用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 旅港開平商會學校 旅港開平商會小學 Part II
樓主: agneshwh
go

旅港開平商會小學 Part II [複製鏈接]

佢地話一, 二年級都收. 你報左未?

原文章由 2fungs 於 07-7-19 15:07 發表
kittymummy,

點解 kitty 報到 "赤"?
要8-12歲喎! thomas 報唔到喎~!

係報唔到!
miss liu 話佢未夠秤!

原文章由 Kittymummy 於 07-7-19 15:20 發表
佢地話一, 二年級都收. 你報左未?

幾年冇去Ocean Park 都以前差唔多,有D地方進行緊工程。熊貓館都值得去,我細女好鍾意Panda。園內周圍安咗好多大風扇,加上又有D海風,都ok啦!但太陽勁晒時,全家都招架不住!! 今次帶埋細女去,唔可以太趕,所以我地都行唔晒。熊貓下水禮喺大樹灣嗰邊,我地唔夠時間,冇去到!都唔知駛唔駛再收錢,但好似會全身都濕架!
2fungs,如果妳想同細仔去都好多嘢啱佢架!不過,我同我老公帶埋工人一齊去都好辛苦! 因為好熱!
Alki 就話鍾意Disneyland多D,不過,又喺行唔晒!妳都可以考慮吓Disneyland架!:loveliness: 我細女都好鍾意,全部嘢都唔騖!但Ocean Park 個水母館佢就驚到走!

原文章由 2fungs 於 07-7-17 18:27 發表
agneshwh,
去完OCEAN PARK 返來講下有咩玩 (下水禮?)
細女啱唔啱玩?
我打算29/7去,睇下帶唔帶二仔去。

2fungs, 昨日thomas點解無返呀? 係唔係唔舒服 ?

我見thomas 去完ocean park, 好攰,而我昨天又要入院,所以冇帶佢返託管。我留左message 比ycwa,但佢打比thomas 話我唔講話唔返!

原文章由 Kittymummy 於 07-7-24 10:01 發表
2fungs, 昨日thomas點解無返呀? 係唔係唔舒服 ?

前日去ocean park,超多人,每樣嘢都要排大半個鐘,離晒譜!
我仲帶埋全家+工人去 (除左老公),亞女帶個朋友一起去,淨係玩到兩個機動遊戲。係最後夏水禮先好玩d,但細bb, 二bb又唔玩得...

agneshwh, kittymummy,
可否PM 個EMAIL 我呀?

DONE !

原文章由 2fungs 於 07-7-24 12:41 發表

Pls check PM

原文章由 2fungs 於 07-7-24 12:41 發表

2fungs, 我睇左emaill,你好勁呀! 真係辛苦晒你, 一定請你飲茶,唔好同我客氣. 我講真嫁, 唔係講笑!

上個星期,我有個同事全家去Ocean park,佢個仔同個女都差D中暑,要去醫療室!

原文章由 2fungs 於 07-7-24 10:39 發表
前日去ocean park,超多人,每樣嘢都要排大半個鐘,離晒譜!
我仲帶埋全家+工人去 (除左老公),亞女帶個朋友一起去,淨係玩到兩個機動遊戲。係最後夏水禮先好玩d,但細bb, 二bb又唔玩得...

係我朋友copy左再fax入我電腦度,我只係加個file name 之嘛!

原文章由 Kittymummy 於 07-7-25 12:42 發表
2fungs, 我睇左emaill,你好勁呀! 真係辛苦晒你, 一定請你飲茶,唔好同我客氣. 我講真嫁, 唔係講笑!

昨日thomas 去tai po 好唔好玩? kitty話佢地5:00返嚟, 總之佢又去拉 ! (因為every wed 要早d走人).

去左海濱,有參觀,二人三足,唱歌比賽...
thomas 話好好玩,不過佢冇報赤柱...到時輪到佢冇得去...

原文章由 Kittymummy 於 07-7-26 16:57 發表
昨日thomas 去tai po 好唔好玩? kitty話佢地5:00返嚟, 總之佢又去拉 ! (因為every wed 要早d走人).

kitty 去左赤柱監獄博物館. 佢話好可怕, 一定唔敢做壞事...
八月份都交左學費同户外活動費. 全部都有參加...

[quote]原文章由 2fungs 於 07-7-26 17:42 發表
去左海濱,有參觀,二人三足,唱歌比賽...
thomas 話好好玩,不過佢冇報赤柱...到時輪到佢冇得去...

等我下次自已帶THOMAS 去參觀下先!
等佢睇下D囚犯點樣比下懲罰都好!
叫左THOMAS 交,D MISS 亞SIR 唔得閒,兩日都未交到!

原文章由 Kittymummy 於 07-7-27 13:21 發表
kitty 去左赤柱監獄博物館. 佢話好可怕, 一定唔敢做壞事...
八月份都交左學費同户外活動費. 全部都有參加...

[quote]原文章由 2fungs 於 07-7-26 17:42 發表 http://discuz.baby-kingdom.com/ima ...

Agnes, alki 開始上普通話未? ok嗎?

2fungs,
已收到了,thanks!!

上星期上了第一堂,不過差D比佢激死! 老師一嚟就走入房,跟住頭半個鐘一粒聲都冇出過,老師都佢講嘢只識點頭,又唔肯開聲講,差D想 ,後來,要我同佢一齊跟住老師讀,佢先肯讀。

原文章由 Kittymummy 於 07-7-30 15:20 發表
Agnes, alki 開始上普通話未? ok嗎?

我諗下次在廳(飯枱上)比較好d, 個小朋友無咁驚. 我個kitty上得好開心, 經常都笑騎騎.起初我坐sofa聽, 之後依家我自己做自己嘢.
不過呢個老師都幾有耐性. 努力拉, alki慢慢都會習慣.

原文章由 agneshwh 於 07-7-31 00:08 發表
上星期上了第一堂,不過差D比佢激死! 老師一嚟就走入房,跟住頭半個鐘一粒聲都冇出過,老師都佢講嘢只識點頭,又唔肯開聲講,差D想 ,後來,要我同佢一齊跟住老師讀,佢先肯讀 ...
‹ 上一主題|下一主題