用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 和富慈善基金李宗德小學 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !
樓主: 家熹媽咪
go

李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 ! [複製鏈接]

Re: 李宗德 _ 龍仔龍女開學喇 !

考完1日, 仲有2日考咋, 大家加油呀!!    

家熹媽咪,

係度再同你講聲thank you.    

小朋友考試家長仲慘過佢地, 家長們放鬆 d 啦, 仲有 2 日就考完喇.

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

ww:

我已經放鬆左啦,星期二拍晒枱甘,
阿女都係無心記住,鬧到聲都沙,大家都慘.
尋日開始唔溫,大家放鬆 d,同佢傾番下,
媽咪都唔應該甘大聲,
唔係想鬧佢,迫佢.如果佢覺得OK,
因上堂應該老師有同佢地溫習,
甘就唔溫啦.

connie,

唉....我地都係咁, 軟硬都出齊, 有時都好d... :cry:  :cry:

同佢講明, 到P.2要你自已安排, 我地唔再同你溫ga la. (費事勞氣)   

connie3803 寫道:
ww:

我已經放鬆左啦,星期二拍晒枱甘,
阿女都係無心記住,鬧到聲都沙,大家都慘.
尋日開始唔溫,大家放鬆 d,同佢傾番下,
媽咪都唔應該甘大聲,
唔係想鬧佢,迫佢.如果佢覺得OK,
因上堂應該老師有同佢地溫習,
甘就唔溫啦.

830mama

依家都唔知邊個去讀書,阿媽讀定阿女讀,
唔想緊張,唔想理,等佢攪掂,
但佢唔係好在意,覺得錯就錯無問題,
有時見佢錯親都係d無謂野,
衰大意.

connie,

明白...好似上次測驗咁, 返

各位媽咪,

小朋友就係咁 GA LA, 妳地唔好諗咁多喇, 我囡依家二年班都係有時錯埋 D 唔小心, 考試永冇話自己主動溫書.  升上三年班真係唔知會點呀???   

歡迎有時間黎我o既部落格睇睇 http://hk.myblog.yahoo.com/babyszewai

830mama

我問佢測成點呀?
你仔會答"好easy",
我阿女答"唔記得"

各位終於考完試啦!  Yeah!    

patee:

原來我哋星期三係商場見過面, 你哋走咗之後我問黃太你嗰女讀邊班, 佢話你囡囡讀1A叫李柏誼, 當時我至知原來大家都係BK友

WW,

我都知係咁, 不過你唔同佢溫, 佢真係唔會溫, 只掛住玩
&睇電視   

不過有時我諗, 是否我們又迫得佢太緊要, 搞到有時要佢溫書、做練習都做到喊哂口..

WW 寫道:

各位媽咪,

小朋友就係咁 GA LA, 妳地唔好諗咁多喇, 我囡依家二年班都係有時錯埋 D 唔小心, 考試永冇話自己主動溫書.  升上三年班真係唔知會點呀???   

connie,

你試下佢上床

哈哈哈,係~~大家都係BK友
你囝囝好醒喎,有次我睇午膳,
出咗謎語,佢一猜就猜中
煒良媽咪 寫道:
各位終於考完試啦!  Yeah!    

patee:

原來我哋星期三係商場見過面, 你哋走咗之後我問黃太你嗰女讀邊班, 佢話你囡囡讀1A叫李柏誼, 當時我至知原來大家都係BK友

Hello, 我女兒黎緊9月會入讀李宗德小一, 想請教一下買那類型的書包會比較適合呢?

patee 寫道:
哈哈哈,係~~大家都係BK友
你囝囝好醒喎,有次我睇午膳,
出咗謎語,佢一猜就猜中

可能佢自己既謎語書有lei嗰謎語, 所以佢一猜就中

各位家長
請問一下,你地的子女有無講中文閱讀係老師讀,因為我問個女,佢話無,但係我聽另外地家長話佢地班的老師,有讀俾佢地聽,都唔知係真唔係真.

hi all,

你們仔仔&女女考成點呀
我仔仔---maths就滿分, eng & 中文 就ok la.    

請問一下,你地的子女有無講中文閱讀係老師讀,因為我問個女,佢話無,但係我聽另外地家長話佢地班的老師,有讀俾佢地聽,都唔知係真唔係真.

祝各位小朋友都能取得好成績   

Sammi_Mami ,

sammi 好叻呀!   

830mama:
Thank you!
sammi今日都派了maths 得95分 , 聽她講佢班得一位女同學擺滿分 , 所以你仔仔都好叻呀!   
佢班有位同學仔重犀利 , 英文 & 中文全擺滿分 。sammi 好攪笑講 , 他今日開心到發燒冇返學 。

830mama 寫道:
考完1日, 仲有2日考咋, 大家加油呀!!    

家熹媽咪,

係度再同你講聲thank you.    

大家忙幫 , 唔駛客氣喎 !
朱家有個小豬B,人人叫佢做家熹!
【醒世文】- 頭四句父母不親誰是親  不重父母重何人  你若重他十六兩  後代兒孫還一斤 千兩黃金萬兩銀  有錢難買父娘身  在堂父母百年稀  生時不孝死後悲
‹ 上一主題|下一主題