用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宏福幼稚園 青衣宏福interview一問
樓主: emeraldlam
go

青衣宏福interview一問 [複製鏈接]

Re: 青衣宏福interview一問

emeraldlam 寫道:
有其他, 但係有些只收3歲, 有些我又唔鐘意佢的校舍. 學之園,我都like, 但係太貴.  小妹自覺無能力, 所以放棄
但係你淨係報宏福, 如果唔得(sorry ), 咁你點打算呀, 真係希望你唔介意我咁講啦

bby,

你去啟思既情況好似同我都差唔多, 不過華景個間好似比青衣個間仲舊, 所以我唔鍾意囉.

ichome2002 寫道:
各位mom,    
我都覺得上bk之後忙左好多
連我老公都話:點解你晚晚都係開著bk嘅,有咩咁好傾呀???       
我老公咪又係咁話我   

cway   
bb又病左la,又係腸胃炎,,佢同我一樣,小小污jo 都會令皮膚敏感,食肥膩一d就肚or,抵抗力特別低     
咁你知佢食左dirty野咩 真係要小心d至得喇.

bby
多謝報料. 咁講, 其實同宏福的學費相約. 只係相差校車. 不過講到多蚊就唔係幾好. 小朋友好野蚊的.
我自己都好野蚊架, 何況小朋友, 夏天好驚喎

ichome2002, emeraldlam,

我都學過識冷衫架, 仲有過成品架, 不過只可以喺屋企範圍著 而家都唔記得晒lu, 想識件比囝仔都唔得

ichome2002,
咁岩既, 你住第幾座架? 我住11座, 所以我老公成日帶個仔去海邊個度玩多, 平台都好小去, 佢話可以比佢睇下人釣魚      
x思係曉峰園, 我都係的去的返, 早知同埋你去喇, 反正都係住的士

cway, emeraldlam,
係呀, 我又係一見佢佢d蚊就怕怕, 依家冬天都係咁, summer不得了       , 不過佢個校舍明顯比好多學校都大, 不過d蚊咁, 都冇計, 如果真係返左就日日成身"蚊懶"就慘loo  

cway 寫道:
[quote]
各位mom,    
我都覺得上bk之後忙左好多
連我老公都話:點解你晚晚都係開著bk嘅,有咩咁好傾呀???       
我老公咪又係咁話我    [/quote]

我一早就要開機上黎, 所以佢唔係好知, 不過有時晚上忍唔住都上下黎, 我就係比佢話多, 所以依家晚上都唔可以咁過份      

唔介意, 衰鬼, 到時咪俾佢返playgroup. 一個星期兩日那些. 係就係無咁規律. 但係好過我俾霖霖讀一間我都麻麻的kinder

cway 寫道:
[quote]
有其他, 但係有些只收3歲, 有些我又唔鐘意佢的校舍. 學之園,我都like, 但係太貴.  小妹自覺無能力, 所以放棄
但係你淨係報宏福, 如果唔得(sorry ), 咁你點打算呀, 真係希望你唔介意我咁講啦 [/quote]

大女25/7/04 細女25/3/07 2

係呀, 上BK真係有'引'的.

bby
我想問你個仔的單車仔, 係邊度買呀, 我都想買部俾個囡. 你買的, 係咪可以摺得收埋,幾$$$$到呀

大女25/7/04 細女25/3/07 2

emeraldlam,
我話摺得收埋個架係九龍城見到架!
而我個架係反斗城買架, 減左價hk$200, 因為得一架, 所以比左8折我       我個架係冇得摺架

bby 寫道:
我一早就要開機上黎, 所以佢唔係好知, 不過有時晚上忍唔住都上下黎, 我就係比佢話多, 所以依家晚上都唔可以咁過份      
我唔理佢架, 再加上我話比佢我上黎都好主要同媽咪們傾仔經+搵學校資料, 所以佢由得我囉

唔介意, 衰鬼, 到時咪俾佢返playgroup. 一個星期兩日那些. 係就係無咁規律. 但係好過我俾霖霖讀一間我都麻麻的kinder
OIC, 都有道理既

cway 寫道:
[quote]
bby 寫道:
我唔理佢架, 再加上我話比佢我上黎都好主要同媽咪們傾仔經+搵學校資料, 所以佢由得我囉 [/quote]

我老公唔會理我, 不過我又唔會太過份既    

各位mammy,   
bb晴已經好番啦,多謝關心,我會好好照顧她的

bby,   
我以前都住過11座,而家就住5座,我和老公多數會在星期日下午帶bb去行海邊,bb鍾意看船和石頭(唔知點解 )
我地都考慮緊買架單車比她,但要想想存放的問題,因為屋企好細呀!

ichome2002
冇事就好喇    
我個仔就like係海邊睇狗      
單車我買左半年, 真係冇地方放, 不過係都要買     如果你唔介意, 約埋我地玩就借架車比你玩下喇       咁你就唔駛買又唔駛煩放架車係邊喇      

emeraldlam, cway,
我今日收到啟思既信喇, 叫我12月1-3號去比留位費loo, 你地覺得我應唔應該比呀? 我老公又叫我唔好比, 反正大家都唔係好like, 不過如果學之園唔收都有個後著      點好呢?

emeraldlam,
你收到宏福既信未呀?

bby,

你係咪淨係報學之園&啟思咋 如果係我, 我就未必報喇, 因為一黎自己唔係幾鍾意, 我就唔想比囝仔去讀啦, 如果學之園真係唔收, 我情願幫佢搵第2間又或者比佢返PG囉.

cway,
其實啟思我都係唸住去睇下架咋, 不過收到封信, 又驚如果學之園唔收又點好呢?
不過聽你咁講, 我都係唔交loo, 講真佢真係唔係我想要既學校, 我驚summer個仔返學=餵蚊    
‹ 上一主題|下一主題