用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖羅撒幼稚園 St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2
樓主: kylie_mom
go

St. Rose of Lima KG 2007 ~~ PART 2 [複製鏈接]

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 08-4-2 12:59 發表
頭先問彤彤, 佢話返學有洗手, 之後去完wewe再洗手, 洗完手之後就返位食麵包, 食完包包之後用毛巾抺手, 抺完手再食餅, 食完餅又係用毛巾抺手, 直到放學都冇再洗手lu ...

咁即係洗2次手. 都唔多衛生喎 佢地好似有個學習時間, 如一模擬區, 圖書角, 肌肉區等等)

我推測係(返到學校1次), 之後就學習時間, 再去wewe(洗第2次手), 之後食野, 用濕毛巾抹手+抹咀.
如學習後不是去wewe, 之後再上課的話, 咁手手就應該好dirty了, my god

彤彤同我講就係返到學校一次, 去完wewe一次, 之後到放學都冇再洗手lu, 其實2次真係少咗啲, 好彩係...食野之前洗咗手

課室好似冇洗手盆, 唔知我有冇記錯 if yes, 洗手就要排隊去洗手間洗, 可能對校方黎講係冇咁方便

原文章由 kylie_mom 於 08-4-2 14:23 發表

咁即係洗2次手. 都唔多衛生喎 佢地好似有個學習時間, 如一模擬區, 圖書角, 肌肉區等等)

我推測係(返到學校1次), 之後就學習時間, 再去wewe(洗第2次手), 之後食野, 用濕毛巾抹手+抹咀.
如學習後不是去 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

咩樹.....呢輪咁靜ka:;pppp:

你地係唔係非法組織, 同你傾計是否合法? 會唔會比老董告?

原文章由 kylie_mom 於 08-4-2 16:07 發表

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 Hayley04 於 08-4-2 18:40 發表
你地係唔係非法組織, 同你傾計是否合法? 會唔會比老董告?

呵呵呵..........你自己諗諗啦

原文章由 kylie_mom 於 08-4-3 09:07 發表

係啦, 我都好耐冇入黎, 一入黎就水靜鵝飛架 , 唔通係我趕客

原文章由 kylie_mom 於 08-4-2 16:07 發表

kylie_mon,

睇show嗰日睇得開唔開心呀, 我個囝一開場嗰陣話驚呀, 要我攬住佢, 幾驚佢喊住叫走呀

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 pandacat_bb 於 08-4-3 10:39 發表
kylie_mon,

睇show嗰日睇得開唔開心呀, 我個囝一開場嗰陣話驚呀, 要我攬住佢, 幾驚佢喊住叫走呀 mouth:" />mouth:" />

ME TOO.....我開頭都驚, 一入場我就不停同佢講野, 一熄燈就叫佢估下barney係邊度出來, 之後就睇得好投入, 但中場休息就話要走, 因佢見D小朋友出去, 我話小朋友去wewe, 而且都有好多留係度啦, 佢就話好驚law, 好彩講講下見到袁依彤, 咁先分散佢注意力咋, 事後我問佢好唔好睇, 佢話好, 再問佢睇唔睇多次, 佢就say no, 因中場d小朋友出去佢驚喎.......我心諗佢睇多次我就真係驚

[ 本文章最後由 kylie_mom 於 08-4-7 11:25 編輯 ]

Zoe 又無野Woo...
不過我之前同佢講一入場會熄燈....跟住barney會出來...
之後就睇得好投入...中場休息仲問Barney訓醒未?

原文章由 kylie_mom 於 08-4-3 11:39 發表

ME TOO.....我開頭都驚, 一入場我就不停同佢講野, 一熄燈就叫佢估下barney係邊度出來, 之後就睇得好投入, 但中場休息就話要走, 因佢見D小朋友出去, 我話小朋友去wewe, 而且都有好多留係度啦, 佢就話好驚law, 好彩 ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylie_mom 於 08-4-3 09:07 發表

節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

醒目開學勳章 貢獻勳章

傻啦做咩咁話自己jak
原文章由 pandacat_bb 於 08-4-3 10:37 發表
係啦, 我都好耐冇入黎, 一入黎就水靜鵝飛架 , 唔通係我趕客

醒目開學勳章 貢獻勳章

星期六晴晴响tko見到2個同班同學仔, 見完紀妤跟住到彤彤

醒目開學勳章 貢獻勳章

各位家長,

希望大家唔好因為學校的memo而影響大家上bk交流, 呢個平台係俾大家講下仔女經, 講下是非 , 最緊要係俾大家抒發湊仔女時唔開心的心情, 大家可以互相勉勵一番.

Hello, hello!!!

我當然唔會啦, 只不過無工人姐姐關係... 工作和工餘都唔得閒上黎吹水..

今日好熱, 我幫斯渝bring了件夏天的外套...

原文章由 kylie_mom 於 08-4-7 09:19 發表
各位家長,

希望大家唔好因為學校的memo而影響大家上bk交流, 呢個平台係俾大家講下仔女經, 講下是非 , 最緊要係俾大家抒發湊仔女時唔開心的心情, 大家可以互相勉勵一番. ...

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 schau28 於 08-4-7 11:06 發表
Hello, hello!!!

我當然唔會啦, 只不過無工人姐姐關係... 工作和工餘都唔得閒上黎吹水..

今日好熱, 我幫斯渝bring了件夏天的外套...

我今日連外套都無著

各位好~

long long long time no see ar.........有2個幾月無上bk, 都想講下近況. 唉~ 呀女爺爺 2月正式有肺癌4期, 3月成日去醫院又要忙於照顧紀妤,因為成家都去輪住去醫院, 好忙好忙好忙好忙, 好唔開心~3月底正式走左. 4月忙白事都要月底才完成所有野~ 而我又有左2個多月, 有左個刻真係好辛苦成日發仔(溫)日日頭暈日日嘔都未試過而家咩都做唔到.

呀女星期6開始發燒,成晚燒到41我都無訓星期日即刻睇e生. 今日無番學..

kylam
◤萬花筒流動店~護膚品小賣店♬請按BK個人網頁◥
◣貨品來源以(大百貨公司/藥房/專門店/一般商店)◢
∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽∝∽

醒目開學勳章 貢獻勳章

原文章由 kylam100 於 08-4-7 12:29 發表
而我又有左2個多月, 有左個刻真係好辛苦成日發仔(溫)日日頭暈日日嘔都未試過而家咩都做唔到.

呀女星期6開始發燒,成晚燒到41我都無訓星期日即刻睇e生. 今日無番學..

kylam

恭喜晒.......妳自己樣樣事都要小心, 而家咁多細菌, 囡囡又病左, 妳之前又出入醫院, 記緊要check清楚身體.

天氣時凍時熱, 可能紀妤身體發熱先有高燒, 一切小心.

祝安好!!

其實彤彤都冇野, 睇到郁手郁腳, 未開場就係咁問barney呢, 點解咁耐未開始既?

係細佬一見barney出黎就叫驚, 話barney好大隻呀, 跟住就問咁B.J.呢, 見到B.J.先識笑咋, 不過全場都睇得好緊張, 坐到硬晒

原文章由 taifiona 於 08-4-3 15:26 發表
Zoe 又無野Woo...
不過我之前同佢講一入場會熄燈....跟住barney會出來...
之後就睇得好投入...中場休息仲問Barney訓醒未?

諗住攪下氣氛啫

原文章由 monkey妹 於 08-4-6 23:22 發表
傻啦做咩咁話自己jak
‹ 上一主題|下一主題