用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 香港創價幼稚園 好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!!
樓主: joannemui
go

好好聯繫幼兒班第三組(下午)呀!! [複製鏈接]

詩詩咩事呀?露露返來有講詩詩無返學呀,祝詩詩早日康復~~

回復 1# ally1118 的帖子

Get well la, can go to school today!!

Not available on 22/1.
Suggest on Sun!

Thx!

原帖由 cfmfjob 於 11-1-10 18:10 發表
佢地已經改左期2/11搞BBQ活動, 如果你地參加就早點報名啦~, 可惜2/11我哋有事參加唔到, 希望下次活動或第三組搞活動可以認識你們.

如果1/22家長日後搞個BBQ活動,
你們有沒有興趣呢?
地點:大欖涌海天一色自助BBQ. ...

唔緊要, 我地再約啦~ ~

Daniel日日都提Madtilda,間中話無同Madtilda玩同咗子軒玩,我睇佢哋三個都好friend。
原帖由 cinnamonroll 於 11-1-11 13:39 發表
ic....he is Lok Lok right......Tsz Hin also mentioned him before, seems playing together all the time.....

回復 105# karen55407 的帖子

子軒好多時提子琳及嘉穎,Daniel有冇同佢地玩?學校三月有旅行,好期待可以見到佢D朋友仔!到時可以親自同妳傾佢地學校生活!

詩詩都會去親子同樂日, 但我可能仍在坐月.  會由爸爸帶她去!!

原帖由 cinnamonroll 於 11-1-17 19:59 發表
子軒好多時提子琳及嘉穎,Daniel有冇同佢地玩?學校三月有旅行,好期待可以見到佢D朋友仔!到時可以親自同妳傾佢地學校生活!

回復 107# joannemui 的帖子

好呀! 到時見!

這幾天, 詩詩成日唱校歌!! 好得意!!

Yumi都係呀~ ~佢見我試過拿起本手冊唱過校歌, 最近成日拿起本手冊唱校歌, 好似識睇校歌d歌詞咁(當然佢無咁叻識睇咁深既字啦).......所以真係比佢笑死!

Sze Sze said Yumi gave her the candy yesterday!!

Thanks so much!!

By the way, Sze Sze is now an elder sister la.  She has a younger sister.

原帖由 cfmfjob 於 11-1-31 15:36 發表
Yumi都係呀~ ~佢見我試過拿起本手冊唱過校歌, 最近成日拿起本手冊唱校歌, 好似識睇校歌d歌詞咁(當然佢無咁叻識睇咁深既字啦).......所以真係比佢笑死!

sorry 呀,我而家先留意到呢個標題呀,我個仔叫竟誠,係月亮組㗎,佢都有成日提起madtida女同學呀,又有提到陳樂峰係佢好朋友(好似係太陽組㗎)
佢都有提子軒..唔知有冇記錯到呢...成日聽佢提到,我都好想係三月活動中認識大家....

竟誠?我呀仔Daniel(天樂)有提佢呀!
原帖由 fannylfh 於 11-3-8 13:42 發表
sorry 呀,我而家先留意到呢個標題呀,我個仔叫竟誠,係月亮組㗎,佢都有成日提起madtida女同學呀,又有提到陳樂峰係佢好朋友(好似係太陽組㗎)
佢都有提子軒..唔知有冇記錯到呢...成日聽佢提到,我都好想係三月活動中認識 ...

回覆 1# karen55407 的文章

我琴晚問阿仔,佢話知道天樂,又話好friend,都唔知係咪喇,哈哈

Daniel just says that King Sing & Tsz hin are his best friends now.
原帖由 fannylfh 於 11-3-10 14:17 發表
我琴晚問阿仔,佢話知道天樂,又話好friend,都唔知係咪喇,哈哈

回覆 1# karen55407 的文章

係呀,子軒呀。Daniel 有冇話佢地唔乖,自己好乖㗎,我仔成日話人㗎。今期尾二張相係誠誠同子軒黎架, 你仔係最後個張新年相?

Daniel緊係話自己同Matida最乖,其他就唔夠佢乖啦!Daniel坐喺中間,揸住搽搽㗎!
原帖由 fannylfh 於 11-3-11 10:23 發表
係呀,子軒呀。Daniel 有冇話佢地唔乖,自己好乖㗎,我仔成日話人㗎。今期尾二張相係誠誠同子軒黎架, 你仔係最後個張新年相?

各位同學家長,你哋心儀那所小學呢?

原帖由 karen55407 於 11-3-10 22:34 發表
Daniel just says that King Sing & Tsz hin are his best friends now.

Hello, Tsz Hin told me the same, he always play with King Sing and Daniel! 仲以為佢唔識亂講添!

回覆 1# cinnamonroll 的文章

原來佢地冇記錯,係真係好朋友。你地二十號係咪會去呀? 我仔係粉紅組呀,到時會唔會一齊集合見到大家架?同埋知唔知下年係咪同一班㗎?
同埋你地去唔去溜冰呀?圓方有企鵝仔租比三歲小朋友學玩,誠誠玩左一次就成日都話要玩,有興趣一齊去丫,佢地咁好朋友![email protected] add 我丫
‹ 上一主題|下一主題