用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 ^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦
樓主: janetngan2
go

^_^創價 2007 ~ K1 家長 (PART 4)入黎傾下啦 [複製鏈接]

收到回條話2月5日著中國服或便服, 你地仲會唔會買中國服?定普便服就算?

丫,係咪慶祝新年活動(唔好意思我未取功課,所以唔知通告內容)
我未必會買,果日可能比件棉衲仔亞女穿

原文章由 ballball411 於 08-1-18 18:17 發表
收到回條話2月5日著中國服或便服, 你地仲會唔會買中國服?定普便服就算?

我都係麻麻地想買, 棉衲都幾好喎, 襟著d, 棉衲你係邊度買架?

hehe..你唔好笑禾
件棉衲其實係我亞嫂個女唔岩穿留番比我亞女(件棉衲佢keep左成5年幾而家都好新凈呀)我上年比佢穿就大少少,今年就應該岩身~
佢果件係裕華買質地好靚,你可以去睇下~

原文章由 ballball411 於 08-1-18 21:54 發表
我都係麻麻地想買, 棉衲都幾好喎, 襟著d, 棉衲你係邊度買架?

各位媽咪,
梁森前兩日著咗件長袖冷衫返學,
放學返嚟就唔見咗喇!
問邱老師佢話記得佢前日放學有親手同梁森著番件冷衫,
問校車姨姨又話冇見過佢件衫,
嗰日爺爺湊佢放學又話唔知佢有冇著住落車,
返到屋企工人同佢沖涼除衫時就話佢冇著住件冷衫,
究竟件衫去咗邊真係一個詸 !
梁森件衫領位係冇招牌同埋有個S字綉花喺度,
如果大家有見過呢件衫,
唔該攞番俾學校老師啦!
麻煩晒呀!

另外想問問究竟新年假期係由幾時至幾時呢?
通告話2月1日同2日係家長日,
咁係咪即係話2月1日星期五唔駛返學呀?
Thanks!:loveliness:

QQ,
呢幾日冇上過嚟咁遲先覆你添!
梁森甩胶嗰日梗係喊到飛起啦,
不過去到醫生度就唔敢喊,
因為佢一向都有啲驚醫生!

janet,
你個女好似我個仔咁都好易容病,
所以你等佢好番就俾多啲有營養既野佢食,
尤其係維他命E既野,
因為可以增強免疫力架!

我係度諗, 一係就買件靚d既棉衲, 等平時去街當褸著, 一係個日就著便服就算啦....

patbmom, 真係好神奇, 你唔問下梁森放學個時有無著冷衫?

原文章由 patBmom 於 08-1-19 00:20 發表
各位媽咪,
梁森前兩日著咗件長袖冷衫返學,
放學返嚟就唔見咗喇!
問邱老師佢話記得佢前日放學有親手同梁森著番件冷衫,
問校車姨姨又話冇見過佢件衫,
嗰日爺爺湊佢放學又話唔知佢有冇著住落車,
返到屋企工人同佢沖涼除 ...

patBmom,

呢件疑案又真係幾撲朔迷離喎
家長日小朋友唔使返學呀, 仲話唔好帶佢地返去同老師一齊傾偈喎.
係呢, 你地約咗幾點呀 我地約咗 10:05am 呀, 咁早, 仲要揾人幫手睇仔添   

另外, 想問吓你地知唔知, 農曆新年假係放邊幾日呀

醒目開學勳章

棉衲好暖架!! 我每 2 年都係裕華買一件新比 oscar 著..
係裕華買既質地幾好架!! keep 好多年都得..

原文章由 janetngan2 於 08-1-18 22:49 發表
hehe..你唔好笑禾
件棉衲其實係我亞嫂個女唔岩穿留番比我亞女(件棉衲佢keep左成5年幾而家都好新凈呀)我上年比佢穿就大少少,今年就應該岩身~
佢果件係裕華買質地好靚,你可以去睇下~

...

醒目開學勳章

Michelmcy,

我上年都係冇人睇 oscar,所以有帶 oscar 返學校.
oscar 只係班房門口等,有其他老師睇住..
我地 2 公婆就一齊入房同老師傾...

原文章由 Michelmcy 於 08-1-19 02:02 發表

patBmom,

家長日小朋友唔使返學呀, 仲話唔好帶佢地返去同老師一齊傾偈喎.
係呢, 你地約咗幾點呀 我地約咗 10:05am 呀, 咁早, 仲要揾人幫手睇仔添   

另外, 想問吓你地知 ...

我仲早呀, 我 9:25am 呀...

好耐無去過國貨公司, 而家d棉衲貴唔貴? 但係我又諗著左棉衲返到去學校都係除左, 咁即係著便服咋喎..........

醒目開學勳章

ballball411,

咁咪當外套著咪得..
今個星期我都冇比 oscar 著過校褸返學..
只係著自己羽絨咋!!

原文章由 ballball411 於 08-1-19 17:31 發表
我仲早呀, 我 9:25am 呀...

好耐無去過國貨公司, 而家d棉衲貴唔貴? 但係我又諗著左棉衲返到去學校都係除左, 咁即係著便服咋喎..........

原文章由 Michelmcy 於 08-1-19 02:02 發表

patBmom,

另外, 想問吓你地知 ...

學校假期由2月6日至2月17日

patBmom: 件衫甘離奇失終
我都覺亞女返左學後真係好容易病,真係要好好幫佢打番好個底~
二月一日唔駛返學架~

michel:你都唔算早呀,我9:25am(星期五),你星期幾?
如果無人幫你睇ALEX仔,你可以帶埋佢返學校禾,因為之前老師打比我時我都有問果日無人幫我睇女可否帶埋返學校?佢話無問題~

ballball:其實都唔駛專登為左中國服而去買件棉衲既,但如果尉尉無又不防買件比佢 ,因平時襯牛仔褲穿都好型,你去裕華睇下丫,如果要求唔高二,三百蚊都有,佢地料真係好靚,摸上手好舒服~
你同我一樣甘早禾,你星期幾呀?

Oscar媽:我都覺裕華既棉衲質地好靚~

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-1-19 22:36 編輯 ]

我好彩啲,
一來係星期六老公唔駛特登請假,
二來係下午3:10,
可以晏啲起身同梁森爺爺飲埋茶先去都未遲!

生日會我就諗住著番上年新年件中國衫就算喇,
因為上年都係喺新年著過幾日咋,
今年多咗個機會著咁都抵啲!

mimicheng,
唔該晒!
起初見手冊編排一月三十一日係上學期結業禮,
二月一日又係家長日,
仲以為就係二月一日開始放假添!
點知見新嗰張通告話二月五日係生日會,
但又冇講幾時係新年假咪問問囉!

[ 本文章最後由 patBmom 於 08-1-20 00:33 編輯 ]

janet , 我係星期五呀, 你呢?

我會遲d去裕華睇下, 有無岩心水, 有就買, 無就算 lu, 蔚蔚唔鐘意著褲, 成日都話要著裙, 著裙靚靚喎, 大個就開始識咩係靚, 以前都唔會揀衫著架

ballball:我都係星期五,甘果日咪可以同你見面囉
你幾多號課室?我3號呀
女仔係貪靚架(包括我亞女)

原文章由 ballball411 於 08-1-20 00:49 發表

我會遲d去裕華睇下, 有無岩心水, 有就買, 無就算 lu, 蔚蔚唔鐘意著褲, 成日都話要著裙, 著裙靚靚喎, 大個就開始識咩係靚, 以前都唔會揀衫著架 ...

[ 本文章最後由 janetngan2 於 08-1-20 11:51 編輯 ]

e............ 我都係3號課室喎

醒目開學勳章

你地係咪同一班架!!

家長日係去番小朋友讀個班房見架!!

我好早呀!! 1/2 (五) 8:45 ..

醒目開學勳章

我幾個朋友 d 囡囡都係呀!!
就算好凍佢地都係要著裙架!! (我諗囡仔貪靚 d)

原文章由 ballball411 於 08-1-20 00:49 發表

我會遲d去裕華睇下, 有無岩心水, 有就買, 無就算 lu, 蔚蔚唔鐘意著褲, 成日都話要著裙, 著裙靚靚喎, 大個就開始識咩係靚, 以前都唔會揀衫著架 ...

嘩, oscar 媽 你仲早過我地.........

原文章由 Oscar媽 於 08-1-20 18:45 發表
你地係咪同一班架!!

家長日係去番小朋友讀個班房見架!!

我好早呀!! 1/2 (五) 8:45 ..
‹ 上一主題|下一主題