用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中學交流 賽馬會體藝中學 交流區
樓主: ntstgt
go

賽馬會體藝中學 交流區   [複製鏈接]

olimo 發表於 18-7-19 09:31
90.....
我只是拎上手
覺得好厚
我打錯, 應該是90版, 唔係90頁

我地下星期去, 5/8先回港.

我見亞女做數學第一個chapter時都好懊惱, 一來英文, 二來教過個d都忘記得七七八八, 所以真係要預多少少時間做先得.

tiffanylmc 發表於 18-7-19 09:02
英文那本作業. 封面寫了要 21/8 交. 做定穩陣D.
係呀! 我無留意作業, 只見須知咁寫話9月5日交咋! 咁我要叫女做定先, 謝謝提醒!

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

各位註冊日我有返過學校,見到疊暑期作業,即話對今年新生「咁好呀!」多成咁
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

回覆樓主

運動鞋絕無限制,不過唔好著對 converse 就話係運動鞋,必死

tiffanylmc    發表於 18-7-20 09:08
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

tiffanylmc 發表於 18-7-19 10:47
要留意返11/8要返學校拎新校服.

校服可以打去供應商度通知上 office 拎就得

miriam 發表於 18-7-19 12:12
各位註冊日我有返過學校,見到疊暑期作業,即話對今年新生「咁好呀!」多成咁
...

學校真對班新生咁好既

醒目開學勳章 王國長老

PandaTam123 發表於 18-7-19 23:37
學校真對班新生咁好既

怕佢地暑假悶掛

我囡個年佢係寫五篇英文閲讀報告咋

miriam 發表於 18-7-20 09:22
怕佢地暑假悶掛

我囡個年佢係寫五篇英文閲讀報告咋

亞仔的英文都算唔錯
但始終係讀中文小學
其實升英中
會唔會不習慣?

校園內
大家講廣東話
還是英文....還是普通話?

醒目開學勳章 王國長老

olimo 發表於 18-7-20 15:51
亞仔的英文都算唔錯
但始終係讀中文小學
其實升英中
學校要求全英對答

miriam 發表於 18-7-21 03:15
學校要求全英對答

指引是這樣
就是不知道實際上如何

請問各位家長, 是否有分精英班? 幾多班精英班? 其餘是平分或繼續按成績分呢?

代朋友問,想請教各家長,B1生乙部放第1志願机会大唔大,另外現讀馬主小学,自請問自行要考级幾先有机会,唔該晒

醒目開學勳章 王國長老

老周 發表於 18-8-1 18:31
代朋友問,想請教各家長,B1生乙部放第1志願机会大唔大,另外現讀馬主小学,自請問自行要考级幾先有机会, ...
叫你朋友了解左體藝係咩中學先

Jockey Club Ti-I College Admission for F.1 (2018-2019) General Information

醒目開學勳章 王國長老

peace 發表於 18-8-1 11:15
請問各位家長, 是否有分精英班? 幾多班精英班? 其餘是平分或繼續按成績分呢? ...
S.1-S.3 都係 E 班係精英班

老周 發表於 18-8-1 18:31
代朋友問,想請教各家長,B1生乙部放第1志願机会大唔大,另外現讀馬主小学,自請問自行要考级幾先有机会, ...

建議你朋友自己
至少看看ek內體藝的po

體藝不在選校表的甲部或乙部的

miriam 發表於 18-8-1 19:13
S.1-S.3 都係 E 班係精英班

運作上
有什麼分別?

課本不同?
精英班的老師 落力d?

醒目開學勳章 王國長老

olimo 發表於 18-8-2 08:13
運作上
有什麼分別?
我囡唔係精英班答你唔到

讀得精英班或中英數精英班既學校自然要求唔同, 壓力亦都大左.

回覆 miriam 的帖子

Thx Miriam,

什麼是中英數精英班? 是D班?

醒目開學勳章 王國長老

peace 發表於 18-8-2 09:29
回覆 miriam 的帖子

Thx Miriam,
唔明你講咩 D 班

miriam 發表於 18-8-2 09:01
我囡唔係精英班答你唔到

讀得精英班或中英數精英班既學校自然要求唔同, 壓力亦都大左.

唔緊要
只是剛剛上面有人問
我才好奇
因為兒子讀的小學
無精英班的

假期功課.....兒子還欠3份之一本數學數學

中文小學 轉 英文中學
希望佢能適應
‹ 上一主題|下一主題