用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! ...
樓主: vivianjasper
go

大埔道崇真05年K1小朋友家長,入嚟啦! [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真05年K1小朋友家長,入

How much for the summer course?

醒目開學勳章

$45/1hr. 如果單項計.

balltsang,
我之前都係諗 崇真/禮賢,hehe.....不過最後選左崇真,禮賢就無交留位費  ,因為我鍾意崇真多課外活動,英文同普通話程度都唔錯........希望開學都見到你個小朋友啦!

思前想後,最後選左崇真哪

本來今日註冊,點知去到登記發現漏左張check,星期四要再去多趟

我仔讀上午班,你囝囝呢?!

carcar/得意ma,
summer course選擇多嗎

HI : jennie

後備校服是放在書包, 是要帶來帶去的. :cry:
其實係一家四口子

hi : balltsang

妳可上崇真網站, 找到暑期活動資料!
其實係一家四口子

醒目開學勳章

yy13 > 但係我尋日報到summer course喎
尋日交費時問老師受5受準k1, 佢話冇問題,
去到校務處都5受理, 我話5係播.............
跟住又問cissy幾大, 我話3歲4個月,
哦! 咁ok, 冇問題.

so 我冇報親子班.

yy13,
親子班是否要家長陪同上課?我要返工口番...
我果個又係細女...同埋佢D收費比我想像中貴... :tongue:

balltsang 寫道:

思前想後,最後選左崇真哪

本來今日註冊,點知去到登記發現漏左張check,星期四要再去多趟

我仔讀上午班,你囝囝呢?!

balltsang,
   我仔都係讀上午班!!

yy13,

唔該哂你就真!   

醒目開學勳章

yy13 > 係呀! 職員都好刻意問cissy幾大, 又問番過學未, 又話驚佢喊

mamamui > 我都覺得比想像中貴, 得1粒鐘咁少, 點又唱遊, 圖工, 重食埋茶點.........似乎趕左d.

HI ALL:
我都打去問過, 我話我個仔讀緊其他學校的n1, 佢話咁都ok,
不過佢不太建議我咁做, 因為驚會嚇怕左佢, 到正式番學時可能仲衰.(因為我同佢講, 我個仔都幾漫熱同易喊).
所以我決定唔報lu, 但就諗緊親子班.

得意媽 寫道:
我都覺得比想像中貴, 得1粒鐘咁少, 點又唱遊, 圖工, 重食埋茶點.........似乎趕左d.

D幼師好掂架!我女初初上N1我陪佢返學,老師真係可以一小時內比D小朋友做到咁多野架...
我諗我都係唔報暑期班住啦...

Hello 各位媽咪,
小女將會上祟真的上午班,我尋日特登上學校交親子班(7月)和暑期班(8月)的學費,校務處無問我問題,不過叫我等一陣就話ok. 需唔需要問清楚呢?

醒目開學勳章

咁又係, 如果太細同未番過學親子班會啱d,
cissy 好鍾意玩興趣班, 平時又番開暫托都冇問題,
所以我join 左summer course, 單項全期.

yy13 > 有個老師講過親子班係上堂模式咁架, 佢同我分析過話cissy適合暑期班喎  
我真係衰, 當初問學校有冇呢d班(比小朋友熟習下),
樹不知走左去報暑期班

yammiebaby > 書記話過如果有問題會call 我地,
不過如果你驚"炆水"得滯, 打個電話亦無防.

大家有無睇頭先無線的"唔知咩學英語"節目呀?
有校長講下野, 又有崇真的學生表演.....
好開心, 我真係覺得lee間學校好有內涵     

carcar 寫道:
大家有無睇頭先無線的"唔知咩學英語"節目呀?
有校長講下野, 又有崇真的學生表演.....
好開心, 我真係覺得lee間學校好有內涵     

我唔知道有呢個節目喎!
不過數月前在TVB不知是星期六定日早上的"文化廣場"節目都有訪問過譚校長,也有崇真的學生表演.我想譚校長是有她自己一套見解想share,又可以sell下學校,一舉兩得...
如今辦學難,學校一定要搞好marketing加上口碑才能生存下去啊!   

Hello 各位媽咪

我為囡囡報暑期英文班, 之前致電校務處話只可報親子班, 後來得侯老師回覆, 知道小朋友已返學便可報讀.

醒目開學勳章

ConnieBaby

請問你幾時報架?
你囡囡幾大, 3歲?????

得意媽

我昨日去報名的, 囡囡3y4m

醒目開學勳章

ConnieBaby > 咁其實校務處d staff 都應該識點處理架啦, 咁多人問, 5使下下都問侯老師卦, 真奇怪
我係註冊果日報名.
18/7-5/8 : 音樂摩天輪
8/8-19/8 : 英語動物世界

希望到時會遇到你啦
‹ 上一主題|下一主題