用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍城浸信會禧年小學 有沒有讀禧年小學的家長
樓主: qkhui
go

有沒有讀禧年小學的家長 [複製鏈接]

原帖由 elainepekkle 於 09-1-20 08:40 發表
hi Yammie,

妳仔仔好怎樣呀? 返學了嗎?

hi, 我仔仔尋日覆診醫生話有小小入咗可能眼鏡影響,依家唯有每日要佢做眼部運動,尋日開始返學不知幾開心不過要做返所有試卷

Hi, 可以返學咁就好了. 做返所有試卷, 沒有辦法啦, 可以當溫習. 下學期再努力, 加油!
原帖由 Yammiwan2004 於 09-1-20 12:11 發表

hi, 我仔仔尋日覆診醫生話有小小入咗可能眼鏡影響,依家唯有每日要佢做眼部運動,尋日開始返學不知幾開心不過要做返所有試卷

hi 唔該晒, 看過之後都有個衝動想去試吓! 唔知佢新年假期間有沒有休息, 否則我們可以去玩吓.
原帖由 km1357 於 09-1-20 09:34 發表

hi, 早晨!
係粉嶺坪輋, 我都係睇bk d媽咪講, http://www.yl.hk/alsb/
d 士多啤利都幾甜, $45一磅, 我地都摘左140蚊.
希望呀仔今個星期唔好咁多功課, 過年可以多d時間玩. ...

hi 各位家長,

今個星期五是返half day, 放12時25分. 另外, 我在這裡祝大家新年快樂, 身體健康, 心想事成, 仔女聰明伶俐, 學業進步!
大家努力, 加油!

多謝!

我都在此祝大家, 身體健康, 全家人都開開心心, 仔女聽教聽話, 孝順父母, 學業進步. 心想事成...

下學期大家比心機, 努力 !

原帖由 elainepekkle 於 09-1-21 09:32 發表
hi 各位家長,

今個星期五是返half day, 放12時25分. 另外, 我在這裡祝大家新年快樂, 身體健康, 心想事成, 仔女聰明伶俐, 學業進步!
大家努力, 加油!  ...

原帖由 elainepekkle 於 09-1-21 09:32 發表
hi 各位家長,

Hi,各位

祝大家身體健康,新年進步.每日都開開心心!

原帖由 qkhui 於 09-1-22 09:59 發表
多謝!

我都在此祝大家, 身體健康, 全家人都開開心心, 仔女聽教聽話, 孝順父母, 學業進步. 心想事成...

下學期大家比心機, 努力 !

hi,各位
祝大家身體健康,新年進步!

我都祝大家合家身體健康、生活愉快。小朋友聽教聽話、勤力讀書。
囡囡媽

hi 各位家長,

hi,各位今日派成績表小朋友考得如何,今次二年級d試卷好深好多考得不理想,今次一年級ok嗎?

醒目開學勳章

原帖由 Yammiwan2004 於 09-1-23 16:11 發表
hi,各位今日派成績表小朋友考得如何,今次二年級d試卷好深好多考得不理想,今次一年級ok嗎?

好似2月9日先派成績表, 不過D卷都派返, 其實今次唔算太深,可惜呀仔比較懶...

今次o的卷我都覺得唔難, 不過可能一次要考好多野, 佢地都唔係太適應, 考得比預期差.... 不過唔緊要la, 都係上學期, 下學期大家努力la.
唔知成績表, 今次會唔會有名次le ?

原帖由 km1357 於 09-1-23 22:16 發表

好似2月9日先派成績表, 不過D卷都派返, 其實今次唔算太深,可惜呀仔比較懶...

我都覺得今次的各科題目都唔係太深,只係自己個女經常帶埋佢個好朋友"大意"一齊去返學及考試,所以佢今次的整體成績都比第一次差少少,不過唔緊要啦!
下次再努力啦!
囡囡媽

係, 下次再努力
明天就要返學la.. 真係快...
祝大家新學期開開心心, 學習快樂!

原帖由 囡囡媽 於 09-2-2 22:45 發表
我都覺得今次的各科題目都唔係太深,只係自己個女經常帶埋佢個好朋友"大意"一齊去返學及考試,所以佢今次的整體成績都比第一次差少少,不過唔緊要啦!
下次再努力啦! ...

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 09-2-3 09:32 發表
係, 下次再努力
明天就要返學la.. 真係快...
祝大家新學期開開心心, 學習快樂!

話咁快就放完假,今晚要早d叫呀仔上床訓, 如果唔係天日實遲到...

hi 各位家長,

Hi,你地有沒有參加2月20日陸運會呀?

無ar, 因為都要返工

原帖由 Yammiwan2004 於 09-2-5 10:27 發表

醒目開學勳章

原帖由 Yammiwan2004 於 09-2-5 10:27 發表

小一,小二唔參加陸運會可以放假一天.

HI, 大家收到成績表點ar? 有無驚喜le? hahaha.
大家繼續努力...

原帖由 km1357 於 09-2-5 12:41 發表

小一,小二唔參加陸運會可以放假一天.

醒目開學勳章

原帖由 qkhui 於 09-2-11 10:05 發表
HI, 大家收到成績表點ar? 有無驚喜le? hahaha.
大家繼續努力...

其實上星期已經派返好多卷, 都知呀仔考成點, 佢成日都係d 唔小心, 唔去諗清楚就寫呢d錯誤. 真係比佢激死. 佢都係考得中中間間到, 我都覺ok.
反而操行老師比A- 佢, 我就覺得有d開心.

hahaha, 係ar.. 個個都係錯o的唔小心...
我仔都係好中間, hahaha

原帖由 km1357 於 09-2-11 12:41 發表

其實上星期已經派返好多卷, 都知呀仔考成點, 佢成日都係d 唔小心, 唔去諗清楚就寫呢d錯誤. 真係比佢激死. 佢都係考得中中間間到, 我都覺ok.
反而操行老師比A- 佢, 我就覺得有d開心. ...
‹ 上一主題|下一主題