用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

gogoma

唔好意思, 8卦一問, 我想問下, 你張大頭照, bb咬緊乜野部位呀???

hi Moonychan,

BB咬緊既... 當然唔係我個Pat Pat 啦... ...

原文章由 moonychan 於 07-12-4 10:47 發表
gogoma

唔好意思, 8卦一問, 我想問下, 你張大頭照, bb咬緊乜野部位呀???

N1Dam 媽媽,

請問你地知唔知miss ng病左呢?  聽講佢唔知幾時會回校授課呀? 我地d小朋友會唔會有影響呢?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

gogoma

wow,好震撼呀!!! 

Hi Fion
係呀 我都聽我個女講 ms ng 咳咳 冇返學 而家由ms chung 教 我又見阿女都幾開心 我諗d小朋友都中意 ms chung
原文章由 Fionyiu 於 07-12-4 22:57 發表
N1Dam 媽媽,

請問你地知唔知miss ng病左呢?  聽講佢唔知幾時會回校授課呀? 我地d小朋友會唔會有影響呢?

jerry琴日都病左無返學, 話時話而家d感冒菌好勁我地一家四口都病曬
溫馨提示----大家同小朋友著多件衫打底穩陣d

gogoma

恭喜恭喜, 祝你餵人奶成功 & 坐個靚月:loveliness:
妹妹好唔好湊呀, 見到 vic vic 抱住妹妹好happy

我意思係佢唔會係短時間內回校授課.  ms ng才是主教.

原文章由 ShinTeresa 於 07-12-6 13:43 發表
Hi Fion
係呀 我都聽我個女講 ms ng 咳咳 冇返學 而家由ms chung 教 我又見阿女都幾開心 我諗d小朋友都中意 ms chung   
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   

有冇人知道 Mr.Chris 去左邊 ???

Andreas 同我講話好耐都冇見到 Mr.Chris 喇 !!!

有無人知A-Z 而家那教到邊一個

ANC,

HI~~
York已收我仔仔下年度新學期入學,
想問下雜費$977是否比一次就OK,
定係每一個月都要比???
Thank!!!
原文章由 ANC 於 07-12-1 11:51 發表
HI,

等我試吓解答你的問題

1)08-09的學費應該每月是$2750,即第一項加第二項,學校拆開條數給家長們睇。(估計可能07-08學生有學券,學費需維持每年$24000以下,所以要分開兩條數)。

學校咁著重英語,又點會冇英語堂。雖然學 ...

又冇聽阿女講話唔見左mr chris喎 唔係到而家阿女仲唔認得邊個係mr chris 呀
原文章由 Krystal 於 07-12-12 15:04 發表

Andreas 同我講話好耐都冇見到 Mr.Chris 喇 !!!

亞囡話他帶其他小朋友去考試喎!!

原文章由 Krystal 於 07-12-12 15:04 發表

我日日帶囝囝返學, 好多時我都見到mr chris.

原文章由 Fionyiu 於 07-12-15 17:48 發表
我日日帶囝囝返學, 好多時我都見到mr chris.

問左我個女 & Miss Choi , N1A am 個 net teacher 轉左做 miss bonnie 呀 !

Dear all,

Mr. Chris should still be here.  Last Wed(12.12), I went to pick up my son and saw Mr. Chris and Mr. Matt.  Both of them help to bring kids to schoold bus.

I do quite impressed that York teachers hold all of the children's hand when bringing them to school bus.  I have asked my son why all of them would hold or touch the teacher's hand while going to school bus and he told me that
If not holding their hands, it will be dangerous that we may be hurted by the car." In my several occassion of observation, I found Mr. Chris and Mr. Matt like kids very much and they could arise their interest to English.

原文章由 Krystal 於 07-12-17 16:46 發表

問左我個女 & Miss Choi , N1A am 個 net teacher 轉左做 miss bonnie 呀 !

回覆 #10 maylinlam 的文章

hi maylin,

thanks!!

有冇小朋友讀緊york既家長?

我個小朋友明年會入讀yory K1,想問下入面D老師細唔細心,友唔友善,有冇耐性 ,你地啲小朋友又讀得開唔開心呀,仲想知道係咪英文真係會操得比較好呢 ?

洛軒,

以我女來講就轉變很大,在 yory 返學幾個月,各方面進步了很多

各位媽咪,

請問明天要唔要帶功課啊?Thanks!

maggieszt
‹ 上一主題|下一主題