用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 求位信,未必有用
樓主: 寫我心中話
go

求位信,未必有用 [複製鏈接]

引用:都要睇下校長是咩性格的人,+對嗎?無啦啦又

原帖由 寫我心中話 於 13-12-11 發表
都要睇下校長是咩性格的人, 對嗎?

無啦啦又比人話我表達能力差 ...
你真係攪笑,我邊句講左你表達能力差?我唔會再覆你d post, 簡直不可理喻。

我PREFER信....到老師/校長準備CALL WAITING,...有機會睇到你封信...但未必會唸起你打過電話

簽名被屏蔽

dd0412 發表於 13-12-11 07:28
應該要寫,同埋打埋電話會更有效。身邊有幾個case最後入到名幼,都係寫信之後不斷打電話。

...

其實打給學校的誰?

回覆:求位信,未必有用

小女上年聖嘉勒候補,寫了幾封信給校長,聲淚俱下,但最後都石沉大海。所以相信學校不會因為收到幾封求位信而改動候補次序,今年不會再做這麼累人的事了。

回覆 龍校之友 的帖子

聖嘉勒應該好難入,我今年in,好似校長親自挑選,在等候室玩玩具途中,有一位小朋友好獨立,安靜地自己玩,校長問咩名和邊個帶你黎,小朋友乖巧答晒,唔駛一陣,㨂左2位小朋友去in,乖巧的小朋友當然有份,我要等多10分鐘有多
感覺學校鍾意小朋友獨立,專注,間學校好嚴肅,校長老師無咩笑容,我in左3,4間,只有這一間係差不多全部小朋友都一碌木企係度無表情,見到玩具都唔想玩

不過,我都好想小女入到,係一間好學校,注重品德和學術

dokanty  agree!  發表於 13-12-11 15:02

寫左自己覺得盡左力,得吾得已經吾到自己控制,不過只是寫俾最心儀

a328 發表於 13-12-10 15:06
i wrote 3 letter to KV and RHS last year, and finally got offer from them.

請問你意思係寫左3封求位信去KV? 咁3封信既內容係咪都係一樣?
thanks

你己成為ek紅人

回覆:joannec05 的帖子

想問下點解咁強調澳洲嘅?

回覆:sbux 的帖子

好彩哩度唔係高登,唔係被人起埋底

醒目開學勳章 王國長老

版主按: 討論內容己跟標題不符, 現將主題關閉.

請反位會員能冷靜及理性討論, 切勿作出人身攻擊/侮辱之言詞, 違規者會收警告牌, 漠視警告者會被禁言/封戶.

敬請注意!
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛
‹ 上一主題|下一主題