用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 我囡囡是P.1D班
樓主: 芯媽
go

我囡囡是P.1D班 [複製鏈接]

Re: 我囡囡是P.1D班

芯媽,
妳囡囡英文是

聽我個女講,因為今天兩位班主任都請了病假,所以英文堂冇得上,但如果是MS SHUM教的嗰8位就去第二個課室上
,所以佢哋今日冇上過英文堂同上次一樣 WHY唔一齊上呢?????

sephina

你囡囡都好喜歡跳舞喎 我仔仔就想學足球,乒乓球,羽毛球

phonic我又冇諗過, 我覺得現在先學好像遲左d, 反而想佢大小小比佢學Phonetic.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

hi sephina,

我囡囡的英文名叫Anson。妳的囡囡又是什麼英文名
早前我也提及過他們是分組上英文科呢?妳囡囡可能是Ms Poon那組,所以昨天她請了假咪冇得上羅?但聽阿囡講她們在那堂上了中文課呢     
其實,他們在學期初已經開始分組上堂,就算中途插入給他們一起上堂,也未必能融在一起那。

芯媽

Venus,

嘩! 妳仔仔真是好鍾意運動wor,不過如果我是妳我會比佢學乒乓球先,因比較易學d,又可以同佢一齊玩 [quote]
Venus 寫道:
sephina

你囡囡都好喜歡跳舞喎 我仔仔就想學足球,乒乓球,羽毛球

芯媽,

我囡囡的英文名叫Ellie。

我都知是分組上課,但諗住剛開始進度差唔多可以一齊上啫,咪等我囡囡時常問我點解有D可以上英文有D冇得上

芯媽 寫道:
hi sephina,

我囡囡的英文名叫Anson。妳的囡囡又是什麼英文名
早前我也提及過他們是分組上英文科呢?妳囡囡可能是Ms Poon那組,所以昨天她請了假咪冇得上羅?但聽阿囡講她們在那堂上了中文課呢     
其實,他們在學期初已經開始分組上堂,就算中途插入給他們一起上堂,也未必能融在一起那。

今天收到通告,學校將會舉辦書展。
我又無分呀     
抗議 對在職的父母實在太不公平了       
芯媽

我都替妳難過     

今天收到通告第一時間打電話申請攞半日假    

我到時可以出席, 到時再報料

芯媽 寫道:
我又無分呀     

確實令人羡慕呢
芯媽

hi  芯媽 ,
        i am working mom too, but i am lucky i can join the 書展, because i am day off on every monday........1A, 1B, 1C on 9-10-06. don't be too angry la.       happy and smile......
芯媽 寫道:
我又無分呀     
Tigermom

蕊媽

你個女都係叫anson, 因為我個仔話識左個好朋友叫anson, 但係男仔黎喎, 唔通有兩個anson   等我返去問清楚先.

我又係冇份去書展, 好在這幾日老公得閑咋, 所以明天同書展都係爸爸去,
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

我個女話今日又有老師病咗:cry:  唔知佢哋係唔係 感冒呢?囡囡話依幾日有D老師都有咳   希望佢哋快D好噃啦 :

蕊媽

有結果喇, 原來我仔個好朋友ANSON真係你個女 , 不過佢昨晚話已經唔係好朋友喇 我地問

我老公今日冇去學校呀, 阿仔頭先打比我話老師冇比果張課外活動紙佢呀, 咁我

Venus,

明天係放假呀,連放4日,星期二返交埋課外
活動張form,課外活動張紙我明天返工fax俾你,你打
電話俾我知個fax no啦!

各位媽咪:
你哋揀左全方位學習D項目未呀!要揀四項喎 有什麼心水?
我的心水項目為初定為
1. drama
2. 小廚神
3. 遊戲小組
4. 閱讀小組
芯媽

Hi all 1D 家長,

請問有沒有語工(5)的工作紙? 如有的話, 請告訴我工作紙的內容!
謝謝!  

今天派了中文默書,芯芯帶了95(180)。我都好開心。
你哋d囝囝囡囡又如何,分享下啦!
芯媽

chelly

唔該晒你呀, 我個仔中默85(170), 課外果part佢寫左18個字, 但有一個小小錯,所以得85份 但佢課內果d就唔小心囉, 第一,二部份就有滿分, 第三部份就得35份, 但我已經好開心喇.

蕊媽

你囡囡都好叻喎, 繼續努力喇.

Hi Venus,

請再不要打錯了,"芯媽”不是”蕊媽”,再打錯嬲妳架    (純屬講笑)。
妳說得對,真的要繼續加油。因為要學習及應付的實在太多。要保持好成績,確實要努力。各位家長一同努力呀
:wink:    :  :wink:    :
芯媽

Dear All,
阿女話明天不用上課, 因為係教職員發展曰, 手冊係咁寫, 但無見到Notice, 你地知唔知係咪真呀?
‹ 上一主題|下一主題