以一直考上去啦...
~不要計較生命中不足的地方, 反要珍惜生命裹擁有的一切~ ~ 我們往往忙於計劃明天, 卻忘記珍惜今天巳擁有的, 彷彿我們從未好好活在今天~ ~ 不要窮盡一生去賺取財富, 最終只會耗盡財富去重整健康 ~

醒目開學勳章 貢獻勳章

中意就唔好放棄呀...一直考考考上去你個女咁細就咁叻

比心機參加個比賽,我覺得教練一定會好用心幫小朋友在比賽中發揮到,而且我覺得無論怎樣,她們都會為學生好好安排,始終學生係她們的心機教出來,看著學生成長和進步。

其實我反而覺得唔好問咁多住,因為教練的工作很多,記著每個小朋友進度、考試比賽及衣飾都要顧,無論是否亞州賽前地震,她們都會很辛苦,真的要向她們每一位致敬rather than問太多呢 ! (我自己係人媽咪,我理解會好心急,反正急不來就採取被動啦 ! 咁人地多d空間ma)

Smiile 發表於 12-5-31 10:26

中意就唔好放棄呀...一直考考考上去你個女咁細就咁叻

我女唔細啦...都升小六啦...就嫁得啦...哈哈~  

我星期一都問過O, 最主要係問佢馬來西亞會唔會有影響, 其他野都係等佢落實自己講我知, 而家反而我諗緊幾時同點同個女講好, 我唔想佢聽人講, 我想我親口同佢講...

醒目開學勳章

我感覺在RIC既學生, 多數在附近住,轉去其他場真係好Q腳,有時想跟教練都未必得,都唔知點去﹗

choleliu 發表於 12-5-31 11:15
我感覺在RIC既學生, 多數在附近住,轉去其他場真係好Q腳,有時想跟教練都未必得,都唔知點去﹗ ...

我唔係住附近, 但海濱巳經係最近既一個場, 所以而家只可以揀近地鐡...即圓方或又一城....但我偏向又一城, 因為感覺一但O唔去, 都仲有好多教練可以揀...

引用:Quote:choleliu+發表於+12-5-31+11:15+我感

原帖由 veroshea 於 12-05-31 發表
我唔係住附近, 但海濱巳經係最近既一個場, 所以而家只可以揀近地鐡...即圓方或又一城....但我偏向又一城,  ...
不過係又一城除非你識人la,吾係根本無教練俾到正常時間既private班你

醒目開學勳章 貢獻勳章

我個女大你個女應該4年左右,但我都未諗到佢嫁呀...唔捨得呀 !

其實我女有時在溜冰場見到D好細個 (我諗你女那些啦) 轉得又快又勁,都話佢有排都唔得,佢個one foot spin搞左3個月叫做好d,未夠圈;而家5個月就黎半年,叫做入到位,有時夠圈但有時隻腳唔直...個back spin慘不忍睹。Jump佢都okay快上手但都驚。反而你個女慢慢培訓上去有前途呀 !

個比賽比心機,你們玩唔玩last day個production team呀 ? 代表RIC,為RIC爭光呀 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

我係住近又一城架,我地住九龍塘。不過我都知FWG難有private時間。FWG和CIP都好有口碑,之前選RIC都可以話機緣,加上佢地最快比到時間我地。

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 choleliu 的帖子

你講得ARM,雖然我地唔係住附近,但都相信好多學生住附近。

Smiile 發表於 12-5-31 12:18

我係住近又一城架,我地住九龍塘。不過我都知FWG難有private時間。FWG和CIP都好有口 ...

咁就慘啦....

Smiile 發表於 12-5-31 12:06

我個女大你個女應該4年左右,但我都未諗到佢嫁呀...唔捨得呀 !

你女女而家學緊FS2??  其實如果佢有興趣都應該唔難上手既, 不過好多人都係5級開始上唔到, 希望我好上到啦...>_<

呢幾日唔見小豆媽既?  佢仲未回復心情呀?  嘿嘿...

醒目開學勳章 貢獻勳章

唔慘唔慘,有個咁叻GE女點會慘 ?

Smiile 發表於 12-5-31 13:12

唔慘唔慘,有個咁叻GE女點會慘 ?
叻...有排都未可以去到

醒目開學勳章 貢獻勳章

等考FS2,之前因為扭傷腰,停了一個月,現在上返D野係返度,無變型但飛機要靠腰力,所以HOLD住未考。而家跳緊FS3的jumps和努力back spin,不過有排。

如果佢有興趣,會學但預左佢慢,不過無問題啦 !
fs5係關鍵,過左axel過左fs5一天光晒。我個女在上個月check過,佢d "骨型"有d問題,唔可以玩得盡架所以無可能架啦 ! 反而你地加油啦 !

醒目開學勳章 貢獻勳章

我都諗唔見左小豆媽係未好忙今晚整東西食呀 ?

Smiile 發表於 12-5-31 13:18

等考FS2,之前因為扭傷腰,停了一個月,現在上返D野係返度,無變型但飛機要靠腰力, ...

無咩大礙呀?  咁細就扭傷腰, 要好好保養, 唔係大左都幾辛苦..

‹ 上一主題|下一主題