用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 K1F(Kent RD)
樓主: LoCLai
go

K1F(Kent RD) [複製鏈接]

有冇人家中樓下有會所? 我住在舊樓, 沒有clubhouse 的..... 如果clubhouse 更有餐廳, 可以一齊去lunch /tea, 之後玩.... 上次我去朋友昇悅居的clubhouse 更這樣, 一齊lunch, then 去兒童天地玩......

如果冇戶外野餐or BBQ 都好, 依家天氣outdoor 好正, 不過怕小朋友冇細藝, 我地要看牛牛:....又傾唔到傾....   好矛盾.....

嘻..... 琳琳都好鍾意傲謙, 佢o向屋企都有提住, 希望阿囡可以同你地d小朋友make good friends啦! 屋企得佢一個, 佢都好悶, 所以佢好鍾意返學....... 不過佢比較怕羞, 但又好霸道......激c!!!

原文章由 Rxsophia 於 07-11-14 19:46 硐表
Hi 琳琳媽咪,
       紀穎都話識琳琳,可能因為我哋同傲謙住在同一屋苑,所以常常提住傲謙,更有時會在公園碰到他,不過吾緊要,因為有時我女都吾係常常提到學校有什麽同學及事物,希望遲D我吧哋聚會後可以互相交流 ...

不如咁暫時我訂先.....你地有異議先再商量.....

KV K1F 聯歡(1)

日期:(a)12月15日(六) /(b)12月16日(日)
地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ
活動:開PARTY

有意參加者請填上你的preference --

姓名...........日期...........地點..........人數
洛琳............b..............c/d............2a1c

註:
(c) 我屋企個會所無咩野玩, 最多book間房叫到會, 玩下集體遊戲, 比d小朋友走下咁! 有無其他媽咪可以提供???
(d) 我曾經同d朋友仔去過bbq, 都ok喎, 可以吹下波波, 放下風箏, 又食下野, 時間都好快過
睇你地鍾意做咩啦!!!

我係K1M班架,可唔可以join埋你地一齊玩呀?

原文章由 LoCLai 於 07-11-15 01:02 硐表
不如咁暫時我訂先.....你地有異議先再商量.....

地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ

姓名...........日期...... ...

聽人講昇悅居個會所好似幾大幾靚,係咪仲有個公園仔比小朋友玩sir滑梯?

原文章由 大飛 於 07-11-14 22:40 硐表
有冇人家中樓下有會所? 我住在舊樓, 沒有clubhouse 的..... 如果clubhouse 更有餐廳, 可以一齊去lunch /tea, 之後玩.... 上次我去朋友昇悅居的clubhouse 更這樣, 一齊lunch, then 去兒童天地玩......

如果冇戶外野 ...

請問你地有無問過仔仔/囡囡係咪已經做左評估呀?我仔仔既同學仔話已經做左評估啦,但係我個仔唔肯講呀!

Hi all,

近排比較忙,覆唔到你地.
好開心大家咁雀躍,更多謝LoCLai咁熱心. .

我家會所冇嘢玩,可惜!有人同我重點推介過馬灣公園,大幫法海濱公園都唔錯,大家都可考慮下架.

我都報名先.

地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ / (e)馬灣或大埔海濱公園

姓名...........日期...........地點..........人數
洛琳............b..............c/d............2a1c
顯程............a/b...........c/e............2大2細(顯程的妹妹,9個月大)

鍾意星期六因為佢地可以玩盡D,第二日都唔駛返學,不過其實星期日都得.

我家會所無咩玩, 但就可以book function room, 都好大, 但食物同遊戲都要自已攪店.

如有需要我可以book 的

但我就prefer 戶外多的, 一人帶樣野都有排玩(bubbles, ball, bicycle),

大埔公園, 係唔錯的選擇, 可以帶的食物去草地野餐, 仲有個地方可以放船仔, 阿仔都好鐘意.

我地可以早的去, 玩耐的.

我只可以sunday, 因為oscar 星期六要上drawing class, 我上午都要番工.

原文章由 charlotteling 於 07-11-15 12:17 硐表
我家會所無咩玩, 但就可以book function room, 都好大, 但食物同遊戲都要自已攪店.

如有需要我可以book 的

但我就prefer 戶外多的, 一人帶樣野都有排玩(bubbles, ball, bicycle),

大埔公園, 係唔錯的選擇, 可以 ...

地點:(c)會所 / (d)戶外BBQ / (e)馬灣或大埔海濱公園

顯程............a/b...........c/e............2大2細(顯程的妹妹,9個月大)
oscar......... b .............e...............2a1c

可以...... 一齊玩!!

原文章由 waiwing 於 07-11-15 09:41 硐表
我係K1M班架,可唔可以join埋你地一齊玩呀?

咦咦...... 我鍾意馬灣呀! 未去過.....
係呀!我都好熱心架! 我最鍾意同小朋友玩架啦!! 加上要安排活動....... 我都好在行(職業病)

洛琳............b..............c/d/e.........2a1c
oscar......... b .............e...............2a1c

阿囡今日話佢調左位......去左panda組喎...... 都唔知係真定係假.......

顯程都話調咗位wo,但我唔記我佢係Kitty定白兔組添.佢尋日又話最鍾意同琳琳玩.

係呀, 昨日Miss Tam話調咗位, 但我呀女唔多曉講係邊組
原文章由 LoCLai 於 07-11-16 03:58 硐表
阿囡今日話佢調左位......去左panda組喎...... 都唔知係真定係假.......

[ 本文章最後由 sisimama 於 07-11-16 12:01 編輯 ]

大飛
你個囝囝叫odo嗎? 我囡囡Joyce成日提住 一講個名就笑笑口.

原文章由 大飛 於 07-11-14 22:40 硐表

如果冇戶外野 ...

洛琳............b..............c/d/e.........2a1c
Joyce(sisimama).......b.......e.........2a1c

Joyce(sisimama).......b.......e.........2a1c
odo.............b................c/e.........2a2c (妹妹8個月大)

係呀..... 仲以為班入面冇人識佢添!   等我明天問下佢識唔識   
joyce 先.....

原文章由 sisimama 於 07-11-16 12:10 硐表
大飛
你個囝囝叫odo嗎? 我囡囡Joyce成日提住 一講個名就笑笑口.

LoCLai,

唔通你做老師.... 定係社工呢....

馬灣入面既柏麗灣clubhouse 都好好好正....有大型滑梯.... 可惜要憑咭入會所...:cry:

原文章由 LoCLai 於 07-11-16 03:56 硐表
咦咦...... 我鍾意馬灣呀! 未去過.....
係呀!我都好熱心架! 我最鍾意同小朋友玩架啦!! 加上要安排活動....... 我都好在行(職業病)

地點:(c)會所 / (d)戶 ...

回覆 #109 charlotteling 的文章

hi 各位:
     咁遲先覆,我prefer
a........e.......1A1C
‹ 上一主題|下一主題