用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 五月終於有飛機返香港
樓主: llmom
go

[英國] 五月終於有飛機返香港   [複製鏈接]

yuyueng 發表於 21-6-3 11:59
英國人大部份已經無戴口罩啦!又唔停印度機,真係未到飛機起飛都唔放心。 ...

講得啱,唔洗到起飛先放心,checkin 左就可以放心!

Taimum 發表於 21-6-3 16:21
講得啱,唔洗到起飛先放心,checkin 左就可以放心!

咁多日都無一宗係英國返HK positive,已經好感恩,大家繼續努力,小心d!

回覆 幸福花海 的帖子

放心,我哋只係出去打針,其餘時間,幾乎全天候深閨,我阿女仲深閨過我🤪

回覆 Sana2010 的帖子

謝謝你

S2007 發表於 21-6-3 15:28
我都係,酒店唔敢改住。

我都係唔敢改住!

3b 發表於 21-6-3 13:41
同個仔傾下返嚟煮什麼湯水拎去酒店,有什麼零食/飲品/用品要準備, 而機票,酒店及檢測訂好後, 其他嘢不 ...

我囡今日自己喺 town行……。考完試放假冇嘢做,難得可以放鬆心情,我就擔驚受怕,始終佢未打針,中咗就傾。

etoile 發表於 21-6-4 00:29
我囡今日自己喺 town行……。考完試放假冇嘢做,難得可以放鬆心情,我就擔驚受怕,始終佢未打針,中咗就傾 ...

可以去NHS order free packs of rapid lateral flow test, 一套有7個一日後寄到家中,十分方便

hongkeikei 發表於 21-6-4 02:13
可以去NHS order free packs of rapid lateral flow test, 一套有7個一日後寄到家中,十分方便
...

放完假返去都要做test,唔洗另外訂。

無綫新聞 - 英國疫情反彈 首發現印度變種病毒尼泊爾變異版 http://news.tvb.com/world/60b974f0335d19a73f69b25d

回覆樓主:

請問酒店隔離期間要檢測是否酒店會供應?定要自己order?

Taimum 發表於 21-6-4 10:16
請問酒店隔離期間要檢測是否酒店會供應?定要自己order?

衛生署提供,送到酒店,然後再收回,經SMS 發出結果。

回覆樓主:

想請問已經順利抵達香港嘅學生家長, 特別係坐BA機嘅, 如果 學生passport 名字顯示Surname : CHAN
given name : TAI MAN
咁test report名出CHAN TAI MAN 正確嗎?
thanks

longlokma 發表於 21-6-4 10:21
想請問已經順利抵達香港嘅學生家長, 特別係坐BA機嘅, 如果 學生passport 名字顯示Surname : CHAN
given na ...
我仔前幾日坐BA返,不過佢個TEST RESULT 姓氏擺係最後

longlokma 發表於 21-6-4 10:21
given na ...
我都book 左個test , 會出TAI MAN CHAN

康媽 發表於 21-6-4 11:14
我仔前幾日坐BA返,不過佢個TEST RESULT 姓氏擺係最後

thanks

yuyueng 發表於 21-6-4 13:26
我都book 左個test , 會出TAI MAN CHAN

我本來都book咗係機場做Collinson LAMP, 但係因為想早啲有報告結果, 所以都係跟返學校大隊由學校安排做, 所以我想搞清楚個名究竟點樣寫,究竟有冇人個test report係寫CHAN TAI MAN而最後真係畀BA reject 咗呢?  

longlokma 發表於 21-6-4 14:06
我本來都book咗係機場做Collinson LAMP, 但係因為想早啲有報告結果, 所以都係跟返學校大隊由學校安排做, ...

為何你要堅持Chan Tai Man?

poonseelai 發表於 21-6-4 14:38
為何你要堅持Chan Tai Man?

我唔係堅持,而係唔知啊
因為本來book咗機場做Collinson Lamp, 我知大家都話會出Tai Man Chan同BA會接受,但依家轉咗跟大隊由學校安排做test, 我唔知道佢會點樣出個report名, 所以想問清楚會唔會兩種寫法都係接受, 如果得我就唔使擔心多一樣嘢

longlokma 發表於 21-6-4 14:48

我唔係堅持,而係唔知啊

如果入資料入 surname 入 Chan, 西式會放 surname, 即 Chan, 在最後,我估唔會見個學生黃皮膚自行把個姓放最前卦。

poonseelai 發表於 21-6-4 14:55
如果入資料入 surname 入 Chan, 西式會放 surname, 即 Chan, 在最後,我估唔會見個學生黃皮膚自行把個姓放 ...

因為資料唔係我哋自己入,都係學校處理 我哋只係答佢做唔做
‹ 上一主題|下一主題