用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~ ...
樓主: elaineho73
go

2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~ [複製鏈接]

Re: 2006年9月升讀將軍澳小學既家長入黎傾下啦~

sephina 寫道:
我有份全職, 原本想等囡囡升小一時做全職媽咪睇緊佢D功課忙佢追唔上, 但是又唔捨得份工,現在15/16, 唯有等佢開學後睇情況, 再決定啦!
我都有帶囡囡番學, 見到校舍大部份大工程巳完成, 尚欠一D小工程啫, 不過我最欣賞是每個小朋友都有一個儲物櫃(好似有鎖的), 我老公話可以放多一本字典,顏色筆,衫褲等,唔駛個書包今重。   

咁幾好....d書有d可以放係學校唔洗咁重
咁一班有幾多人呀....班主任好嗎..

校服取了但是質料勁差,唯望來季會改善。
小女學校一班有35人,班主任有2位,都幾Nice La!!

hi sephina,

今日係唔係你帶女女返學亞好多人, 明天我先買書.  

hi mandy,

1/9 是我帶囡囡番學,但是當日坐校車的大部份同學都要遲,因為校車pick up 佢哋時都遲。
睇完囡囡的書都幾滿意,因不是太深。
我下星期頭三日也會送她回校及送飯。   

hello Sephina & Mandy:

你地好呀! 我今年要幫個女選小學, 而天主教小學係我心水學校, 我知你地小朋友今年剛入讀小一, 我都希望你地可以講下小朋友入讀之後的資料比我知, 如老師們怎樣? 課程怎樣? 多唔多功課?...等等, 在此 thank you!
~只要有夢想,凡事可成真~

大家好呀!

好耐冇入黎傾計添~ :

我大女返學返得好開心~ 呢兩個星期都係適應期, 所以都係返半日~18/9先正式返全日~希望佢得啦!

mandy, sephina,

開學幾日啦, 你地小朋友習慣嗎...學校安排得好嗎?

‹ 上一主題|下一主題