用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

咁係唔係即係一隻碟有齊晒咁多班??

3000???

請問係唔係現在減咗學劵之後交緊一千多元學費的,都要由八月開始交3000元而無學劵扣呢?咁你哋會唔會轉校?

Helle shirleymatt and Krystal,

明白了, thx。

snowB

原文章由 shirleymatt 於 08-4-1 11:36 發表

Hi snowB,

york係加咗學費, 但既然edb都比佢加得,咁即係佢係值呢個價錢la, 唔係edb點會比佢加lei~ K1已經開始有書了, 而且會跟CD, 方便小朋友家長等係屋企溫書. 書薄費幾多唔記得LU~ 或者你可以試下打去學校問下 ...
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

各位媽媽,

你們有無收到通告是關於L2每日下午有課外活動班, 但成$3600一個月, 好似好貴, 你地小朋友會參加嗎

我都好想問吓,因為變成反全日,但又唔知小朋友會不會太累……
3600 文真系太貴,真系好貴呀!而家學費1200 , 加埋校車等超過 5000元!
我仲個細女來緊都會讀york, 又冇學卷,學費又加左,真系好難捱!!
有冇L 2 的媽咪分享下……

其實有下午興趣班是好的, 但$3600真的太貴了

原文章由 evelette 於 08-4-12 12:31 發表
3600 文真系太貴,真系好貴呀!而家學費1200 , 加埋校車等超過 5000元!
我仲個細女來緊都會讀york, 又冇學卷,學費又加左,真系好難捱!!
有冇L 2 的媽咪分享下…… ...

原文章由 evelette 於 08-4-12 12:31 發表
有冇L 2 的媽咪分享下…… ...

我細仔今年8月都會同家姐一齊返 york !!!
我都諗緊返唔返 full day 好 ?

2個校車 $1800 + 家姐學費 & 茶點 $295 + $1270 + 細佬學費 & 茶點 $3295 + 下午多元智能課程 $3600  ... 淨係咁都要 $10260 ...

仲未計我女女學琴 ... ballet ... 細佬遲d o既課外活動 ... 等等 ...

所以我真係要計下數先再決定讀唔讀 ...

[ 本文章最後由 Krystal 於 08-4-14 16:59 編輯 ]

回覆 #1268 Krystal 的文章

我都覺得3600好似真係幾誇張 , 加加埋埋學費都足夠讀國際學校
而且本人感覺上小朋友返埋下午都幾吃力

岩岩打個電話問,老師話遲d有個簡介會如果有興趣可在回條覆欲知詳情到時會 另行通知

下晝有野學係好 但係晒5晒甘貴呀 加埋學費 屋企個阿姐 我1個份糧都冇晒啦
原文章由 maylinlam 於 08-4-15 12:42 發表
我都覺得3600好似真係幾誇張 , 加加埋埋學費都足夠讀國際學校
而且本人感覺上小朋友返埋下午都幾吃力

岩岩打個電話問,老師話遲d有個簡介會如果有興趣可在回條覆欲知詳情到時會 另行通知 ...

原文章由 ShinTeresa 於 08-4-15 14:16 發表
下晝有野學係好 但係晒5晒甘貴呀 加埋學費 屋企個阿姐 我1個份糧都冇晒啦   

有無家長知道如小朋友返下午班,o甘又點上呢?

$3XXX 重要再加校車$$$
我已經覆左學校[無興趣]
實在係太貴... ...

回覆 #1 gogoMa 的文章

係呢~!! 今個FRI 旅行啦喎...

我想問下 係唔係要箸校服去
&
請問你地知唔知幾時換季??

通告講小朋友要著 summer pe uniform 我就怕阿女只腳會5會涷得滯呢記住9點半集合呀
原文章由 gogoMa 於 08-4-16 13:48 發表

&

I see that more than half of pupils changed to summer uniform already.  My son changed summer one since last week.  So hot......

原文章由 gogoMa 於 08-4-16 13:48 發表

&
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

明日天氣報告

多雲,有幾陣雨。 東風5 至6 級。

22-25C

如果突然落起雨再著短褲真係好容易冷親

我要8:30 係學校集合, 仲早過返學

原文章由 ShinTeresa 於 08-4-16 21:08 發表
通告講小朋友要著 summer pe uniform 我就怕阿女只腳會5會涷得滯呢記住9點半集合呀   

聽日去旅行啦~!! 好緊張呀~!!!
我會帶多條簿簿既長褲比vicvic, 落雨都唔怕涷親ma

我9:30 喎... 點解有d人8:30 既????

你地重會帶咩去???

係咩... 原來一早已經可以換季架啦....
  我都唔知tim...

一號風球喎~!!!
旅行先至黎落雨....

下 甘早 大人細老都眼瞓啦
原文章由 maylinlam 於 08-4-17 14:20 發表

明日天氣報告多雲,有幾陣雨。 東風5 至6 級。22-25C如果突然落起雨再著短褲真係好容易冷親
我要8:30 係學校集合, 仲早過返學

第一次去學校旅行,我覺得今次旅行安排得好好.
‹ 上一主題|下一主題