用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪
樓主: bluebon88
go

九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪 [複製鏈接]

回覆:九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪

太子就誇張D,應該係行去旺角東近過九龍塘

回覆:NICOLE123 的帖子

各位其實搭校巴咪幾好,佢地好細個,落雨好煩。

我都住鑽石山,有工人姐姐,不過我覺得搭校車好,比較安全,有時見D工人姐姐帶D小朋友返學都幾危險,落雨又冇咁煩呢

回覆:Fion_Wu 的帖子

各位記得去seven交留位費,並留單呀!30/11 or 1/12出發。

引用:My+son+was+given+a+pm+seat.+We+live+in+S

原帖由 acepno 於 12-11-28 發表
My son was given a pm seat. We live in Shatin.
Got an offer from good time at Shatin plaza.....
Bu ...
if i am u, may choose the one near, since the child is still very small.

回復 Fion_Wu 的帖子

以前我住何文田大仔番九龍塘n (唔係迦南)我就番工前自己帶佢番學再番工
放工就工人姐姐接我覺得安全過搭校車
因為我仔當時第一日搭校車.架車就係半路壞左
仲要無人call我地...姐姐等左好耐都等唔到
我打電話去學校攪左好耐先知出左事
當時9月天好熱,小朋友第一日就出事好驚唔知點好.
架校車攪左好耐又要轉另一架車...

所以之後我覺得校車唔係最安全
而且今年開始校車費加左好多
分分鐘成千蚊 一個月根本番唔足20日..

我睇下到時情況如果我可以自己帶番學
就叫姐姐接. 而且學校一行出去就有70號小巴其實好方便
下雨天就搭的士. (以前都係咁)
不過都係要到時先決定

回復 NICOLE123 的帖子

我都想自己帶佢番學,但根本冇咁既時間,雖然我係住鑽石山,但去地鐵站要坐一程小巴,附近好難有的士搭,而且除左工人姐姐,仲有婆婆睇住阿囡,如果唔坐校車,佢地好多時會一齊去接送(因婆婆唔會放心工人姐姐去做),咁計落仲貴,所以對我黎講,坐校車係最好選擇囉....

回覆:九龍塘金巴倫道迦南PM Class 媽咪

唔知可否第一個月比姐姐一齊上校車,習慣後先自己搭呢種校車服務呢

vickinguk 發表於 12-11-28 15:10
唔知可否第一個月比姐姐一齊上校車,習慣後先自己搭呢種校車服務呢

...
梗係唔可以啦, 校車好多條線其實都已經好 full 架喇.

回覆:九龍塘金巴倫道迦南PM Cla ...

有無jm知道,乛⼃

引用:有無jm知道,乛⼃ +

原帖由 Catherinebyorn 於 12-11-29 發表
有無jm知道,乛⼃
有無小巴路經金巴倫迦南?

回覆:Catherinebyorn 的帖子

美乎可搭觀塘小巴, 係明愛油站落車, 行2分鐘到。

引用:美乎可搭觀塘小巴,+係明愛油站落車,+行2

原帖由 ericdozo 於 12-11-30 發表
美乎可搭觀塘小巴, 係明愛油站落車, 行2分鐘到。
thankyou

好似不少人收到迦南的offer又不打算讀,九龍塘迦南比其他幼兒園遜色?? 我見排名,九龍塘迦南排名很高(see the below link),雖然我知排名不代表什麼,分數又不作準,但我覺得唔錯呀。收了我仔,冇打算放棄offer. 亦不再去interview其他了。。究竟九龍塘迦南vs 其他們eg. St cat, 英藝,york 分別係邊?? 我淨係知好貴學費。。

http://www.hkpep.com/index.php?m ... p;curkey=youzhiyuan

ngnet 發表於 12-12-2 02:47
好似不少人收到迦南的offer又不打算讀,九龍塘迦南比其他幼兒園遜色?? 我見排名,九龍塘迦南排名很高(see t ...
Wow, i didn't know their rank is so high. I also registered yesterday

我都估唔到迦南評分咁高,我都係前日交左留位費...不過迦南只係當買個保險..如果有更好既offer就可能放棄..以我所知..迦南本來係平民高質素學校..有學券來講真係搞得有聲有色..不過下年開始跳船..會變成點無人知..但一定無咁快可以追得上一直私營既名校..可能幾年後迦南會變成九龍塘名校之一都唔定..但真係無人知..已跑出既名校多以外語環境優勝..多外籍老師..資源足..校舍大..課程有翻咁上下深..其實金巴倫道迦南如果都向著呢個方向發展係真係有機會跑出的..
‹ 上一主題|下一主題