用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Keen Mind am classmate
樓主: kwokwotin
go

Keen Mind am classmate [複製鏈接]

攪掂左!  Thanks!

原帖由 elmolly 於 10-5-2 21:30 發表

原來可以upload上youtube, 再share去fb, 我都係咁攪掂, 你試試.

各位同學仔媽媽, 邊條link可以看到sports day當日情況呢? 唔該share下!我無去到,都想感受下當日氣氛, thanks !

原帖由 bobo1314 於 10-5-3 16:27 發表
各位同學仔媽媽, 邊條link可以看到sports day當日情況呢? 唔該share下!我無去到,都想感受下當日氣氛, thanks !

我起下面有一個post有條link去youtube可以睇到佢地跳舞. 你有無fb? 我地d相都post to fb.

醒目開學勳章

原帖由 elmolly 於 10-5-1 01:29 發表

我都up緊! 起到睇住先

http://www.youtube.com/watch?v=QubzE1hieuE

elmolly, 你好呀, 好開心運動會果日見到你呀.  最衰跳舞果part我工人要去toilet, 變左我要抱住細仔, 搞到我無手幫啟衡拍video, 而家睇左呢條link, 雖然無我仔仔份, 但係我都睇得好開心, d小朋友真係好可愛.

原帖由 LMCK 於 10-5-3 19:10 發表

elmolly, 你好呀, 好開心運動會果日見到你呀.  最衰跳舞果part我工人要去toilet, 變左我要抱住細仔, 搞到我無手幫啟衡拍video, 而家睇左呢條link, 雖然無我仔仔份, 但係我都睇得好開心, d小朋友真係好可愛. ...

hihi

唔緊要喇, 最重要係你同細佬都可以親眼睇到哥哥跳得咁開心姐係咪?

霖霖媽:

好開心見到小朋友跟住老師跳舞!個日我衰囉,唸住老公要看女,拍唔到movie,所以無叫老公帶video cam.,部相機張sd card好快full,又無凖備spare cards,搞到只影到少少movie+ photos....番黎比老公閙死!好彩有條片,等我快d下載keep番先!

各位,如果唔覺意影到michelle,唔該send 比我, 無限感激!

霖霖跳得好勁, 跟到曬d動作,唔怪得你話要比霖霖學跳舞啦!將來霖霖可能好似wonder girls甘勁!

霖霖媽 :甘。。。你覺得我老公似唔似渣槍o既阿sir ?

上星期五生日會如何呀?邊d小朋友生日呢?我個女個日又無番呀!去完sportsday,可能又落雨,冷親!個晚半夜高燒,39.6,好驚,好彩,食左葯退左燒!

個日放工去km取書+鞋袋,我仲以為有小禮物添!唸住阿女無開生日會都有d禮物仔開心下!但。。。。原來無禮物!

原帖由 bobo1314 於 10-5-4 10:41 發表
霖霖媽:

好開心見到小朋友跟住老師跳舞!個日我衰囉,唸住老公要看女,拍唔到movie,所以無叫老公帶video cam.,部相機張sd card好快full,又無凖備spare cards,搞到只影到少少movie+ photos....番黎比老公閙死!好彩有條片,等我 ...

你仲有婆婆, 下次唔洗怕啦. 唔緊要喇, 我個video都影到d Michelle. 你比你email我, 我send返facebook條link比你.

係喇, 就係見佢唔停咁跳又有紋有路咪諗住比佢去學跳舞囉. 你有無留意有個著淺藍色衫既小朋友? 佢仲勁, 係咁彈下彈下. wonder girls, 你接唔接受到Michelle坦胸露背比人睇?

haha, 你老公完全唔似阿sir, 佢一定係教中學, 小學生會好驚佢

原帖由 bobo1314 於 10-5-4 10:46 發表
上星期五生日會如何呀?邊d小朋友生日呢?我個女個日又無番呀!去完sportsday,可能又落雨,冷親!個晚半夜高燒,39.6,好驚,好彩,食左葯退左燒!

個日放工去km取書+鞋袋,我仲以為有小禮物添!唸住阿女無開生日會都有d禮物仔開心下!但。。 ...

39.6真係好高喎, 而家係咪退晒燒?

今次生日會真係無聲無色, 阿女返黎乜都無提過. 等下個月嘉淇生日啦, 有靚靚蛋糕

霖霖媽 & Michelle媽媽,

4月份係無小朋友生日呀,係馮老師同我講o既,所有唔會有禮物呀,不過佢o地o個日返學有遊戲玩囉,仲有我已經同馮老師講咗希望俾我帶蛋糕因為我個女不斷話霖霖個蛋糕好食,而且o個間shop有好鬼full我已經同馮老師講咗聲喇,仲有我個女話要準備D禮物俾N1AA班o既小朋友,成日老點我做o野,仲問我幾時係生日會。

原帖由 Smallpigbb 於 10-5-4 17:50 發表
霖霖媽 & Michelle媽媽,

4月份係無小朋友生日呀,係馮老師同我講o既,所有唔會有禮物呀,不過佢o地o個日返學有遊戲玩囉,仲有我已經同馮老師講咗希望俾我帶蛋糕因為我個女不斷話霖霖個蛋糕好食,而且o個間shop有好鬼full我已經 ...

e, 你唔講我都唔知原來無生日會! 又會咁多人都無小朋友起4月生日既...

而家係咪你帶晒蛋糕定係另外仲有同學仔帶呀?

傲霖& Alvin媽媽:
我睇咗youtube啲影片同埋FB啲相啦,唔該晒呀。見到心悅同其他同學咁投入,真係玩得好開心呀。

Alvin媽媽:
你幫心悅影嘅相仲capture到佢玩得好開心嗰樣,佢爸爸雖然有帶相機同攝錄機,但佢啲相影到心悅嘅背脊&patpat多過正面,部攝錄機就無羅出嚟用。

嘉淇媽媽:
好採你預早通知我四月無同學生日咋。如果唔係我又諗住佢哋有生日蛋糕食,求其俾幾塊餅乾做茶點。
我依家都係仲有時間上吓網係因為心悅係99屋企lunch&dinner,佢少咗時間係自己屋企攪攪震

霖霖媽,

我仲未知道呀,因為老師都未派張紙俾我填帶D咩,不過之前就o係電話度同馮老師講過囉,佢話如果無人帶我要帶三磅,我都無問題,但就要睇睇幾時confirm,因為我都要confirm個款俾個餅店。

心悅媽媽,

唔好客氣啦,我記得你話過如果有生日會會減少食物盒o既分量咪send個短信俾你囉。嘩,心悅咪會少咗好多時間o係屋企囉,成日去咗嫲嫲度?o甘心悅家姐有無幫下手照顧個妹妹呀?

我pm左email比你啦!唔該曬!
0個個跳得甘勁既男仔係邊個同學仔?
上次世博opening, 開電視剛剛係ballet performance,
michelle 看到眼定定,話好靚呀!我問:學唔學!
自此,間中就講句:我要學ballet!

似乎,我地一定要快d找地方比個兩個wondergirls學ballet jazz啦!

原帖由 elmolly 於 10-5-4 12:51 發表

你仲有婆婆, 下次唔洗怕啦. 唔緊要喇, 我個video都影到d Michelle. 你比你email我, 我send返facebook條link比你.

係喇, 就係見佢唔停咁跳又有紋有路咪諗住比佢去學跳舞囉. 你有無留意有個著淺藍色衫既小朋友? 佢 ...

原帖由 ChanCSCathy 於 10-5-5 00:10 發表
傲霖& Alvin媽媽:
我睇咗youtube啲影片同埋FB啲相啦,唔該晒呀。見到心悅同其他同學咁投入,真係玩得好開心呀。

Alvin媽媽:
你幫心悅影嘅相仲capture到佢玩得好開心嗰樣,佢爸爸雖然有帶相機同攝錄機,但佢啲相影到心悅嘅背 ...

心悅媽, 我以為有生日會, 都係是但比左兩個蛋糕仔佢帶返學咋.

唉, 講開又講, 我老公影親相都係影側面或後面, 但係佢就用部靚機, 真係"side"晒. 佢仲好意思話d相好有"動感", 真係激到暈抵

原帖由 bobo1314 於 10-5-5 09:39 發表
我pm左email比你啦!唔該曬!
0個個跳得甘勁既男仔係邊個同學仔?
上次世博opening, 開電視剛剛係ballet performance,
michelle 看到眼定定,話好靚呀!我問:學唔學!
自此,間中就講句:我要學ballet!

似乎,我地一定要快d找地方比個 ...

嘉淇媽, wonder girls喎, 你比唔比嘉淇join呀?

又係我個煩人, 今日起校車唔知同David攪乜整就隻手指, 返到屋企喊晒話要老師即刻罰佢企. 頭先老師都打左比我, 原來校車姨姨都怕左佢地, 將佢地分開左前後咁坐, 點知都攪成咁, 大小姐好似返親學都攪事, 上個星期先同David調轉左書包咋.

都要讚下校車同老師, 有事都即刻跟進, 個女咁攪事, 真係唔好意思.

原帖由 elmolly 於 10-5-5 14:55 發表

嘉淇媽, wonder girls喎, 你比唔比嘉淇join呀?

霖霖媽,

我呢排工私兩忙呀,所有未消化完你上次俾我條link o既跳舞班,Wonder girls又o係邊o家,有無link send黎睇睇呀,仲有呀,我o地組緊其他o野會唔會撞鬼曬D時間o家?

原帖由 elmolly 於 10-5-5 15:14 發表
又係我個煩人, 今日起校車唔知同David攪乜整就隻手指, 返到屋企喊晒話要老師即刻罰佢企. 頭先老師都打左比我, 原來校車姨姨都怕左佢地, 將佢地分開左前後咁坐, 點知都攪成咁, 大小姐好似返親學都攪事, 上個星期先同D ...

霖霖媽,

霖霖搞咩呀?無事吖嘛,不過我個女成日同我講話David好naughty,但我就唔知道係咪真,因為我根本都唔識佢,仲話老師鬧David o添。

甘橋既?michelle尋晚都講你地話0個個同學仔比馮老師閙喔!
‹ 上一主題|下一主題