用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 平田救世軍幼兒園
樓主: koalababy
go

平田救世軍幼兒園 [複製鏈接]

我諗住讀上午班.

咁叻啊..返左幾日就記得同學仔D名

原文章由 tallcake 於 07-9-3 14:00 硐表
我仔仔都是讀N1上午的新生, 但今天是他人生的第一次請病假:cry: :cry: :cry: , 佢病左, 返唔到學呀, 希望佢快D好番, 明天可以返學玩玩啦! 佢同我講佢返學認識左幾位同學, 仲可以講出佢地的名字, 佢話返學好開心呀!:- ...

Hi talkcake,

你個仔病左呀?!我個女都係呀!不停流鼻水!今日都無返學!
Hope they will get well soon!!

我個女都記得幾個同學名, 成日話人地喊!

原文章由 MonBaBa 於 07-9-1 20:43 硐表
我都係0608媽咪, 我响bb 4-5個月的時侯都留左位, 佢地話1月先會面試, 你會讀上午定下午呢 ?

tallcake, muichujamie

希望你兩個小朋友快D好番。其實樂樂星期五個日都有流鼻水,不過星期六晚比佢食左一次藥+瞓返夠本便無事,返左學病的機會多好多!

樂樂淨係講1-2個同學仔個名,佢唔會主動講學校D野!

tallcake

你仔仔係唔係上星期先開始返學?唔知你個仔有無同我個仔玩呢!

原文章由 muichujamie 於 07-9-3 19:31 硐表
Hi talkcake,

你個仔病左呀?!我個女都係呀!不停流鼻水!今日都無返學!
Hope they will get well soon!!

我個女都記得幾個同學名, 成日話人地喊!

...

Hello Fannylok,
Does your son cry in school now? My daughter doesn't cry now. She tells us what she does in school, like playing sand, water, eating bread or congee. She also knows how to sing "Happy Birthday to You" now, I guess she learns this song in school.
真係好似識多左D野!!:

原文章由 Fannylok 於 07-9-3 22:23 硐表

希望你兩個小朋友快D好番。其實樂樂星期五個日都有流鼻水,不過星期六晚比佢食左一次藥+瞓返夠本便無事,返左學病的機會多好多!

tallcake

你仔 ...

hi Fannylok,

朗朗認得樂樂呀...因為佢有同我講話樂樂之前有兩日返學喊...而家無喊啦...其實我仔仔由親子班起一直都有返...我認得你架...等我星期四送朗朗返學時睇下見唔見到你...say hello la...

muichujamie,

希望你囡囡同我仔仔快D好番...可以早日返學玩啦!

原文章由 Fannylok 於 07-9-3 22:23 硐表

tallcake

你仔 ...

Hi Duckmum,
你個仔返學開唔開心呀?
婆婆係咪住平誠樓架?我阿媽話今日見到個街坊個孫又開始返學,唔知係咪你個仔呢?

原文章由 Duckmum 於 07-8-29 00:04 硐表
會呀, 我已請左3&4號大假陪仔番學, 希望順利

以後就由婆婆接送啦

你個小朋友都係讀下午班嗎?

其實我想讀am,不過已full, 要排隊轉.

Hi,咁多位妳哋好!!
我啱啱收到平田救世軍電話,十月頭阿囡有位番下午n1啦,好開心呀,因為呢間不嬲都係我心儀既幼稚園,奈何阿囡係十月b所以要有位先可以插班,好彩而家終於都等到~~

Hello Manman,
你好呀!我個女而家讀緊下午N1! 到時一齊分享下啦!
而家佢果班好似仲有一個位剩,可能留番俾你個女架!
呢幾日多左幾個新同學仔!!愈黎愈多小朋友!

原文章由 Manman1010 於 07-9-4 18:21 硐表
Hi,咁多位妳哋好!!
我啱啱收到平田救世軍電話,十月頭阿囡有位番下午n1啦,好開心呀,因為呢間不嬲都係我心儀既幼稚園,奈何阿囡係十月b所以要有位先可以插班,好彩而家終於都等到~~ ...

好呀,到時一齊交流吓吖!
我朋友今日收到通知話佢個囡聽日可以轉讀上午班,而今日我又收到入學通知,可能我就係'攝'咗佢個位

原文章由 muichujamie 於 07-9-4 18:37 硐表
Hello Manman,
你好呀!我個女而家讀緊下午N1! 到時一齊分享下啦!
而家佢果班好似仲有一個位剩,可能留番俾你個女架!
呢幾日多左幾個新同學仔!!愈黎愈多小朋友!

...

muichujamie

我聽姐姐講佢已經無點喊,只係在沿路中要帶姐姐去jusco,我仲以為佢表現好左;但今晚老師打電話比我,話樂樂用喊來拒絕做佢不喜歡的項目或守規矩,見老師照顧其他同學,佢又用喊來爭寵。唉,做左頭號人物tim!

你女女好叻叻,証明佢開始適應返學的生活!樂樂佢唔多講係學校的事,問佢食什麼佢都係亂講一通!

原文章由 muichujamie 於 07-9-3 23:02 硐表
Hello Fannylok,
Does your son cry in school now? My daughter doesn't cry now. She tells us what she does in school, like playing sand, water, eating bread or congee. She also knows how to sing "Happy  ...

tallcake

我仲未認到你仔仔tim,因為幅相太細,我比較老眼分花!我見你講話返左幾日,我仲以為你係新生,因為我見上星期都有個新生。

朗朗都好叻,樂樂真係,不過我現在返工送唔到樂樂lu,希望遲d有學校活動我們可以相認!

原文章由 tallcake 於 07-9-3 23:37 硐表
hi Fannylok,

朗朗認得樂樂呀...因為佢有同我講話樂樂之前有兩日返學喊...而家無喊啦...其實我仔仔由親子班起一直都有返...我認得你架...等我星期四送朗朗返學時睇下見唔見到你...say hello la...

...

muichujamie

我係住康逸苑, 我個仔叫卓庭, 你個女叫什麼名呀

今日由婆婆送番學, 呢兩日都無喊, 第一日開心d, 可能有新鮮感, 有d笑容, 今日就無表情, 好無耐, 要慢慢來.

原文章由 muichujamie 於 07-9-4 16:54 硐表
Hi Duckmum,
你個仔返學開唔開心呀?
婆婆係咪住平誠樓架?我阿媽話今日見到個街坊個孫又開始返學,唔知係咪你個仔呢?

你仔仔個老師會打電話俾你架?
我都無收過老師電話..... 可能你個仔仔係賓賓湊,老師見唔到家長!?所以打電話同你講?

原文章由 Fannylok 於 07-9-4 21:57 硐表
muichujamie

我聽姐姐講佢已經無點喊,只係在沿路中要帶姐姐去jusco,我仲以為佢表現好左;但今晚老師打電話比我,話樂樂用喊來拒絕做佢不喜歡的項目或守規矩,見老師照顧其他同學,佢又用喊來爭寵。唉,做左頭號人物tim!

你女 ...

Hi Duckmum,

我個女叫泳喬,都係婆婆送番學,平日都由婆婆湊!
等我得閒留意下見唔見你個仔先!
俾少少時間佢適應啦!遲下玩熟左佢就會好鐘意返學!

原文章由 Duckmum 於 07-9-4 23:44 硐表
muichujamie

我係住康逸苑, 我個仔叫卓庭, 你個女叫什麼名呀

今日由婆婆送番學, 呢兩日都無喊, 第一日開心d, 可能有新鮮感, 有d笑容, 今日就無表情, 好無耐, 要慢慢來.

...

Hi all,

昨天老師派左學生手冊同一些magazine/book/CD訂閱資料...想問下你地會否訂同埋是否交訂閱Form返學校比老師就OK呢?

Fannylok,

等我換張update D既大頭相先...係朗朗開學前一星期去海洋公園時影的...雖然只是坐吊車, 睇左panda and go to 海洋館 (因為人多同佢要睡覺)...朗朗已經玩得好開心呀...

原文章由 Fannylok 於 07-9-4 22:04 發表
tallcake

我仲未認到你仔仔tim,因為幅相太細,我比較老眼分花!我見你講話返左幾日,我仲以為你係新生,因為我見上星期都有個新生。

朗朗都好叻,樂樂真係,不過我現在返工送唔到樂樂lu,希望遲d有學校活動我們可 ...

tallcake

我認得啦!你仔仔好乖架,應該之前都見過你同過你打招呼!

去海洋公園實開心啦,我地半年前去過,佢搭吊車同睇水母都好開心,當然最開心係兒童王國那裏!本來都想係暑假去一次,不過唔係太熱就落雨,最後都無去!

周老師有無打電話比你?老師今日可能少d就佢,等佢跟返大隊,工人姐姐話佢今日喊到cc下!

原文章由 tallcake 於 07-9-5 13:46 硐表
Fannylok,

等我換張update D既大頭相先...係朗朗開學前一星期去海洋公園時影的...雖然只是坐吊車, 睇左panda and go to 海洋館 (因為人多同佢要睡覺)...朗朗已經玩得好開心呀...

...

tallcake

d雜誌未有心水,除左砵砵車好似得意d!我都想知係唔係交返學校就得。

原文章由 tallcake 於 07-9-5 13:24 硐表
Hi all,

昨天老師派左學生手冊同一些magazine/book/CD訂閱資料...想問下你地會否訂同埋是否交訂閱Form返學校比老師就OK呢?

muichujamie

我估係因為我個仔naughty,所以你無收到電話証明你女女適應得好好!

原文章由 muichujamie 於 07-9-4 23:48 硐表
你仔仔個老師會打電話俾你架?
我都無收過老師電話..... 可能你個仔仔係賓賓湊,老師見唔到家長!?所以打電話同你講?

‹ 上一主題|下一主題