用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友 ...
樓主: 626mama
go

07-08年宏福幼兒園媽咪繼續入o黎傾~(PART 5)~歡迎新朋友加入 [複製鏈接]

rplyan,
你大肚梗係無得去浸溫泉 la,就算你 c6 比,我哋都唔比 la,再者佢咁緊張,實唔比都得 la,哈哈!

626mama,
唔去街市買嘢會貴好多,不過而家我哋 d 打公仔,唔 OT 都偷笑,唯有一收工火速去買完嘢,快 d 返屋企煮飯好過。

snoopyhk,
14/4 我無報到,因呢排超多嘢做,其實要 OT o架 la,不過我 OT 少少,就走咗去,所以 d 嘢已經遲交 la,仲要幫其他同事做嘢,所以無報,麻煩你聽完有乜嘢 o岩我哋話番比我哋知呀。

天藍,
好緊張呀,就快可以又見面 la,快 d 到星期日就好 lu!(我覺得好似我仲急過子聰咁)

睇下依幾日大家得唔得
軒軒誠意邀請各位來我們家

日期 :
411,25,(日)17,24(六)
時間 : 未定
地址稍後E-MAIL給各位
1. 天藍 -- 21
2. ElainAiolia - -21 (暫時邊日都得)
3. snoopyhk—22
4. pcdogxx—2大1
5. rplyan - 2大1小
6. hongmimi-21

日期 :
4月11,25,(日)17,24(六)
1. 天藍 -- 2大1細
2. ElainAiolia - -2大1細 (暫時邊日都得)
5. rplyan -

提下大家,17號宏福係親子小小奧運會

snoopyhk
我星期六就要下午時段, 星期日就下午至晚上都得,
不要特別就我, 你地定了時間如果我得就join你地啦。

hongmimi,
我地星期六晚上ok, 星期日下午四點後ok.

睇下依幾日大家得唔得

日期 :
1. 天藍 -- 21 (暫時o黎幾日都ok)

ElainAiolia,

冇計啦,我果度冇街市,對面屋村,放工去已經收晒舖架喇。
我朋友仲攪笑,每日食完午餐,拿拿聲走落街買餸,佢連食飯時間都唔得閒,佢話鐘意自已買同煮比屋企人食,所以唔叫工人做。

天藍,
係呀,係呀,星期日見喇。
唔知昊藍心唔心急呢。

原帖由 ElainAiolia 於 10-3-11 08:19 AM 發表
rplyan,
你大肚梗係無得去浸溫泉 la,就算你 c6 比,我哋都唔比 la,再者佢咁緊張,實唔比都得 la,哈哈!

626mama,
唔去街市買嘢會貴好多,不過而家我哋 d 打公仔,唔 OT 都偷笑,唯有一收工火速去買完嘢,快 d 返屋企煮飯好過。

snoo ...

rplyan,

一陣我得閒用手機send sms比你!

ElainAiolai,

多謝你咁緊張昊藍生日會, 個日有成20個小朋友,
都好多人, 好熱鬧~

原帖由 rplyan 於 10-3-11 00:37 發表
天藍,

昊藍生日時間地點再比多次我地呀, THANK YOU.

626mama / snoopyhk / rplyan,
尋日去荃灣大會堂 K.2A 有三個小朋友,K.2B 有六個小朋友去,Michael 媽咪都話今年多咗好多節目,搞到請多咗假,我都話係,如果改為 weekend 我諗會多人參加 d,開心好多。

學校「龍情大使」初賽居然我個蕃薯有份入圍,真的令我好意外,因我無諗過佢會得 o架,老師告知仲有決賽,但未定日期,若有再會通知,唔知你哋 d 小朋友有無份,若果有,我哋要一齊繼續努力 la。

睇下依幾日大家得唔得
日期
:
1. 天藍 -- 21 (暫時o黎幾日都ok)
4. pcdogxx—2大1細 (11, 24, 25都ok)

Pcdogxx:
11號要4點後, 因為鈞渝Jazz dance考試, 17號要返大陸拜山)
如可以最好24 & 25, 咁可以整D野食帶過去食

係呀,活動密又係返工時間,真係好難。

子聰咁醒,入圍真係唔意外,繼續努力加油。

原帖由 ElainAiolia 於 10-3-12 08:01 AM 發表
626mama / snoopyhk / rplyan,
尋日去荃灣大會堂 K.2A 有三個小朋友,K.2B 有六個小朋友去,Michael 媽咪都話今年多咗好多節目,搞到請多咗假,我都話係,如果改為 weekend 我諗會多人參加 d,開心好多。

學校「龍情大使」初賽 ...

各位,

仲有呀,大家上黎唔洗買野上黎架喇,妳地到訪,已經係好好的物禮。

日期 : 4月24日(六)
時間 : 4:00 PM

2. ElainAiolia - -2大1細
3. snoopyhk—2大2細
4. pcdogxx—2大1細
6. hongmimi-2大1細

snoopyhk

hongmimi,

Pcdogxx:
11號要4點後, 因為鈞渝Jazz dance考試, 17號要返大陸拜山)

各位,

我地白色情人節見喇。

各位,

仲有呀,大家上黎唔洗買野上黎架喇,妳地到訪,已經係好好的物禮。

snoopyhk

hongmimi,

Pcdogxx:

Yan:
只要GALIA(細囡)生性千萬唔好早出O黎, 當日一定準時到.

各位,

snoopyhk

hongmimi,

Pcdogxx,

rplyan,
只要GALIA(細囡)生性千萬唔好早出O黎, 當日一定準時到

rplyan,
咁快幫細女改定英文名 la,咁中文名係咪等佢出咗世先揾師父改呀。

ElainAiolia, rplyan,

我剛剛都想問,原來已經改左英文名喇。

原帖由 ElainAiolia 於 10-3-14 06:54 AM 發表
rplyan,
咁快幫細女改定英文名 la,咁中文名係咪等佢出咗世先揾師父改呀。

ElainAiolia, 626mama,

其實大囡&細囡我地都係先改英文名, 因為中文名不但比師父改, 而且我和C6根本無意見.

rplyan,

都好丫,軒軒個中文同英文名,都唔係我地改。
中文名比人改,唔比人改,我62 99 都嘈主要改,英文名佢又自已改,我只係話好啦,妳用依個英文名啦咁炸。

原帖由 rplyan 於 10-3-15 09:29 PM 發表
ElainAiolia, 626mama,

其實大囡&細囡我地都係先改英文名, 因為中文名不但比師父改, 而且我和C6根本無意見.

Dear all,

昊藍生日會多謝各位出席, 昊藍個日玩得好開心,
多謝各位d禮物~

pcdogxx / hongmimi,

匡匡和鈞渝份禮物我交左比Elain, 多謝你們的
禮物, 4/4我地bbq再見面!!!

pcodgxx,

鈞渝d感冒好番未? 今天又涼左, 記得比鈞渝著多
件衫, 鈞渝快d好番我和昊藍等你好番一齊出來玩~
原帖由 626mama 於 10-3-16 09:36 發表
rplyan,

都好丫,軒軒個中文同英文名,都唔係我地改。
中文名比人改,唔比人改,我62 99 都嘈主要改,英文名佢又自已改,我只係話好啦,妳用依個英文名啦咁炸。

...

626mama,
子聰個英文名係姑姐同佢改 o既,而中文名聰爸曾經問過 62、99 佢哋幫唔幫子聰改,佢哋又話唔改,原先諗住自己去紅磡 (聽 d 人講話果頭有 d 師傅 ok,但唔知名) 揾人改,點知 99 話我坐緊月唔好周圍去,佢就自己揾 d 老友陪佢去紅磡周圍揾 d 師傅改的,比咗幾個名我哋揀,得呢個 ok,其他果 d 直情古惑仔名咁,所以咪揀咗呢個囉。

今朝帶完軒軒返學,趕唔趕得切返工呀?希望你無遲到 la。

天藍,
匡匡同鈞渝份禮物已送咗比佢哋 la。尋晚我見鈞渝都好精神,係仲有 d 鼻涕,聽 pcdogxx 話尋日朝鈞渝發燒,仲話隻耳仔好痛 o忝,搞到佢以為中耳炎,嚇鬼 C 佢,好彩睇完醫生話唔係,不過要食抗生素,我都祝佢快 d 好番 la。

snoopyhk,
今朝我見到 Jason 爸,佢話我知今朝 Jason 食完早餐換衫,唔知係唔係急得制,Jason 係屋企嘔仲整污漕條褲 o忝,所以佢去到學校同老師講話 Jason 搭車怕佢暈車浪,叫咗老師留意。

THANK YOU今日你提提我通知定老師準備PLASTIC BAG, 今次我真大頭蝦, 好彩旻旻無嘔.
‹ 上一主題|下一主題