用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 論盡溜冰2
樓主: do-re-me
go

論盡溜冰2 [複製鏈接]

choleliu 發表於 12-4-22 18:45
有機會五歲or六歲以下同一group,視孚人數﹗

好驚遇到降兩級又大兩年的對手, 咁就屎得

veroshea 發表於 12-4-20 23:10
我同一個PACKAGE問CATHY HOLIDAY, 一家四口, 共貴3500

直接同CATHY HOLIDAY買package不嬲係貴過人, 不過可以儲asia mile, 所以都有客仔, 咁你有無同勝景遊留位呀?

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-4-22 22:47
如果咁都"輸", 咁我兩個女都唔洗買機票去lu, 慳番 !

其實比賽(for 咁細個小朋友), 都唔係一定要win, 開開 ...

當係一個經驗。唔緊要啦,佢仲細,一高就會拉長個body,希望bobo大d會拉長返。.

醒目開學勳章

ThanksMami 發表於 12-4-23 00:44
好驚遇到降兩級又大兩年的對手, 咁就屎得

你預左﹗

總之大家加緊練習。

引用:Quote:小豆媽+發表於+12-4-22+22:47+如果咁

原帖由 choleliu 於 12-04-23 發表
當係一個經驗。唔緊要啦,佢仲細,一高就會拉長個body,希望bobo大d會拉長返。. ...
三年前,我都係咁樣期望佢讀左書會瘦d長高d。係就係高左,不過依然好圓潤,28吋腰呀!
希望出年升小學(全日),會真係拉高同瘦d。

各位家長, 你好, 本人想阿女學溜冰, 你地知唔知荃灣海濱d老師質數好唔好??

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-4-23 10:51
三年前,我都係咁樣期望佢讀左書會瘦d長高d。係就係高左,不過依然好圓潤,28吋腰呀!
希望出年升小學(全 ...

28吋?有無呀?

你又唔係矮,bobo唔會太矮既﹗

antia 發表於 12-4-23 11:18
各位家長, 你好, 本人想阿女學溜冰, 你地知唔知荃灣海濱d老師質數好唔好??

RIC老師係冇問題的.
不過你要接受個場係好舊, 不過就冇咁雜, 人又少.
如果平日夜晚, 10個有9個都係RIC學生, 少有街客, SAT/SUN就多d街客.

仲要睇你個小朋友幾大, 你住邊, 乜人帶去.

老師都係人夾人, 好難一口講好定唔好.

不過RIC有好處, 就係你撞到......粗口青年, 盲中中靚仔, 溝女黨.....等等的機會係低D.  

choleliu 發表於 12-4-23 15:29
28吋?有無呀?

你又唔係矮,bobo唔會太矮既﹗
BOBO又唔係好矮 (全班女同學, 佢最高了), 不過佢真係好大件又圓潤.

係呀, 28腰, 粗過你條腰呀

小豆媽 發表於 12-4-23 18:40
RIC老師係冇問題的.
不過你要接受個場係好舊, 不過就冇咁雜, 人又少.
如果平日夜晚, 10個有9個都係RIC學 ...

咁即係邊個場雜些?? 我想問邊位老師係有多年經驗或多推薦出外比賽??

引用:Quote:小豆媽+發表於+12-4-23+18:40+RIC老

原帖由 antia 於 12-04-24 發表
咁即係邊個場雜些?? 我想問邊位老師係有多年經驗或多推薦出外比賽??
我既經驗無其他mama咁多,不過都應該可以解答到你既,以我觀察,megaice同西九應該係最雜,好多後生仔玩hockey,去拍拖,撞黎撞去,好危險,而且都好多飛仔下,大大聲講粗口,megaice都好d,西九真係好多e d
Ric,fw,太古,圓方四個都係學野既地方,好多都係係度練,吾使驚雜,相對ric就應該係最少街客,因為佢交通都吾太方便,好少人會突登入去玩

回覆:論盡溜冰2

我囡囡對鞋都買左半年有多,買個時果個姐姐話溜左大約一個月,等刀果個位定左腳型就要去上反羅絲...但係上羅絲要留低鞋一個禮拜,我個囡吾捨得一個禮拜無得練所以到依家都未上羅絲,我想問下如果吾上羅絲對做動作有無影響?長遠黎講係米上反好d?thx

醒目開學勳章 貢獻勳章

回復 chingmandy0705 的帖子

我女對鞋都著左一年,無上反螺絲喎...so far都沒有問題,如果有問題,個小朋友會溜得唔c服知道的,而正常教練也會察覺得到。

其實你可以問下教練,因為有d教練識上螺絲,可能都收錢但唔洗放低對鞋ma !
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

醒目開學勳章

小豆媽 發表於 12-4-23 18:42
BOBO又唔係好矮 (全班女同學, 佢最高了), 不過佢真係好大件又圓潤.

係呀, 28腰, 粗過你條腰呀 : ...

咁我粗好多吋

醒目開學勳章

chingmandy0705 發表於 12-4-25 00:13
我囡囡對鞋都買左半年有多,買個時果個姐姐話溜左大約一個月,等刀果個位定左腳型就要去上反羅絲...但係上羅 ...

把刀唔'旭'就無問題,好多時都唔會鑽晒所有hole,因為羅絲會滑'牙',到時未開hole既位置就可以補上。

引用:回復+chingmandy0705+的帖子 我女對鞋都著

原帖由 Smiile 於 12-04-25 發表
回復 chingmandy0705 的帖子

我女對鞋都著左一年,無上反螺絲喎...so far都沒有問題,如果有問題,個小朋 ...
thx
要擺低一個禮拜真係好煩,吾單只無得練,我囡囡仲要係上夜晚9:30,學完skating school都關左門,要我搵日突登出黎擺低,所以如果對做動作無影響我都費事去上

醒目開學勳章

chingmandy0705 發表於 12-4-25 20:06
thx
要擺低一個禮拜真係好煩,吾單只無得練,我囡囡仲要係上夜晚9:30,學完skating school都關左門,要 ...

你同教練講,會幫到你解決,唔好拎去學校,學校肯定要一個星期。

醒目開學勳章

埋黎睇、埋黎楝啦...喂,黎下面睇下,skate asia 2012

http://www.skateasia2012.com/entry/form.asp

chole 媽,

會唔會造件新戰衣呀?

醒目開學勳章

引用:chole+媽,會唔會造件新戰衣呀?

原帖由 ThanksMami 於 12-05-09 發表
chole 媽,

會唔會造件新戰衣呀?
會呀,今個星期楝款及顏色!你囡呢?

‹ 上一主題|下一主題